Ηλίας Σιφάκης: Παρωδία η παρουσίαση της Μελέτης Στρατηγικής Marketing από την Δημοτική Αρχή

15
9593

ΗΛΙΑΣ ΣΙΦΑΚΗΣ :   ‘’ Παρωδία η παρουσίαση της Μελέτης Στρατηγικής Marketing από την Δημοτική Αρχή’’

 

 

Μόνο η λέξη παρωδία μπορεί να περιγράψει αυτό που ζήσαμε προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της διαβούλευσης για την Στρατηγική τουριστικού Marketing του Δήμου της Κω.

Λάβαμε πρόσκληση μόλις 4 ημέρες πριν, χωρίς καμία ενημέρωση ή σχέδιο ως βάση συζήτησης, με αποτέλεσμα, όσοι αντέξαμε να παραβρεθούμε και να παραμείνουμε, να παρακολουθήσουμε μια ακόμη φιλολογική κουβέντα γύρω από τον τουρισμό και τα προβλήματά του χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Περιμέναμε τουλάχιστον στην παρουσίαση να δούμε μια προμελέτη που συμπεριλαμβάνει ανάλυση τους περιβάλλοντος που δραστηριοποιούμαστε, τον προσδιορισμό στόχων, την ανάλυση του προφίλ των τουριστών μας αλλά και των τουριστών που θέλουμε να απευθυνθούμε, την στόχευση μας ως  προορισμός και την τοποθέτηση του τουριστικού μας προϊόντος (πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα), ώστε ο μελετητής να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες από τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού στην Κω.

Στην πραγματικότητα, μας παρουσιάστηκε μια γενική εικόνα του σημερινού τουρίστα και την συμπεριφορά του, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε ένα ελάχιστο δείγμα από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για την θέση που κατέχει η Κως στις αναζητήσεις αλλά και στα παράπονα των επισκεπτών.

Πέραν τούτου τίποτε.

Κανένα προσχέδιο, καμία στόχευση, καμία πρόταση κανένας προσδιορισμός χρονικού ορίζοντα εφαρμογής της μελέτης.

Καμία πρόταση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για την κατεύθυνση που θα δώσει στον Τουρισμό την Πενταετία που αναλαμβάνει να διοικήσει.

Να σημειώσουμε δε, ότι πρόκειται για την δεύτερη μελέτη που μας φέρνει η Δημοτική Αρχή.

Η πρώτη, 2 μόλις χρόνια πριν, έγινε με απευθείας ανάθεση του Δημάρχου τον Ιούνιο του 2021 σε εταιρία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα υπεγράφησαν 2 προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου με την ΚΩΑΝ για την τουριστική προβολή (η  πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2022 και την δεύτερη πέντε μόλις μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2023 ) και με απόφαση της οικονομικής υπηρεσίας οι συμβάσεις αυτές ενισχύθηκαν με το ποσό των € 300.000,00.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Τι έγινε η πρώτη μελέτη; Πως εφαρμόστηκε και από ποιον αφού η ΚΩΑΝ εδώ και 2 χρόνια παραμένει κλειστή με μοναδικό εργαζόμενο έναν, κατά τα άλλα πολύ καλά αμειβόμενο, διευθυντή τον οποίο κάθε φορά που προσπαθήσαμε να τον βρούμε στα γραφεία της ΚΩΑΝ η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι εργάζεται από το προσωπικό του γραφείο στο κέντρο της πόλης;

Η μελέτη που συντάσσεται σήμερα πόσο θα κοστίσει στον Κωακό λαό;

Ποιος θα παραλάβει την συγκεκριμένη μελέτη δεδομένου ότι στην διάρκεια των ετών τα συρτάρια του Δήμου είναι γεμάτα από μελέτες για τον τουρισμό που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν;

Ποια ομάδα θα αναλάβει την εφαρμογή της όποιας τελικής μορφής που θα πάρει η πρόταση που θα μας κατατεθεί και με ποιον ορίζοντα χρόνου;

Η ελαφρότητα με την οποία διαχειρίζεται ένα τόσο σημαντικό θέμα η Δημοτική Αρχή δεν αρμόζει στο κύρος της Τουριστικής Κω και αφήνει σκιές για την έκβασή της αλλά και υποψίες για την χρηματοδότηση, τόσο αυτής καθ’αυτής της μελέτης όσο και της εφαρμογής της.

Η Δύναμη Αλλαγής θα είναι παρούσα σε κάθε στάδιο εξέλιξης του έργου να καταθέτει τις προτάσεις της αλλά και να διασφαλίσει ότι τα χρήματα του Κωακού Λαού δεν θα πάνε για ακόμη μία φορά χαμένα στα μαύρα ταμεία της ΚΩΑΝ ή όποιας άλλης Αθηναϊκής Εταιρίας αναλάβει την εφαρμογή της Μελέτης.

 

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δύναμης Αλλαγής

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καντε κανενα ταξιδακι οπως συνηθιζετε και αστε τους αλλους να δουλεψουν. Σας ειδαμε τοσα χρονια με τον πρωην. Μονο για εναψυχη εισαστε

  2. 5 χρονια., θα υποστουμε τις υβρεις, χλευασμους, ειρωνειες,, οπως εξαλου εχουμε μαθει απο ολα τα, μελη της φ δυναμης απαλλαγης,(σε 2 μηνες ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ… ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ) ΚΑΙ η παρουσια δας ειναι ΑΧΡΗΣΤΗ… στο καλό και πιειτε τιν καφε σας απο κατω.. Χαρη θα μας κανετε….ειτε εθστε μεσα ειτε εξω.. .. ,, θελετε 3ο 60αρι..

  3. Ακόμα σας φτύνουν,δεν βρέχει!!! Κλείστε το μαγαζάκι σας,αυτή ήταν η εντολή του λαού!!!Ντραπηκε κ η ντροπή…Ανύπαρκτοι…

  4. Μπράβο,συνεχίστε έτσι για να μαθαίνουμε κι εμείς που δεν γνωρίζουμε. Άχρηστοι είναι και απορίας άξιον πως οι συμπολίτες μας τους ψήφισαν.Τι να πω ….για γέλια και για κλάματα

  5. 4 χρόνια κοντέψαμε να βγάλουν ampert alert για τον κ. Σιφάκη, τώρα ξαφνικά έγινε ενεργός πολιτικός;;;;
    Μήπως αποσκοπεί στην θέση του κ. Κυριτση;;

  6. Τελικα νομιζα οτι εισαι εξυονος…. Αλλα δεχεσεαι τις συμβουλες..τις επιστολες που σου φινουν να δημοσιευσεις Ακομα.. Πιστη αντιγραφη-δειγμα ενος αμυαλου… χωρις βουληση -τιυ αφεντικου σιυ!!!! .. ΓΙΝΕΤΑΙ βρε ανθρωποι επιτελους.. υπολειματα…. Το αφεντικο σου σας αφησε.. Παρακαταθηκη γιατι ειναι πολυ πονηρος… – θα φυγει αυτος – και θα φτυνουν εσας.μια ζωη… .. Αμυαλοι, πιονια του πονηρου νυν ακομα ……

  7. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ? ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΟΧΑΤΕ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ. ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΣΑΣΤΕ. ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΦΗΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ. ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ, ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΩ, ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΣΙΦΑΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟ 60% ΠΟΥ ΕΔΟΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!

  8. Το ακουσαμε και τουτο σε πρωινη ζωνη τοπικου ραδιοσταθμου. Βγηκαν λεει οι διαδοχοι στη δυναμη αλλαγης και γραφουν. ΣΙΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΑΠΟΚΑ.

  9. Κύριε Σηφάκη
    Σέβομαι τις απόψεις σου ένεκα τού ότι διαθέτεις εμπειρία στον Τουριστικό τομέα και θέληση για προσφορά αλλά εδώ δεν χωράνε μικροκομματικες πολιτικές, ελάτε όλοι μαζί να καταστρώσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης για τό καλό του νησιού μας .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ