Τέσσερα μεγάλα έργα ύψους 10,5 εκ. ευρώ για το νησί μας δημοπρατεί άμεσα η ΔΕΥΑΚ

26
838

Θέμα: “Τέσσερα μεγάλα έργα ύψους 10,5 εκ. ευρώ για το νησί μας δημοπρατεί άμεσα η ΔΕΥΑΚ”

Σε δύο συνεδριάσεις του Ιουλίου, την 1/7/19 και την 25/7/19, του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ επικαιροποιήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις για τέσσερα (4) μεγάλα έργα για το νησί της Κω συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκ. ευρώ (10.419.516€).

Τα έργα αυτά που εκσυγχρονίζουν ένα μεγάλο μέρος της λειτουργίας των δικτύων, δίνουν λύσεις σε ζητήματα αξιοποίησης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων του νησιού μας και ολοκληρώνουν τη διαχείριση των λυμάτων στην Κέφαλο, είναι:

1. «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος μέτρησης καταναλώσεων και παρακολούθηση ποιότητας στην πόλη της Κω», προϋπολογισμού 3.341.250,90€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Με το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», η επιχείρηση στοχεύει στη μείωση των διαρροών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εσωτερικού δικτύου της.

2. «Κατασκευή υδραγωγείου για την τροφοδοσία της δεξαμενής «ΜΑΥΡΙΚΕΣ» της Δ.Ε. Ηρακλειδών από γεωτρήσεις της Δ.Ε. Δικαίου», προϋπολογισμού 936.000€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και στοχεύει στην μεταφορά νερού, με αγωγούς μήκους 5 χιλιομέτρων από τις γεωτρήσεις της Δ.Ε. Δικαίου στην δεξαμενή «Μαύρικες» γιατί στη Δ.Ε Δικαίου υπάρχει περίσσεια κατάλληλου πόσιμου νερού. Η δεξαμενή «Μαύρικες» βρίσκεται στο Μαστιχάρι και υδροδοτεί την Αντιμάχεια και Καρδάμαινα. Θα δοθεί έτσι άλλη μια λύση στο πρόβλημα ποσότητας και ποιότητας νερού στην περιοχή.

3. «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Δ. Κεφάλου Νήσου Κω» προϋπολογισμού 4.387.500€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ και περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Δ. Κεφάλου δυναμικότητας 8.000 ισοδύναμων κατοίκων, για την κάλυψη των αναγκών της 20ετίας. Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης το εξωτερικό κεντρικό αντλιοστάσιο προσαγωγής και ο κεντρικός καταθλιπτικός αγωγός του, μήκους περίπου 1.100m.

4. «Επέκταση Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Παρακολούθησης Ποιοτικών Χαρακτηριστικών και δικτύων ύδρευσης στη Δ.Ε. Ηρακλειδών Δήμου Κω» προϋπολογισμού 1.754.766€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Με το έργο αυτό που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» η επιχείρηση στοχεύει στη μείωση των διαρροών και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εσωτερικού δικτύου της αλλά και στον έλεγχο της ποιότητας του νερού.

Στη δήλωση του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μηνάς Κιάρης αναφέρει:

Πέντε χρόνια στη ΔΕΥΑΚ παρήχθη ένα τεράστιο έργο. Με τα τέσσερα αυτά έργα όπως και τα άλλα που έγιναν την περίοδο 2014-2019 η δημοτική αρχή Κυρίτση δίνει λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών. Μέχρι την 31η Αυγούστου η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει και σε άλλα έργα που διεκδικούμε και παλεύουμε όλη τη δημοτική περίοδο.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η Μοσχαροκεφαλή της Ευρώπης ΔΕΝ θα αφήσει φράγκο στο ταμείο για τον ΤΡΙΏΡΟΦΟ ΤΕΟ...

  Δημοπρασίες έργων για τα λιλιά και το μέλι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται χωρίς καρέκλα εξουσίας όπως ακριβώς έκανε και ο σε ευθυμία Κωστούκος πριν κόψει και κρυφτεί στο πηγάδι… Τώρα μέσα σε ένα τρίμηνο θα κάνει όσα θα μπορούσε να κάνει πριν τις εκλογές που θα του έδιναν άλλο αέρα και φυσικά θα εκπλήρωση τις υποσχέσεις του εκτελώντας κάθε ρουσφέτι… Αυτά παθαίνει ένας εγωκεντρικός άφιλος εγωιστής που έδιωξε από κοντά του όσους τον στήριξαν.

 2. Μου ανέθεσαν να εξακριβώσω την αλήθεια των εξαγγελιών του κυρίου προέδρου και ανακάλυψα χρυσάφι. Τα χρέη «φίλων» προς την ΔΕΥΑΚ ανέβηκαν στα έντεκα εκατομμύρια ευρώ!. Ο νέος Δήμαρχος θα δεινοπαθήσει και θα τον βρίζουν για να τα εισπράξει. Το τρίγωνο δεν έχει νερό και αυτοί ενέταξαν χρηματοδοτούμενο έργο για τις διαρροές!! Το νερό από το κτήμα Πασσανικολάκη στο Πυλί, το δίκτυο και η δεξαμενή της Μαυρίκας στο Μαστιχάρι έγιναν από τον κύριο Πασσανικολάκη. Και το έργο της αποχέτευσης το ενέταξε σε πρόγραμμα ο κύριος Νικηταράς! Οι απερχόμενοι έχουν διαλύσει την ΔΕΥΑΚ που είναι για τα κλάματα.

  • λαικη πολιτικη και ολο το νησι θα ειναι μαζι του. Γι αυτο τον βγαλαμε. Αλλιως αλλος ενας περαστικος αποτυχημενος οπως τοσοι και τοσοι. Να δω ποτε θα διπλωσει τετραετια δημαρχος

 3. Τάδε έφη προφήτης Ησαΐας. Ακούσας ο λαός τας φωνάς των απίστων ευεργετημένων και μη. Προδομένων και μη φίλων του απερχόμενου απέστειλε αρχάγγελον με ρομφαία και κατακεραύνωσε αυτούς. Καθόσον επίστεψαν ότι υστέρησε εις έργα άτινα προπαγανδίζει κατόπιν εορτής και ουχί για την αλαζονείαν, την ηδονήν της εξουσίας, την ειρωνείαν και την εκδικητικότητα. Ο δε Κωστούκος ως άλλος πιστός Λωτ εις το καφενείον της παρακμής προσπερνά τα τεκταινόμενα οικτίροντας τους απίστους που έχασαν τα μυαλά τους. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

 4. Η δευακ είναι ότι καλύτερο αφήνει η δημαρχεία Κυρίτση, ελπίζω και η επόμενη να κρατήσει αυτό το επίπεδο.

 5. Η νομική προστασία της επόμενης Δημοτικής Αρχής θα είναι η γραμμή κρούσης της. Λογικέψου. Στρατηγικά θα ηττηθείς. Οι κινήσεις σου εμπεριέχουν δόσεις πανικού και αυτοί που σε συμβουλεύουν είναι λειψοί… Καθάρισε το μυαλό σου απερχόμενε.

  • Το βλάκυ παριστάνεις;σε κάλυψα;τσου ρε βλάκυ…αυτα τα ειδα με τα ιδια μου τα μάτια,υπαρχουν πολλα με μεγαλα ποσα..ρωτα τον Μυλωνά…ουστ λακι..

 6. Έχουμε πει το νερό νεράκι. Είστε χαμένοι. Ρίχνετε τις ευθύνες σ’ολους εκτός από σας. Ξεγκρεμιστείται να ησθχάσουμε από σας και την αλαζονεία σας.

 7. Τι εγινε ρε παιδια οι οπαδοι του Νικηταρά δεν θελετε εργα;Τι θελετε απλα να σας δωσει τα λεφτα σε εσας να κανετε βολτες;Μαλλον εχετε χασει επισοδεια.Ο φυτευτος σε λιγο καιρο θα βριζετε από ολους.Δεν το εχει ο ανθρωπος.

 8. η κατάσταση στις οδούς Κανάρη και Ναυρίνου είναι τραγική και δυσφημεί το νησί μας, λόγω της έντονης δυσοσμίας που προέρχεται από τα βοθρολύματα ,που διοχετεύονται παράνομα στους αγωγούς των ομβρίων υδάτων.Το πρόβλημα άρχισε την καλοκαιρινή περίοδο του 2017 και παρά τις διαμαρτυρίες των δημοτών, η δημοτική αρχή απλά σφράγισε τα φρεάτια με μεταλλικά καπάκια, αλλά η δυσοσμία παρέμεινε χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.1)Ποιοι – παράνομα- διοχετεύουν βοθρολύματα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων;
  2) Η δημοτική αρχή γιατί αδρανεί-αδιαφορεί γιατί τους καλύπτει;
  3) Καταλήγουν στη θάλασσα τα βοθρολύματα;
  4)Ποιες οι επιπτώσεις στους λουόμενους, στη δημόσια υγεία, στο θαλάσσιο περιβάλλον;
  5)Έχει σχέση με την κακή συντήρηση του αποχετευτικού – βιολογικού;
  6)Γιατί η δημοτική αρχή κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα;
  7)Τι προτίθεται να πράξει για την οριστική λύση του προβλήματος;

  • Καλά τα λες,όσο για τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι λουόμενοι,όταν δίπλα τους

   κολυμπούν υπολείμματα από …κατεργασμένους χειροποίητους ντολμάδες μέχρι αρνίσια παιδάκια..κάτι τοσαδά δερματικά εξανθήματα δεν βαριέσαι.Πέφτει και χλώριο ,όπως στις πισίνες όμως απ τους ίδιους τους …λουόμενους.

  • γι αυτό μαζεύτηκαν τα λεοντόψαρα,επειδή εισέβαλαν στο θαλάσσιο περιβάλλον τους ακανόνιστου σχήματος πρωτόγονα ασπόνδυλα χωρίς πτερύγια και ουρά ,τα οποία μετακινούνται αναλόγως του ρεύματος σε συμπαγή αλλά και ρευστή μορφή,αλλά με διαφορετικό χρώμα το καθένα.Δεν απειλούν με εξαφάνιση τα υπόλοιπα είδη,ενώ εμπλουτίζουν με χαρακτηριστικό άρωμα τον βυθό του Νησιού μας.Αλιεύονται με απόχη και παραγάδι.

 9. Προκειται για κλασσικη ΚΥΡΙΤΣΙΚΗ πολιτικη ΑΛΗΤΕΙΑ !!!!! Το εχει ξανακανει οταν εχασε τις εκλογες απο τον Καισερλη….Πριν φυγει εκλεισε ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ για δεκαδες εκατομμυρια για εργα ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΕ τις ΕΚΛΟΓΕΣ !!!! Το διαστημα των 3 μηνων ο νομοθετης το εβαλε για να προλαβει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ απο την Παλια δημοτικη αρχη για τα εκκρεμη προβληματα της ΑΠΕΡΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…. Ο Κυριτσης (δυο φορες) το εκμεταλευεται για να ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ τους ΝΙΚΗΤΕΣ του ,ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ τους με ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ σαν να ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ τις εκλογες !!! Προκειται καθαρα για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ απο ενα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ του ΕΙΔΟΥΣ. Χωρις ΝΤΡΟΠΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ προς τον Κωακο Λαο και τους ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ του…Κοινως ….στα αρ(τ)ιδια του ΟΛΟΙ και ΟΛΑ…. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΗΤΕΙΑ !!!!!!

 10. ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ, ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΤΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΕ ΕΡΓΑ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ;

 11. Καλά αυτό αγγίζει τη φαιδρότητα. Θα θα θα γίνουν μεγάλα έργα μα πολύ ΜΕΓΑΛΑ.
  Δεν υπάρχει ούτε φιλότιμο ούτε ντροπή. Ο πρώην πλέον δήμαρχος είχε δηλώσει με στόμφο μεταξύ άλλων και την λήψη απόφασης ( μάλιστα ανακοίνωσε και το κόστος )επισκευή με ασφαλτικό τάπητα στο δρόμο προς την αφούσα. Ποια είναι η κατάληξη? Από τις εκατοντάδες τρύπες του δρόμου να καλυφτούν 7 τρύπες ναι ακριβώς 7 τρύπες με μπαλώματα από πίσσα ( που σε λίγο θα ξεφτίσουν κι αυτές όπως και τις άλλες φορές ) κι αυτό είναι το έργο περί επισκευής του δρόμου προς την αφούσα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ