X. Nαβροζίδης: Εντάχθηκε και επίσημα στο Τεχνικό Πρόγραμμα η Γεωτεχνική Έρευνα της επέκτασης του Λιμένα Κεφάλου

5
6895

Στην Κέφαλο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Ναβροζίδης ανακοινώνοντας και επίσημα ότι εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα Δωδεκανήσου η Γεωτεχνική Έρευνα της επέκτασης του Λιμένα Κεφάλου, αφού είχε προηγηθεί η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Κω και Περιφέρειας, για την επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού στην Κέφαλο, έργο το οποίο έχει εξασφαλίσει πλήρη χρηματοδότηση από το ταμείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Ναβροζίδης τόνισε ότι η ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δικαίωση για την τοπική κοινωνία της Κεφάλου, αλλά και για τον αγώνα που κατέβαλε το Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση του έργου. Το ύψος προϋπολογισμού του έργου αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 8 εκ. ευρώ.

Πηγή: https://www.kostv.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω το 2020 με πρόεδρο τον Χόνδρο Κω/νο και Αν/πρόεδρο τον Ναβροζίδη Χαράλαμπο εξασφάλισε επιχορήγηση 907.000 ευρώ, για μελέτες που αφορούν στα λιμάνια ευθύνης του ΔΛΤ ΚΩ μέσω χρηματοδότησης από το που αφορούν:
    α. Master Plan λιμένα Κω.Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διαδικασία διαγωνισμού ανάθεσης των μελετών.H κατασκευή προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και η ολοκλήρωση των μελετών ανάπτυξης για τα λιμάνια Μαστιχαρίου – Καρδάμαινας – Κεφάλου-Αστυπάλαιας-Νισύρου είναι ζωτικής σημασίας για το νησιά μας γιατί θα εξασφαλίσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους δημότες και έσοδα για τις επιχειρήσεις του νησιού μας με την αύξηση των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων -επιμήκυνση τουριστικής περιόδου όλο τον χρόνο.

  2. Μάνο με έπαρχο τον ΜΠΑΜΠΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗ θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Κω
    Μπάμπη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ