ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η 1η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στην Κω με πολλές εκπλήξεις & έπεται συνέχεια… Η Συνέντευξη τύπου Δημάρχου – Διοργανωτών και η προτροπή για χαμόγελα & θετική ενέργεια

0
4140

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

«Τα πάντα όλα» για την αυριανή πολλά υποσχόμενη πρώτη Λευκή Νύχτα στην Κω με διάφορα events και εκπλήξεις συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου και των διοργανωτών με εκπροσώπους από την πλευρά του εμπορικού κόσμου την κ. Ευγενία Κοντοβερού και την κ. Αναστασία Χατζηκαλύμνιου. Μαζί τους ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Η. Σιφάκης και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη.

Όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές η βραδιά αυτή η οποία υλοποιείται  με προεργασία 20ημερών πριν θα λειτουργήσει πιλοτικά για την συνέχεια. Ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης κατέθεσε μόνο ένα μικρό παράπονο στην αρχή που κάποιοι δεν υλοποίησαν την αποστολή την οποία ανέλαβαν και ίσως υπήρξαν κάποια κενά ενημέρωσης σε κάποιες περιοχές, παρόλα αυτά όπως τόνισε (συμφωνώντας με παλαιότερη σχετική προτροπή του αντιδημάρχου Η. Σιφάκη) η τοπική αγορά θα πρέπει να εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα και να δώσει τον καλύτερο της εαυτό με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η κ. Κοντοβερού αναφέρθηκε σε όλη την προεργασία που έγινε και ευχαρίστησε την Έν. Ξενοδόχων η οποία ανέλαβε το catering της βραδιάς. Η Α. Χατζηκαλύμνιου αναφέρθηκε στα καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία θα λάβουν χώρα και τις εκπλήξεις που αναμένονται. Η μόνη δυσκολία όπως τόνισαν ήταν να πειστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επιχειρηματίες που ήταν λίγο επιφυλακτικοί στο όλο εγχείρημα.

Πάντως όπως μας απάντησαν υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια και για διοργάνωση αντίστοιχων events (παρότι η Λευκή Νύχτα θα καθιερωθεί να γίνεται κάθε χρόνο στην παγκόσμια ημέρα τουρισμού 27/9) τις εορταστικές περιόδους σε συνδυασμό και με ειδικές τιμές στην αγορά.

Απάντησαν ακόμα σε ερωτήματα για το αν θα έχουν αντίστοιχα οφέλη και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λέγοντας ότι εξυπακούεται από τη στιγμή που τους θεωρούν όχι ως εργαζόμενους αλλά ως συνεργάτες και η όλη διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη και τη συνεργασία τους. Τόνισε ακόμη ότι η παράταση ωραρίου καλύπτεται και από την απόφαση της Περιφέρειας για το διευρυμένο θερινό ωράριο παρόλα αυτά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για παράταση έως τις 5πμ και έτσι σε πρώτη φάση η Λευκή Νύχτα θα διαρκέσει έως τις 11-12μμ.

68 είναι συνολικά τα καταστήμα  συνεισφέροντας μάλιστα οικονομικά για την επιτυχία της αυριανής διοργάνωσης, ενώ σημαντική είναι και η υποιστήριξη από την   ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ η οποία  όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος Β. Πη θα διαθέσει δωρεάν τα λεωφορεία του Δήμου για δρομολόγια από και προς το κέντρο της πόλης μέχρι τις 12 τη νύχτα (όπως το κάνει δύο φορές το μήνα με ζημία για την ίδια -σύμφωνα με σχετική επισήμανση του δημάρχου- αλλά με σημαντικό όφελος για την τοπική αγορά).

Στόχος είναι ο θεσμός αυτός να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κοινότητες (ενώ δωρεάν δρομολόγια θα υπάρχουν και από το Τιγκάκι με την αστική συγκοινωνία)

picture_000000040w22Y015zxc023q03c0c939r22

st-leukh-nuxta

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ