Αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους μελετά η κυβέρνηση: Είσοδος σε εργασιακούς χώρους μόνο με αρνητικά τεστ

6
893

Τα τεστ θα γίνονται με δαπάνες των ανεμβολίαστων

Με αρνητικά τεστ, που θα χρεώνονται οι ίδιοι, θα κινούνται στους χώρους εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα οι ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση θα υποχρεούνται μια με δύο φορές τη βδομάδα να διενεργούν μοριακό ή rapid τεστ. Η επιβάρυνση θα είναι στους ίδιους, καθώς όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, το εμβολιαστικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και θα μπορούσαν να το επιλέξουν. Επισημαίνουν επιπλέον, πως «δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν ας κάνουν το εμβόλιο».

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο. Οι συσκέψεις της επιτροπής μελετούν, τι θα γίνει στα κέντρα διασκέδασης αλλά και στην εστίαση. Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν, στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι.

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση. Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Εξετάζουν αναλυτικά όλα τα άλλα δεδομένα και βέβαια την επιβάρυνση που δέχεται κάθε «στιγμή» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τα στοιχεία που καταγράφονται από τη μελέτη αυτή δείχνουν ότι είναι διαφορετικού τύπου πλέον -παρά την αύξηση των κρουσμάτων- η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας. Ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, λόγω της υπερμεταδοτικότητας του στελέχους «Δέλτα» και της πρόβλεψης ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ενθαρρυντικό σήμα χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει συγκροτήσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της κατάστασης προς τον φετινό χειμώνα, ειδικά μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε γενική καραντίνα», εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλοντας πακέτο νέων κανόνων για τη διαχείριση της πανδημίας από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα.

Έρχονται νέα μέτρα: Μόνο με εμβόλιο σε καφέ, εστιατόρια, Δημόσιο, εργασία

Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, μόνο με rapid test κάθε 3 μέρες θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν σε καφετέριες, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους την απόφαση που πήρε για τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Real news, το προσωπικό θα μπορεί να εισέρχεται στους χώρους εργασίας μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Προτεραιότητα, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα δοθεί σε όσους εργάζονται στο λιανεμπόριο, στον επισιτισμό και σε κρατικές υπηρεσίες που συναλλάσονται με το κοινό. Το κόστος του διαγνωστικού ελέγχου θα επιβαρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο, ενώ όποιος δεν προσκομίζει τα απαιτούμενα έγγραφα θα μπαίνει σε αναστολή εργασίας.

Δείτε τα δημοσιεύματα: 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν προστατεύουν τα εμβόλια τους εμβολιασμένους;; Κι αν νοσήσουν, δε μας διαβεβαιώνουν πως θα είναι ελαφρά;; Εμβόλιο συν νόσηση δηλ. συν φυσική ανοσία, δε θα ήταν το ιδανικό;;

    Κι αν οι μεταλλάξεις προέρχονται μόνο από τους ανεμβολιαστους, ακόμη και όλοι να εμβολιαστούν στην Ελλάδα, το υπόλοιπο 70% – 80% ανεμβολίαστων του πλανήτη, δεν θα…παράγει μεταλλάξεις;; Κι αφού το εμβόλιο ξεθυμαίνει στους 6 μήνες, ακόμη και καμία μετάλλαξη να μη συμβεί, πάλι δε θα κινδυνέψουν οι εμβολιασμένοι;; Μήπως έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο τρίτης, τέταρτης, πέμπτης κοκ. δόσης και ο ιός μείνει ανίκητος;;

    Δηλαδή όλοι θα νοσήσουμε, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι;;; Και κάποιοι από εμάς θα πεθάνουν από τον ιό ( ή τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις) ;;.

    Μια χαρά το πας Μητσοτάκη! Έκανες την Χούντα τέχνη..! Και φαντάζεσαι πως θα γλυτώσεις την θορυβώδη πτώση…

  2. Καλύτερα 20 ευρώ εβδομαδιαίως από την τσέπη μου για ραπιντ από το να δω τα ραδίκια ανάποδα.

    • Μην ανησυχείς , το Teza και το Raid το έχουμε αφήσει.. όοοολο για σένα! Σε ενέσιμη μορφή μου φαίνεται το λένε Pfizer Johnson Biontech , στα μικρά φαρμακεια το βρίσκεις και ως Astrazeneca. Χάρισμα σου ψεκοτρυπημένε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ