Ηλίας Σιφάκης: Απούσα ουσιαστικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως από την έκθεση του Λονδίνου

18
9487

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ :   ‘’Απούσα ουσιαστικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως από την έκθεση του Λονδίνου ’’

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Κως ήταν άφαντη από την Διεθνή έκθεση του Λονδίνου, δημιουργώντας σκιά στο αισιόδοξο κλίμα για την περίοδο του 2024.

 

Ούτε περίπτερο, ούτε ένα σταντ στον ΕΟΤ, ούτε καν διαφημιστικό υλικό, με αποτέλεσμα να μας καταπιούν οι Κυκλάδες με τις οποίες συνυπήρξαμε στο μικρό σταντ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Η βασική υποχρέωση των μεγάλων, τουλάχιστον, τουριστικών Δήμων όπως η Κως, είναι να εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο εργασίας για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που χρειάζονται για τα ραντεβού τους και όχι να τους στέλνει σε γειτονικά περίπτερα να ζητιανεύουν χώρο για να συσκεφθούν με τους συνεργάτες τους στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

 

Πρόσθετη υποχρέωση για έναν Δήμο που θέλει να λέγεται Τουριστικά Δυνατός, είναι να βρίσκεται εκεί και με πολιτικές αποφάσεις, όπου χρειάζεται, να στηρίζει νέες μορφές τουρισμού και τις προσπάθειες  των επαγγελματιών για αύξηση του κύκλου των εργασιών του τουρισμού, όπως πράτταμε στο παρελθόν και την περίοδο 2007-2010 ο Δήμος έβαλε πλάτη για την Δημιουργία του Γαμήλιου Τουρισμού στην Κω.

 

Στην έκθεση βέβαια η συμμετοχή του Δήμου έχει πεδίο λαμπρό να κάνει τις επαφές του με έγκυρους δημοσιογράφους και να μαζέψει ικανό αριθμό δημοσιογράφων ή και Influencers για να διαφημίσει το προϊόν του.

 

Τέλος, σε συνεργασία με τους κατά τόπους ΕΟΤ μπορεί να οργανώσει παρουσιάσεις στην ευτυχή περίπτωση που έχει να παρουσιάσει ένα νέο προϊόν.

 

Ας μας συγχωρέσουν στην Δημοτική Αρχή που τους κουράζουμε με συμβουλές δημοτικής τουριστικής πολιτικής αλλά το να αποφασίζει η Αντιδήμαρχος τουρισμού να επισκεφθεί την μία από τις δύο μεγαλύτερες Τουριστικές Εκθέσεις παγκοσμίως, χωρίς να έχει προετοιμάσει τίποτε, χωρίς να έχει χώρο εργασίας, χωρίς να έχει να παρουσιάσει κάτι νέο και να παρουσιάζει για χιλιοστή φορά τα ποδήλατα και την eco friendly προέκτασή τους σε έναν χώρο που οι 10 άνθρωποι που ήταν εκεί ούτε που άκουσαν τίποτε, και να επιλέγει να πετάξει στην Διακεκριμένη θέση της Aegean για το Λονδίνο, μαζί με την ΕΛΙΤ της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και να μένει στην πιο ακριβή περιοχή της έκθεσης για να αποφύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελεί τουριστική πολιτική για κανέναν Δήμο. 

 

Για να αποφύγουμε παρόμοιες ντροπιαστικές καταστάσεις προτείνουμε στην αντιδήμαρχο, εφόσον παραμείνει στην θέση της, και γενικότερα στην Δημοτική Αρχή για τις επόμενες μεγάλες εκθέσεις του Βερολίνου αλλά και του Λονδίνου το 2024.

  • Η αμφιβόλου ποιότητας και γνώσης εταιρία που συνεργάζεται να ξεκινήσει διαδικασίες εύρεσης χώρου στον εκθεσιακό χώρο και τις 2 μεγάλες εκθέσεις.
  • Να ξεκινήσουν σειρά επαφών με επιχειρηματίες τις Κω που μπορούν να συμμετέχουν και να στηρίξουν οικονομικά μια τέτοια ενέργεια ώστε να μπουν συνεκθέτες στο περίπτερο της Κω
  • Να ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας να ψάχνουν για εταιρίες που κατασκευάζουν περίπτερα και να προχωρήσουν σε διαγωνισμό για επιμερισμό του κόστους αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό του περιπτέρου. Ακόμη και αν δεν προλάβουν την έκθεση του Βερολίνου θα κάνουμε όλοι υπομονή μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 εφόσον δούμε τον Δήμο να κινείτε στην σωστή κατεύθυνση.
  • Αν δεν είναι κανένας από τους συνεργάτες του Δήμου ικανός να φέρει σε πέρας το παραπάνω έργο, ας χτυπήσουμε την πόρτα της Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ ώστε να ζητήσουν την συμπαρουσίαση των δύο προορισμών. Ο Δήμος μας το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να πληρώσει την συμμετοχή του στο κόστος.
  • Η εταιρία marketing που συνεργάζεται με τον Δήμο πρέπει άμεσα να ξεκινήσει αναζήτηση και επαφές με δημοσιογράφους, έγκριτους και αναγνωρισμένους και όχι δημοσιογράφους που γράφουν σε περιθωριακά και περιφερειακά περιοδικά. Οι κατά τόπους ΕΟΤ είναι χρυσή πηγή πληροφόρησης σε τέτοιες περιπτώσεις. Ας τους εκμεταλλευτούμε.

Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και ένθερμος υποστηρικτής υποχρεούται να είναι ο Δήμος μας δεδομένου ότι όλα του τα έσοδα προέρχονται από την ενασχόλησή μας με τον κλάδο.

Η αδιαφορία του δεν είναι μόνο ντροπή, είναι έγκλημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΡΙΜΕΝΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.2032 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?? ΕΙΣΑΣΤΑΝ…. ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΤΕ …..

  2. Δήμαρχε βάλε νέα άτομα παντού νεους Αντιδημάρχους με όρεξη να τρέχουν για τον τόπο τους , σε ψηφίσαμε και σου δωσαμε μια 2η ευκαιρία για να δούμε αλλαγές και να δούμε ανάπτυξη!!!!!

  3. Μια χαρά είναι τα ΑΙ και τα Αίρμπι ανΜπί. Θα γεμίσουν και χωρίς παραπάνω έξοδα. Που να τρέχεις στα Λονδίνα με τον κ…..καιρο που κάνει εκεί. Κακομοιρά αδέλφια…………

  4. θα στέλναμε……. team, αλλά δεν ειχε μπουφε με πολύ φαΐ φέτος οπότε κατσανε εδώ!!! Σάμπως και τις υπόλοιπες φορές που πήγαν τι κάνανε??? Σαν τους απροσαρμοστους γυρνούσαν μέσα στην έκθεση και μοιράζανε φυλλάδια, λες και ήταν πωλητές καρτών κινητής τηλεφωνίας!!!

  5. Δημαρχε προσεξε εργοταξιο, και υπευθυνους για καθημερινοτητα. Λακκουβες χορτα σκουπιδια λαμπες. Και οι προεδροι να απαντουν και να λυνουν τα καθημερινα. Διαφορετικα το 28 ειναι κοντα.

  6. Δεν ψηφίσατε το Θεοδόση…τον Ισίδωρο Βρεττάκο ψηφίσατε από τη γη της ελιάς!!! Θα περπατάει και θα φυτεύει ελιές!!! Μέχρι και στο πλάτανο του Ιπποκράτη, ελιά θα βάλει!!!

  7. Πολύ σωστά,τα λέτε κύριε Σιφακη… κρίμα που είστε σε άλλη παράταξη,θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα πάνω στο θέμα του τουρισμού.

  8. Συνεχιστε την χολη γιαυτο θα ειστε στο 37 και ο Θεοδοσης στο 60 για οοοοσο θελει και παλι περαστικα

  9. Από ποτέ έγινε γκουρού του τουρισμού ο Ηλίας!!!!
    Παιδιά ηρεμήστε λίγο όλο το παιχνίδι το κάνει ο πράκτορας το ότι πάμε εμείς σαν Δήμος δεν αλλάζει κάτι αφού όλοι οι πράκτορες έρχονται στην κω για συμβόλαια .
    Απλώς πρέπει να πάμε για να πούμε ότι πήγαμε….
    Επίσης μην ξεχνάμε ότι από τον Ιανουάριο έρχονται τρία δυνατά στελέχη του τουρισμού στην διοίκηση του δήμου ματινα,Κατερίνα ,λεωνιδας ειδικά ο τελευταίος εάν αναλάβει κάποιο πόστο είναι ικανότατος.

    • Αφού μιλάμε με ονόματα, τότε, πες μου αν θεωρείς ότι ο Σηφάκης με τόσα χρόνια παρουσία στον τουρισμό και ως επαγγελματίας, είναι λιγότερο ειδήμων από τη Βλάχου ?

  10. όλων των σχολιαστών δεν έχει όριο!κάπως έτσι υποθέτω ειστε σε όλα σας κακοψυχοι και βλακες .Και στη ζωή σας. Γράφετε μόνο για να βγάλετε τη χολή σας

  11. Ηλια εκανες συμβολαια ?
    Γιατι μονο γιαυτο πηγαινες στις εκθεσεις.
    Η νομιζεις δεν το γνωριζουμε.
    Οσο για τον δημο ειχε μια μεγαλη και καλη εκπροσωπηση, για την οποια σεν ειπες κουβεντα. Κριμα Ηλια! Οταν πολιτευεσαι να πολιτευεσαι με ηθικη και σεβασμο.

  12. α)Η κατακλείδα σας είναι ανησυχητικη και προκαλεί προβληματισμο:»Όλα τα έσοδα του δήμου, του νησιου απ’ τον τουρισμό»…Όταν τον τόπο μας τον αποκαλούμε ευλογημένο από την αρχαιότητα δεν νομίζω ότι αναφερόμαστε στην ευλογία του τουρισμού.
    β)εξίσου καλή επένδυση στον τουρισμό και καλύτερη από ένα περίπτερο σε έκθεση,θα ήταν ένα νησί με νοσοκομείο ,καλοσυντηρημενους δρόμους και φωτισμενους,καθαρές ακτές,περιποιημένο σαν μπιμπελό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ