ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ: Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σταματήσουν τη φλυαρία, να στρωθούν στη δουλειά και να τρέξουν επιτέλους τον έτοιμο σχεδιασμό που τους παραδώσαμε

29
858

 

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ: «Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σταματήσουν τη φλυαρία, να στρωθούν στη δουλειά  και να  τρέξουν επιτέλους τον έτοιμο σχεδιασμό που τους παραδώσαμε

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Κιάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο κ. Πασσανικολάκης τόλμησε να μιλήσει για τα θέματα υδροδότησης και αποχέτευσης στη ΔΕ Ηρακλειδών, όταν το μόνο που έχει να επιδείξει η δημοτική αρχή Νικηταρά-Πασσανικολάκη κατά την περίοδο 2011-2014 είναι καθυστερήσεις, αστοχίες και απεντάξεις έργων!

 

Παρουσιάζει ως «μέγα» έργο την ενοποίηση των τριών ΔΕΥΑ του νησιού, όταν έκαναν  2 χρόνια (!!!) να τις ενοποιήσουν γιατί ήθελαν να εντάξουν στη λειτουργία της νέας επιχείρησης και τη διαχείριση των απορριμμάτων πράγμα το οποίο απαγορευόταν.

Εκτός αυτού η όλη διαδικασία έγινε και με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να προκύψουν από την πλευρά των εργαζόμενων τεράστιες διεκδικήσεις.

Αυτές τις καθυστερήσεις και αστοχίες παρουσιάζει σήμερα ως μεγάλο κατόρθωμα!

 

Τολμά να μιλά για τα έργα στο τρίγωνο, αποφεύγοντας να μπει βέβαια επί της ουσίας και καλά κάνει.

 

Να του πούμε εμείς, φρεσκάροντας τη μνήμη του.

Την περίοδο 2011-2014 σε όλο το νησί έκαναν 17 έργα ύψους 442.186ευρώ.

Την περίοδο 2015-2018 έγιναν 84 έργα ύψους 2.688.359ευρώ χωρίς να αναφέρομαι σε όσα έγιναν ή ξεκίνησαν το 2019.

 

Ειδικά στη ΔΕ Ηρακλειδών να του θυμίσουμε ότι μόνο εγκαίνια έκαναν, όπως αυτά στις 13.9.2013 στο Μαστιχάρι, με σκηνικό σημαιοστολισμένο (η φωτό είναι για να θυμηθεί τις ηρωικές μέρες και σημαίες) με τις βαρύγδουπες δηλώσεις  ότι τον Οκτώβρη Καρδάμαινα και Αντιμάχεια θα είχαν πόσιμο νερό… με την πραγματικότητα να τους διαψεύδει.

Ή να του θυμίσουμε τις προσπάθειες, μέσω των ρεπορτάζ του ΔΗΡΑΣ, να πειστούν οι πολίτες ότι το νερό είναι εντάξει.

 

Εμείς με σκληρή προσπάθεια καταφέραμε, ειδικά για το νερό της Αντιμάχειας να είναι η ποιότητα του, τα τελευταία 2 χρόνια,  εντός των ορίων της ανθρώπινης κατανάλωσης. Ο σχεδιασμός όμως πρέπει να συνεχιστεί ώστε να διασφαλισθεί η υδροδότηση του Τριγώνου σε βάθος χρόνου.

 

Να του πούμε ότι μέχρι το 2014 η ΔΕΥΑΚ ήταν ζημιογόνος. Εμείς την παραδώσαμε μια κερδοφόρο επιχείρηση με 6,3 εκ. ευρώ ταμείο και 17 νέους εργαζόμενους.

 

Να του πούμε ότι παραδώσαμε ενταγμένα έργα προϋπολογισμού 35,4 εκ. ευρώ  σε όλο το νησί και σε εξέλιξη τα αποχετευτικά δίκτυα Αντιμάχειας-Μαστιχαριου-Καμαρίου έργο το οποίο απεντάχθηκε το 2013 με δική τους ευθύνη και εμείς ξεκινήσαμε από το μηδέν.

Τόσο ικανοί ήταν οι σημερινοί διοικούντες!

 

Να του πούμε ότι  η ανακατασκευή του Υδατόπυργου ύψους 450.000 ευρώ, που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί, είναι επίσης έργο της περιόδου 2014-2019

Έργα όπως:

 1. ο τηλεέλεγχος 40 δεξαμενών και γεωτρήσεων στο Τρίγωνο ύψους 1,8εκ. ευρώ,
 2. η μεταφορά νερού από γεωτρήσεις της ΔΕ Δικαίου ύψους 1 εκ. ευρώ,
 3. οι μελέτες για 3 φράγματα χωρητικότητας 1.250.000 κυβικών μέτρων νερού μαζί με 50 χιλιόμετρα δίκτυα μεταφοράς που υποβλήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2019 στο υπουργείο υποδομών,

δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του Τριγώνου και είναι χρηματοδοτούμενα χωρίς να επιβαρύνουν τον δημότη και την επιχείρηση.

 

Πολλές φορές λένε η σιωπή είναι χρυσός.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι σημερινοί διοικούντες είναι να σταματήσουν τη φλυαρία, να στρωθούν στη δουλειά  και να  τρέξουν επιτέλους τον έτοιμο σχεδιασμό που τους παραδώσαμε.

29 ΣΧΟΛΙΑ

  • Βρε Μηνά, με άσχετα και χωρίς μόρφωση τσοπανάκια τα βάζεις;;;;;

   Αυτοιδά μόνο να κατεβάζουν σουβλάκια και λιλιά… έμαθαν….

 1. Αγαπητέ Μηνά, αγαπητέ Γιώργο,
  αφήστε τις αντεγκλησεις και συνεργαστείτε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στο νησί. Κοιτάξτε που κι εφέτος για πολλοστή φορά τα χωριά μας είναι σε κακό χάλι και κανένας δεν ασχολείται με την προετοιμασία τους, τη βελτίωση ποσότητας και ποιότητας νερού, καθαρισμούς, κοπή χόρτων, δρόμους, σκουπίδια, μπάζα και δε συμμαζεύεται. Αρχαιολογικοί χώροι, περιαστικά δάση, φωτισμός επαρχιακών δικτύων, χώροι στάθμευσης κλπ κλπ. Δυστυχώς όλοι κρίνεστε από το αποτέλεσμα. Και, δυστυχώς, το αποτέλεσμα στην καθημερινότητα είναι απογοητευτικό. Ο κόσμος πλέον αναπολεί την περίοδο των Κοινοτήτων, που υπήρχε νοικοκυριό.

 2. ΜΗΝΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙς ΚΑΙ ΤΟΥς ΤΑ ΧΩΝΕΙς ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΛΕς ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΣΑΝΙΚΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑς ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;(να ουμε)

  • Πεντε χρονια ανυπαρκτος. Βρωμουσε ολο το κουμπουρνο και επρεπε να ερθει ενα νεο παιδι ο κωστας ζαχαρος για να τα φτιαξει. Αιντε απο δω ρε αχρηστοι ταξιδιαρηδες. Μονο για να γεμιζετε τα κιβωτια εισασταν αξιοι και να ξεπουλατε την περιουσια του δημου. Ο λαος σας εβαλε στη γωνια με 63%. Γιαυτο μεινετε σπιτι. Και τωρα και παντα.

 3. Μηνά εσύ επειδή ξέρεις δεν πρέπει να μιλας σαν μηνάρας γιατί ο λογαριασμός από Πυλί, Ασφενδιού, Καρδάμαινα είναι βαρύς και ασήκωτος

 4. Σωστα οπου»μηναρας»Λεον Ντεγκρελ και η σαπιλα του……Υ.Γ.κοψιμιε στα ελεγα εγω οτι ειναι λιγα τα ψωμια σου…ο παιδοβουβαλος αρχισε την απο-στασια!!!!

 5. Αστέ την νέα δημοτική αρχή να κάνει την δουλειά της,όλο εμπόδια βρίσκεται,λες και μόνο εσείς ξέρετε να κυβερνάτε ένα δήμο.

 6. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι με την απραξία και αδιαφορία που δείξατε μιά ολόκληρη 5ετια ο λαός σας τιμώρησε και έχρισε στις εκλογές μια νεα παραταξη 5μηνων νικήτρια των εκλογών!!!Όση κακία και να βγάλετε δημαρχία δεν ξαναβλέπετε!!!Κάντε αυτοκριτική,αλλαγές για να σταθείτε στο ύψος της αντιπολίτευσης απλά ειναι τα πραγματα.

 7. Ξεχνάς κ.Κιάρη τα ρεπορτάζ σας στην Δημοτική Τηλεόραση που έπινε νερό από το τρίγωνο επί των ημερών σας στις προσπάθειες να δείξει πως καθαρίσατε και αποκαταστήσατε το νερό του τριγώνου? Ακόμα γελάμε με το ρεπορτάζ. Λυπάμαι γιατί πέφτεις στην κατρακύλα του επικεφαλής σας και έχεις πολύ κοντή μνήμη!

 8. ΡΕ Ψιτ... Το κράτος είπε μείωση μισθών στους εργαζόμενους..λόγω ιού

  Εσενα πόσα του έκοψε το αφεντικό.αυτήν την εποχή .?όσο και αν δικαιολογεισαι.. Δεν σε σώνει τίποτα Τα 30 χθεσινά σχόλια.. Μόνο!! … Λένε το αυτονόητο εκτός τα 150 εβδομαδιαως .! ..Αυτό εκθέτει να ξέρεις το αφεντικό σου, Γεώργιο τον αυτοκράτορα που πληρώνει κάποιους για σχόλια,μπας και σωθεί ο άχρηστος, .. όχι εσένα.. Εχεις πολλές μαϊμούδες στο έργο του σαν και σένα

 9. Έμαθα ότι ο Ψιτ... Έχει καταθέσει στον συμβολαιογράφο το ψιτ να μην του το κλέψει αλλος

  Ελπίζω να μην μου κάνει μήνυση αν το χρησιμοποιώ και εγώ…. Όλοι μαζί ας γράφουνε ψιτ.. Να τον τρελανουμε..τον ήδη τρελαμένο .. Χαχα

  • ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟς ΝΑ ΤΡΟΛΑΡΕΙς ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΧΤΕς.ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕς ΔΙΚΕς ΣΟΥ ΑΤΑΚΕς ΤΡΟΛΑΡΕΙς ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΧΙ ΕΤΣΙ.ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙς ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΤΟΥ,ΑΝΤΕ ΞΕΚΟΛΑ.(να ουμε)

 10. Εγώ ξέρω έρχεται η ώρα χιχιχιχι κάτι έπεσε στα αυτιά μου ετοιμάσου Μηνα με τα κατά φαντασίαν που γράφεις

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ