Νίκος Κανταρζής: Ανύπαρκτη και ελάχιστα χρήσιμη για το νησί μας η Περιφερειακή Αρχή τα τελευταία 9 χρόνια

27
10204

Ανύπαρκτη και ελάχιστα χρήσιμη για το νησί μας η Περιφερειακή Αρχή τα τελευταία 9 χρόνια.

9 χρόνια δύσκολα , με ένα φονικό σεισμό , πανδημία και οικονομική κρίση.

Και ξαφνικά εμφανίζεται πάλι , λίγο πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και εξαγγέλλει ένα έργο στο νησί.

Είδαμε τον Περιφερειάρχη παρέα με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου , σκυμμένους πάνω από ένα χάρτη , να παρουσιάζουν το  νέο λιμάνι της Κεφάλου.

Λογικό και εύλογο το ερώτημα του κάθε Κώου Πολίτη:

Είναι άραγε έργο πρώτης προτεραιότητας ένα νέο λιμάνι στο νησί?

Χρειάζεται άραγε νέο λιμάνι η Ιπποκρατική Κως των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών , που δεν έχει ένα Νοσοκομείο , ούτε καν ένα άρτια στελεχωμένο κέντρο Υγείας?

Χρειάζεται νέο λιμάνι η Κως με τους κατεστραμμένους από το φονικό σεισμό του 2017 αρχαιολογικούς χώρους?

Χρειάζεται νέο λιμάνι η Κως ¨πρωταθλήτρια στα ατυχήματα¨ τους καλοκαιρινούς μήνες?

Χρειάζεται νέο λιμάνι η Κως του All Inclusive και του μαζικού τουρισμού?

Χρειάζεται νέο λιμάνι η Κως με το εγκαταλειμμένο και σχεδόν κατεστραμμένο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Υγροβιότοπο στο Ψαλίδι , τον αναξιοποίητο Υγρότοπο στην Αλυκή , τις ανεκμετάλλευτες Ιαματικές Πηγές του Αγίου Φωκά , την υπερκορεσμένη Μαρίνα και τόσα άλλα που επιβάλλεται να γίνουν?

Σε τελική ανάλυση , υπήρχε στο  Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας , έργο  νέου λιμένα στην Κέφαλο?

Προήλθε άραγε μέσα από  Δημοκρατικό Προγραμματισμό και  διαβούλευση με την τοπική κοινωνία?

Ολοκληρώσαμε άραγε τα αναγκαία για το νησί μας έργα και υπάρχει περίσσευμα χρημάτων , άρα ας κάνουμε και ένα καινούριο λιμάνι?

Είναι απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο.

Και αυτή η εξαγγελία είναι μια προεκλογική φούσκα , όπως άλλωστε και το νέο Νοσοκομείο  , και το νέο Δικαστικό Μέγαρο.

Κύριοι , αν θέλετε να είστε χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία που συνεχίζει να δοκιμάζεται , ανοίξτε ένα διάλογο με τούς πολίτες και τους φορείς  , ακούστε τους προβληματισμούς , τις προτάσεις και τις προτεραιότητές τους και συναποφασίστε ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον τόπο και τις ανάγκες του.

Και βέβαια να μη μείνετε στα λόγια , να προχωρήσετε σε έργα και δράσεις που θα στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία , έχοντας ως κυρίαρχο στόχο τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Μόνο τότε θα επαναφέρετε ενδεχομένως τη χαμένη σας αξιοπιστία και θα είστε χρήσιμοι , δικαιολογώντας έτσι και το ρόλο σας ως λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης.

 

                                    

                 Νίκος Κανταρζής- Αρχιτέκτων

        Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

                                                                   

                                                                                                                  

                 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

27 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΝΙΚΟ,ΠΑΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ.

      ΝΙΚΟ ΜΑΘΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ 70% ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ 80% ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΣΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΣΗΜΟΣ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΩ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΝΙΚΟ ΟΙ ΚΩΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ.ΠΕΡΗΜΕΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ.

  1. Πες τα ρε Νίκο!!! Πολιτικά //////είναι!!!! Μόνο για φωτογραφίες και εξαγγελίες!!! Με τα υδατοδρομια τι κάνει ο Δήμος και το λιμενικό ταμείο? Τίποτα!!! Μια τρυπα στο νερό! Είναι επικίνδυνοι!!!⁸

    • Βρε κατσικοποδαρε με τα πολλα ονοματα,δεν καταλαβες τι σας ερχετε!!!!!οσο μισος και να βγαζεις στο τελος θα παρετε τα ζανερα του νικηταρ που σας εχει φυλαμενα.

  2. Το ποιες είναι επακριβώς οι αρμοδιότητες της περιφέρειας στο νησί μας, νομίζω ότι τις γνωρίζει ένας πολύ μικρός αριθμός ατόμων, που μετρούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών. Αυτό που πρέπει να μάθουμε ως λαός της Κω, είναι ποιες είναι οι αυτές οι αρμοδιότητες και κοστολογημένα ποια έργα έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Μετά θα κάνουμε μια διαίρεση με τον πληθυσμό του κάθε νησιού και έτσι θα μάθουμε πόσα ξόδεψε η περιφέρεια για κάθε κάτοικο του κάθε νησιού. Έργα μπορεί να γίνονται, αλλά όχι στην Κω. Και για να είμαστε δίκαιοι, όχι μόνο τα τελευταία 9 χρόνια, αλλά και πιο πριν…

  3. ζουν αθηνα, κατεβαινουν μια φορα το χρονο, και κριτικαρουν τα παντα και τους παντες.
    για την κω ανηκουν στο βαθυ παρελθον.
    περασαν δεν προσφεραν μια με τον ενα μια με τον αλλο
    τωρα πηγαινετε με τον σγουρο εκει που βρισκεστε και αστε ησυχους εμας να αποφασιζουμε.
    οσο για την επεκταση του λιμενα κεφαλου, να πα να το πειτε οι ιδιοι στους κεφαλιανους, για να σας μαθουν και αυτοι.

  4. νικο ποιος θα ειναι επικεφαλης εναντιον του ανυπαρκτου χατζημαρκου, οπως λες? μεχρι στιγμης κανενας. αρα ο κοσμος θα ψηφισει, καμπανη, κρητικο, χαλκιδιο, κοπαδη, ναβροζιδη, νακη, σβυνου, κλπ. τι να κανει δηλαδη ο κοσμακης, να περιμενει το πασοκ και το συριζα, να αναστηθουν σαν το λαζαρο?

  5. Η μάσα είναι μεγάλη στα κατασκευαστικά έργα, ειδικά στα λιμενικά έργα ,ένα 10% εύκολα εξαφανίζεται δεξιά αριστέρα ,σε κάποια τσέπη…

    • τι σεπιασε τωρα και δε θελεις να επεκταθει και να φτιαχτει το λιμανι της κεφαλου?
      Εσυ καλα περνας στην Αθηνα…

      • Μπερδεύεσαι Κεφαλιανε, μένω στο νησί και βλέπω…. Ιεράρχηση προτεραιοτήτων λέγεται… πρώτα η υγεία, μετά το νερό, μετά το ηλεκτρικό, μετά τα σχολεία, μετά οι δρόμοι,τα λιμάνια,οι μαρίνες και τα υδατοδρομια. Με αυτή τη σειρά…. Γιατρούς δεν έχουμε,το νερό δεν επαρκεί και δεν πίνεται, ρεύμα σταθερό δεν έχουμε και πάει λέγοντας…. Να σκεφτόμαστε πριν ψηφίσουμε και πριν μιλήσουμε

  6. Προς την αντιπολίτευση του καναπέ…
    Κουράστηκα να βλέπω να γράφεις θεωρίες που νομίζεις ότι έχουν βαρύτητα σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου!!!
    Κάνε καλύτερα κανένα μπάνιο και άσε τον ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ να κάνει την δουλειά του !!!!!

  7. Ζουνε Αθηνα, ερχονται το καλοκαιρι για λιγες μερες στο νησι, και αρχιζουν τις κριτικες. μετα φευγουν, και ξανα το αλλο καλοκαιρι, δειχνουν την παρουσια τους με μια αναρτηση…

  8. ΝΙΚΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΧΟΤΣΠΟΤ? ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΣΑΚΟΥΓΑΝΕ.
    ΘΑ ΡΗΜΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ!!

    • Λυπαμαι γιατι γραφεται ανακριβειες .Το χωραφι ηταν στον καινουργιο τσεσιμε και δεν μπορουσε να το δωσει ο Νικος γιατι ηταν και της αδελφης του .Και παρ.ολο που της εδιναν λεφτα καλά αρνηθηκε απο την πρωτη στιγμή για να μην καταστραφή η περιοχή και τους εχουν μεσα στις αυλες τους τοσες οικογενειες και το πληρωσε με τον πτον πολεμο που τις εκαναν οι Συριζαιοι στην επιχειρηση της δυστυχως .

    • Λαθος κάνεις .Το οικοπεδο το ειχε με την αδελφη του και επειδη απο την αρχη αυτη αρνηθηκε η κυβερνηση Συριζα τοτε της εκανε μεγαλο πολεμο στην επιχειρηση της .Μην λετε οτι του φανει .

  9. Η εξέλιξη των έργων διαχρονικά εξαρτάται από την ωριμότητα των εργων, μελέτες, αφειοδοτησεις, και στο τέλος χρηματοδότηση.Τι μας λες δηλαδή ένα έργο που ωρίμασε μετά από 10 Χρόνια να το παρατησουμε και να κάνουμε νεο προγραμματισμο έργων?Άστοχη τοποθέτηση Νίκο

  10. Οι εξ Αθηνών δεν κάθεστε στα αυγά σας να ασχολείστε με την Αθήνα,σας βλεπω για γενικούς γραμματείς του υπουργείου τουρισμού και θα έρχεστε στην κέφαλο για διακοπές !

  11. Αφου η Φριντη ελεγε εξω οτι δεν θα ξσναδωσει .Αν και ο Χατζημαρκος λεει την παιρνει τηλεφωνο και την παρακαλά οτι την χρειαζετε στην παραταξη .

  12. Ο Κανταρζης υποστήριζε την Κω
    Ο Χατζημαρκος απαξίωνε την Κω
    Ο Δήμος της Κω στήριζε τον Χατζημάρκο!
    Ποιος φταίει τελικά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ