Μ. Κιάρης (για απλή αναλογική): Άλλο θα ψηφίζεις και άλλο θα σου προκύπτει μετά τις εκλογές από τις συναλλαγές που θα γίνονται κάτω από το τραπέζι

8
536

To νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ουσιαστική αλλαγή και μεταρρύθμιση στα θέματα που καίνε τους Δήμους.

Έχει μόνο απλή αναλογική. Ως εργαλείο για να οδηγηθούν σε ακυβερνησία και διάλυση οι Δήμοι αλλά και να αποκτήσουν ρόλο ρυθμιστή και ενίοτε εκβιαστή της πλειοψηφίας διάφορα θνησιγενή σχήματα και ακραίες φωνές.

Έφεραν έναν εκλογικό νόμο που μειώνει τον αριθμό των υποψηφίων , μόνο και μόνο για να διευκολύνει αυτούς που δεν μπορούν να βρουν υποψηφίους και να κάνουν συνδυασμό…Όλοι μπορούν να καταλάβουν ποιοι είναι αυτοί.

Θα υπάρχουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις δημοτικές κοινότητες και άρα δύο κάλπες. Γιατί; Για να ενταθεί η σύγχυση και να χαλαρώσουν οι δεσμοί του ψηφοδελτίου στις δημοτικές κοινότητες με το ψηφοδέλτιο της παράταξης με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Θα βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα τοπικά συμβούλια που εκλέχθηκαν για να ασκήσουν διοίκηση και να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών να κάνουν αντιπολίτευση στο δήμαρχο ή στην πλειοψηφία. Και φυσικά να διαλυθούν τα τοπικά συμβούλια και να απαξιωθούν.

Οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο, κατανέμονται με απλή αναλογική αλλά ο Δήμαρχος δεν εκλέγεται με απλή αναλογική, πρέπει να πάμε σε δεύτερη Κυριακή αν δεν πάρει το 50 + 1%. Ουσιαστικά αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της ψήφου αφού θα μπορεί να εκλεγεί κάποιος Δήμαρχος αλλά άλλοι θα έχουν την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Μάλιστα για τους Δήμους που διαπιστωμένα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής σε νέες εκλογές , εφόσον διαπιστώνεται αδιέξοδο, όπως γίνεται με τη Βουλή. Οι Δήμοι θα αφεθούν σε μια διαλυτική και παραλυτική κατάσταση, ανίκανοι να λειτουργήσουν.

Και σε αυτή την περίπτωση το μεγάλο θύμα θα είναι ο πολίτης.

Το πανηγύρι θα αρχίσει την επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον δεν υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Τότε και η πιο απλή απόφαση θα είναι αδύνατο να ληφθεί με το κλίμα που επικρατεί, εκτός αν όλοι αποκτήσουν ξαφνικά ευρωπαϊκή κουλτούρα συνεργασίας και δείξουν ένα άλλο πρόσωπο. Μάλλον απίθανο, αυτό,

Το ότι δεν θα υπάρχει πλειοψηφία για να λαμβάνονται αποφάσεις είναι το ένα πρόβλημα . Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι ο πλειοψηφών συνδυασμός ακόμα και με ποσοστό 49% θα είναι όμηρος των μειοψηφιών και κυρίως των άκρων.

Στη διαδικασία λήψης αποφάσεων θα υπεισέρχονται οι συναλλαγές και οι εκβιασμοί. Μάλιστα ο εκλογικός νόμος ανοίγει το δρόμο και σε εκφυλιστικά φαινόμενα αφού δίνει το δικαίωμα σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς που κατέβηκαν ξεχωριστά στις εκλογές , πείθοντας τους πολίτες ότι έχουν διαφορές , να συνενώνονται μετά τις εκλογές σε ένα συνδυασμό.

Άλλο δηλαδή θα ψηφίζεις και άλλο θα σου προκύπτει μετά τις εκλογές από τις συναλλαγές που θα γίνονται κάτω από το τραπέζι.

Η απλή αναλογική απαξιώνεται ως ιδέα και έννοια , με αυτή τη λογική. Όταν όλοι δουν στην πράξη που θα οδηγήσει, θα είναι αργά.

Ο σκοπός είναι να υπάρχει μια ισχυρή και καθαρή πλειοψηφία στο Δήμο που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Και φυσικά να εκπροσωπούνται και όλοι οι συνδυασμοί στο δημοτικό συμβούλιο.

Η λογική στην αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, να το διαλύσουμε.

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος είναι η διάλυση και η αποδυνάμωση των Δήμων που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον ίδιο τον πολίτη.

Μηνάς Κιάρης

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ

Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΑΜΟΚ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ \\\\ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ \\\\

  2. ΒΡΕ ΤΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ! ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕ Η ΡΟΥΦΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΝΙΑΖΕΣΤΑΙ

  3. ΟΤΑΝ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΤΑ ΦΥΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΤΟΣΟ? ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ, ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΩ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ.

  4. Γράφει ο Μηνας….Θα βρεθούμε μπροστά σε φαινόμενα τοπικά συμβούλια που εκλέχθηκαν για να ασκήσουν διοίκηση και να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών να κάνουν αντιπολίτευση στο δήμαρχο ή στην πλειοψηφία. Και φυσικά να διαλυθούν τα τοπικά συμβούλια και να απαξιωθούν.
    Απλά ο άνθρωπος είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΟΣ!!! Ποία κοινοτικά συμβούλια?ποίες αρμοδιότητες?Εδω τα συμβουλια στα χωριά δεν συνεδριάζουν,κάποτε συνεδρίαζαν τηλεφωνικά και κοπηκε και αυτό.Κιάρη η φαπα θα είναι μεγαλη.

  5. Στη γραμμή σαν στρατιώτες που πηγαίνουν……Έλα Μηνά να βγει το μεροκάματο….Ήθελα να ήξερα τόσα χρόνια στο Πασοκ γιατί ζητούσατε απλή αναλογική;

  6. Ότι θα παραδεχόσουν ότι τόσα Χρόνια κάνετε δουλειές κάτω από το Τραπέζι δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Μπράβο σου για άλλη μια φορά μας δείχνεις το μεγάλο λάθος που κάναμε στις προηγούμενες εκλογές το οποίο δεν θα κάνουμε για ακόμα μια φορά. Σταματήστε να λέτε ότι Φταίνε όλοι οι άλλοι για τα χάλια του Νησιού μας και όχι εσείς. Θύματα Δυστυχώς είμαστε τόσα χρόνια που εσείς έχετε αναλάβει τον Δήμο και έχετε Φτάσει το Νησί μας σε τριτοκοσμικό.Βαρεθήκαμε.

  7. Μάλιστα κύριε Κιαρη, μετα δε απο αυτή την ανάλυση, καιρός να μας αναλυσεις και το γιατί ψηφησες ν από λυθούν παρανόμως οι δεκατρείς εργαζόμενοι στον ΔΗΡΑΣ…καιρός να κατεβεις κι εσύ απο τ άλογο

  8. ΠΡΟΣ Κ. ΚΙΑΡΗ
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΟΑΔΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΤΕ, ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΨΕΤΕ, ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ!!! ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕ ΣΤΕΚΟΥΝ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ 1)ΓΡΑΦΕΙΣ «εκτός αν όλοι αποκτήσουν ξαφνικά ευρωπαϊκή κουλτούρα συνεργασίας και δείξουν ένα άλλο πρόσωπο. » ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ!! 2)»Η απλή αναλογική απαξιώνεται ως ιδέα και έννοια , με αυτή τη λογική.» ΜΑ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΤΣΗ;; 3)»Η λογική στην αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι ότι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, να το διαλύσουμε.» ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ κ ΚΙΑΡΗ ΕΙΣΤΕ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ. ΔΩΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ… ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…. (ξεπερασατε και τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ