Ν. Κανταρζής: Ανοιχτή επιστολή προς Έπαρχο – Δήμαρχο | Σύσταση τοπικού οργάνου «όχι φερέφωνα του γνωστού Ροδοκεντρικού και Ροδολάτρη Περιφερειάρχη»

4
6252

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ : ΕΠΑΡΧΟ ΚΩ ΝΙΣΥΡΟΥ

κοιν. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Αγαπητοί φίλοι Ντίνα και Θεοδόση,

όπως όλοι γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια και με την κατάργηση του θεσμού του Επαρχιακού Συμβουλίου, ο ρόλος του Έπαρχου είναι πλέον «διακοσμητικός».

Είναι επίσης γνωστό ότι το νησί μας δεν ήταν ποτέ στις πρώτες προτεραιτότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία το θεωρεί ως δορυφόρο της Ρόδου. Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι είναι πλεόν ώριμες οι συνθήκες της συνένωσης των τοπικών – πολιτικών παραγόντων Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίηκησης για να καταφέρουν να δώσουν λύσεις στα χρόνια και σοβαρά προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό και προτείνουμε τη δημιουργία οργάνου αποτελούμενο από την Έπαρχο και τον Δήμαρχο, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της μειοψηφίας, καθώς και τους Αντιδημάρχους Οικονομικών, Τεχνικών Έργων και Τουρισμού – Πολιτισμού και τους επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ.

Το όργανο αυτό να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο να αναδείξει και να ιεραρχήσει τα κύρια και κατεπείγοντα προβλήματα του τόπου και από κοινού Δήμος και Επαρχείο να τα προωθούν στους αρμόδιους φορείς προς επίλυση.

Ενώνουμε λοιπόν τις τοπικές πολιτικές δυνάμεις, με στόχο να δώσουμε υπόσταση στους θεσμούς του Επάρχου και του Δημάρχου, θεσμοί που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει το κύρος τους και χαρακτηρίζονται ως φερέφωνα του γνωστού Ροδοκεντρικού και Ροδολάτρη Περιφερειάρχη.

Φιλικά,

Νίκος Κανταρζής
τέως Αυτοδιοικητικός – νυν ενεργός Κώος πολίτης

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ασχετιλες 200 ψήφους πρωτογενής τομέας άρδευση καθαριότητα νερό κοινωνική πολιτική και πολεοδομια μέσα… άσε τις προτάσεις και αυτές λιψες είναι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ