Κάθε πέρσι και καλύτερα για τον θεσμό της »Λευκής Νύχτας» στην Κω | Υποτονική η κίνηση

24
27565
Συνεργάτης aegeanews.


Κάθε πέρσι και καλύτερα  για τον θεσμό της »Λευκής Νύχτας» στην Κω που είχε εξαρχής ως στόχο να αποτελέσει μια μεγάλη ανοιχτή γιορτή για τα εμπορικά καταστήματα και τους καταναλωτές, ντόπιους και ξένους,  κατεβάζοντας το καταναλωτικό κοινό από όλες τις περιοχές του νησιού και τα ξενοδοχεία, στο κέντρο της πόλης από τις 6μμ έως τα μεσάνυχτα, με παράλληλες εκδηλώσεις (μουσικές, χορευτικές κ.α.), καλή μουσική, ειδικές προσφορές και πολλά κεράσματα, συνδυάζοντας τις αγορές τους με διασκέδαση.

Η κίνηση φέτος ήταν αρκετά υποτονική και όχι όπως άλλες χρονιές  που ο κόσμος γέμιζε το ιστορικό κέντρο και έκανε τα ψώνια του, παρά μόνο σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς και σε επιλεγμένα σημεία.

Ευκαιρία, ίσως  για προβληματισμό και αναδιοργάνωση.

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιός σας είπε ότι: η υπερβολική μουσική στο διαπασών από τα μαγαζιά,το κιτσαριο που επαναλαμβάνεται σε κάθε εκδήλωση, κάθε χρόνο τα ίδια, χωρίς νέες ιδέες,οι τιμές στα ύψη όπως τις άλλες μέρες, πιστεύετε ότι θα προσελκύσουν κόσμο; Φίλοι καταστηματάρχες, όταν έχουμε εκπτώσεις, μαύρες Παρασκευές, λευκές νύχτες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΈΣ.Εαν οι τιμές είναι ίδιες,η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού θα είναι αυτή, δηλαδή μηδαμινή.Θα δουλεύουν οι courier, και εσείς θα έχετε δικαιολογία τα μεταφορικά και τα ενοίκια.Ειστε άξιοι της μοίρας σας.Για δείτε το λίγο….

    • Εάν προσβάλουν την αισθητική σου (το κιτσαριό που επαναλαμβάνεται) μπορείς να προτείνεις κάτι διαφορετικό στις δημόσιες συνελεύσεις που γίνονται πριν από την λευκή νύχτα. Για τις τιμές στα ύψη, μάλλον αγνοείς τα smartphones όπου ο καθένας ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ελέγχει τις τιμές με την υπόλοιπη Ελλάδα ή και τον κόσμο ακόμα και μπορεί να παραγγείλει το προϊόν που επιθυμεί ή από τας Σέρρας ή από το Νέο Δελχί (amazon). Μπορεί ο καθένας λοιπόν να ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιος τον κοροϊδεύει και ποιος όχι.

  2. Σήμερα το πρωί πλήρωσα 40€ σε μεγάλο σούπερ μάρκετ κι εξαχνα στην απόδειξη με τα πέντε προϊόντα που ήταν το λάθος.Το βράδυ πάλι είδαμε τιμές στις βιτρίνες οι οποίες επ ουδενί δεν ανταποκρίνονται σε λευκές πράσινες κόκκινες νύχτες.Αλλα ήταν τιμές που υπήρχαν τις προηγούμενες εβδομαδες.Το καλαθι της νοικοκυράς πλέον δεν έχει αντοχές.Βαζοντας και το σύνηθες κιτσαριο των εκδηλώσεων,όποιος βρει ένα αξιο λόγο να κατέβουμε ας μας ενημερώσει.Ο θεσμός πλέον αρχίζει και ξεφτιζει και μόνο με γενναίες παρεμβάσεις(ειδικά συμφέρουσες) μπορεί να κρατηθεί.Αλλιως….βαφτιστε τις αλλιώς μπας και τσιμπήσουν το τυράκι οι καταναλωτές.

  3. θα πηγαινα και εγω….αλλα δεν ηθελα να δω τους κοψιμιους
    και ολο το ρεμπετ ασκερι τους!

  4. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Ήμουν πρόσφατα σε white night άλλης πόλης. Τα μαγαζια είχαν εκπτώσεις 70% και τα ράφια άδειαζαν. Φαγητό και καφετέριες να δουλεύον με προσφορές ως τις 3-4 το πρωί.
    Όσο οι καταστηματάρχες εδώ αρνούνται να γίνουν ανταγωνιστικοί, ολοένα και περισσότεροι θα στρέφονται στα eshop και το skroutz. Μόνο με την…κλαψα επιχείρηση δεν ανεβάζεις!
    Αναφορικά τώρα με την αισθητική, τι να πει κανείς…Στο ένα μαγαζί dj να παίζει house και ακριβώς στο διπλανό νησιώτικα με παραδοσιακές φορεσιές…

    • ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΙΔΗ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΧ) ΕΧΟΥΝ 70-80% ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ, ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ 50%, ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ,ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ.ΒΑΖΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ?

  5. Τα μεταξωτά βρακιά είναι για επιδέξιους κώλους. Άντε φυτέψτε καμιά ελιά να ‘χουμε λαδάκι να τρώμε.
    Άσχετο, ερώτηση, όσους διόρισε ο Νικηταράς στο δήμο (Μαρίνα, Kos TV) είναι όλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι;

  6. ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ?? Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΟΥΧΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ? Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ…. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΤΕ!!!

  7. Φαγωθήκατε πάλι με τον Δήμο.Τι δουλειά εχει ο Δήμος σε αυτο το event?.Στην κατάντια αυτή αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι ο εμπορικός σύλλογοε και τα καταστήματα.Είδα και σε άλλες πόλεις λευκές νύκτες.Πλήθος κόσμου διαφορα χαπενιγκς χαμηλες τιμές.Ειχε κίνητρο ο κόσμος και να πάει και να διασκεδασει και να ψωνίσει.
    Εδω στην Κω μαυρα χάλια.Οργάνωση μηδεν, προσφορές μηδεν,κοσμος μηδεν.Τιμες στα ύψη.Δεν είναι δυνατόν οι τιμες στα ρουχα να ειναι πιο ψηλες στην Κω αν και εχουμε ΦΠΑ 17% αντι για 24% να εχουμε μεταφορικο ισοδυναμο και παλι να ειναι πιο ακριβα απο την υπολοιπη Ελλαδα.Γι’αυτο και ο κοσμος εχει σιχαθεί την τοπικη αγορα και προτιμαει αγορες απο το internet που και απεριοριστες επιλογες εχει και πιο φτηνα του ερχονται. Αλωστε οι μεταφορικες τα τελευταια χρονια χρυσες δουλειες κανουν.
    Οποτε ας αφησουν τις δικαιολογιες οτι για ολα φταιει ο εκαστοτε Δημαρχος και ας συμορφωθουν αλιως τα λουκετα θα πανε συννεφο και θα φταιει το ξερο τους το κεφαλι!!!!

  8. Αυτό που ο καθένας βάζει τον δικό του DJ και ακούς διαφορετική μουσική να έρχεται από 2 μεριές δεν βοηθάει. Εκπτώσεις δεν υπάρχουν. Τα «κεράσματα» είναι περισσότερο για την παρέα του μαγαζιού.

  9. καλά να πάθετε…
    μόνο σκρουτζ.
    πήγα αρχές σεζόν βολτα να πάρω παπούτσια.
    52 ευρώ σκρουτζ 75 σε γνωστο αθλητικό εκεί μαγαζί..
    πάω παρακάτω. μαγιό quicksilver. 55 σε ένα μαγαζί εκεί 45 σκρουτζ..
    παντόφλες 20 εκεί 12 σκρουτζ.
    μπλούζα 25 εκεί 16 σκρουτζ.
    θηκη κινητού 28 εκεί 20 σκρουτζ.
    μπράβο στο σκρουτζ.
    καλά σας κάνει.

  10. Σκέτη κοροϊδία μόνο εκπτώσεις δεν είχαν ο κόσμος κάνει έρευνα και βλέπει άσε που γίνεται πάντα τέλος του μήνα που ο κόσμος δεν έχει πληρωθεί κ να θέλει να ψωνίσει δεν μπορεί; Άσε που κρύβουν τα προϊόντα κ σου λένε μόλις τελειώσε ψώνια από ίντερνετ τουλάχιστον δεν σε πιάνουν κορόιδο.

  11. ότι οι λευκές νύχτες σας είναι μαύρες για τους εργαζόμενους των καταστημάτων, το χει σκεφτεί ποτέ κανείς; δεν φτάνει που δουλεύουμε για 3 και 60…. ουστ!

  12. ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΩΝ 20 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΩ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙ.
    ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 20%. ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ, ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΙΧΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ