Ηλίας Σιφάκης: Τέσσερις προτάσεις μας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των δρόμων στην Κω

15
5755

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ :   ‘’ Τέσσερις προτάσεις μας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των δρόμων στην Κω.’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ    κ.Ηλίας Σιφάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Τις τελευταίες ημέρες η Κως βρέθηκε στη δίνη μιας αρνητικής δημοσιότητας με το γνωστό θέμα της κατάστασης του οδικού δικτύου του νησιού και της παρέμβασης που επιχειρήθηκε από αστυνομικούς.

Πέρα από την αναζήτηση ή την επίρριψη ευθυνών, ας δούμε τη μεγάλη εικόνα που είναι η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο της Κω. Αυτή την εικόνα θέλουμε να αλλάξουμε.

Έχουμε μια ιδιόμορφη εικόνα, σε άλλους δρόμους η αρμοδιότητα ανήκει στο Δήμο ενώ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια.

Εμείς πιστεύουμε ότι η αρμοδιότητα θα έπρεπε να ανήκει μόνο στο Δήμο, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, με την ανάλογη βεβαίως χρηματοδότηση, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που επιβάλλει να συνεργαστούμε, όλοι μαζί, για να βελτιώσουμε το οδικό  δίκτυο της Κω.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση μας περιλαμβάνει:

1ον) Εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας με ευθύνη του Δήμου. Να εντοπίσουμε τα επικίνδυνα σημεία και να γίνουν παρεμβάσεις με φωτισμό ή σχετικές με την οδική ασφάλεια για μείωση της ταχύτητας και σήμανση. Πρέπει να το κάνουμε, οδικό δίκτυο εκτός από την ποιότητα σημαίνει και ασφάλεια.

2ον) Διαμόρφωση ενός πενταετούς προγράμματος ( όση είναι και η θητεία της δημοτικής αρχής) για την βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα σημεία που την αρμοδιότητα και την ευθύνη έχει ο Δήμος. Εφόσον διαμορφωθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα η Δύναμη Αλλαγής θα το ψηφίσει και θα το στηρίξει.

3ον) Είναι δεδομένο ότι υπάρχει πρόβλημα στο επαρχιακό δίκτυο. Αν υφίσταται πρόγραμμα με τον εργολάβο , που δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, να κηρυχθεί έκπτωτος. Η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι πέρα και πάνω από όλα.

4ον) Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να συνεργάζονται. Η συνεργασία αυτή για να έχει ουσία, νόημα και περιεχόμενο θα μπορούσε να εκφραστεί με μια προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας των δρόμων μας.

Κλείνοντας, καλώ τον κ.Νικηταρά να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας αλλά και της κατάστασης του οδικού δικτύου στην Κω.

Όχι για να τσακωθούμε αλλά για να συνεννοηθούμε.’’

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να σάς δω
    πότε επιτέλους θα συνεννοηθείτε
    όχι μόνο λόγια Ηλιάκη έργα
    από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
    όνειρα
    όνειρα
    σταματήστε επιτέλους αλλά λέμε και άλλα κάνουμε όλοι σάς
    μηδενός εξερουμενου

    • …….ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΟΔΙΚΌ ΔΊΚΤΥΟ ΑΝΉΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ Η ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΑΛΛΟΥ!!
      ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ!
      ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΑΝΙΚΙΑ!!
      ΑΡΓΗΣΑΜΕ

  2. Πολύ σημαντική τοποθέτηση από τον κ.Σιφακη για το σημαντικό θέμα των δρόμων…
    Εμπρός!!!!
    σηκώσετε μανίκια και αφήστε πίσω σας τις οποίες διαφωνίες για το καλό του τόπου!!!!

  3. Ξέρουν ότι ΔΕΝ θα ξαναβγούν… Και ότι σου λένε είναι ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ….. ΜΗΝ. ΑΚΟΥΣ ΤΑ ///ΤΣΕΚΙΑ ΤΙΥ, ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ….ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΌ ΟΎΤΕ ΤΗΣ ΚΩ, ΟΎΤΕ ΔΙΚΌ ΣΟΥ

  4. τις λακούβες.καντε κάτι άχρηστοι.αν δεν είστε ικανοί να ζητήσετε την βοήθεια του μηχανικού του στρατού.σε 15 ημέρες ο στρατός θα τα φτιάξει.

  5. μόνο η μάσα με τους εργολάβους.τσιρκο γίναμε.

  6. Καλά , τά προηγούμενα χρόνια ήταν μετανάστης και τώρα πού επαναπατρίστηκε, είδε τά προβλήματα; πρέπει και εσείς νά ζητήσετε συγγνώμη από τον κωακο λαό για τά χάλια τού νησιού.

  7. Θα παρευρισκεται….. Στο δημοτικο συμβουλιο…. Το 8ο θαυμα του κοσμου…..αν το μαθει το αφεντικο του…. Θα αποσυρθει απο μυστικος συμβουλος του….
    Χαχαχα… νουμερα.

    • ΟΙ ΝΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?
      ΕΙΠΕ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙ…ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ?

  8. … Μαλλον εισαι νεος στα τοπικα..και απεχεις εδω και 10 χρονια απο την παρακολουθηση δημοτικων συμβουλιων . Ειδαλως θα μου εξηγουσες… ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?…. Καθε φορα…. Επι τα 5 τελευταια προηγουμενα χρονια,…. Και ειδικα οταν επικειντο σημαντικα θεματα……. ΕεεΟΕΟ…. Τωρα τους μαρανε… αρε υποκριτες, ξεφτιλες, νουμερα, τελειωμενοι. Ουστ….

  9. Χθές συνεργείο μάλλον του αρμόδιου εργολάβου τωρώντας τα μέτρα ασφαλείας έκλεινε τρύπες στον επαρχιακό.
    Χωρίς κάμερες.Το θέμα στον επαρχιακό δεν είναι οι 50 ή 100 λακούβες που έχει αλλλά τα μπαλώματα που έχουν γίνει και εχουν πάθει καθίζηση με αποτέλεσμα ο δρόμος να έιναι ανώμαλος.
    Οι περισσότεροι οδηγοί κάνουν σλάλομ για να τα αποφύγουν με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ