Η πορεία- κατάθεση στεφάνων Εργατικού Κέντρου -ΕΛΜΕ και φορέων για το Πολυτεχνείο

19
269


Χαρίκλεια Χριστοφή

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με εργατικά σωματεία, συλλόγους, φορείς και συμβούλια των μαθητών πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη,το πρωί στην είσοδο του 1ου Λυκείου  ενώ αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.

«49 χρόνια μετά η ζωή των εργαζομένων όχι απλά δεν έχει γίνει καλύτερη, αλλά έχει χειροτερέψει. Όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου μας καλούν ακόμη μία φορά να σφίξουμε το ζωνάρι, να σκύψουμε το κεφάλι και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που μας ρίχνουν μέσα από τα καλάθια της ντροπής, τα διάφορα Voucher και Pass και τις επιδοτήσεις που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω! 49 χρόνια μετά το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένει επίκαιρο, όμως πλέον αποκτά μεγαλύτερο νόημα προσαρμοζόμενο στις συνθήκες της εποχής και τον αγώνα για σύγχρονα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Το Πολυτεχνείο πριν από 49 χρόνια έγινε φωτεινό παράδειγμα πως ο ενωμένος λαός όταν αγωνίζεται μπορεί να νικήσει. Έτσι και σήμερα η πάλη του λαού να γίνει η πυξίδα, ώστε από καλύτερες βάσεις οι εργαζόμενοι να δείξουμε τη δύναμή μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους.

Μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη απεργία της 9ης Νοέμβρη, είναι στο χέρι μας η συνέχεια της πάλης για μια καλύτερη ζωή».

19 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κάτι δεν έχω καταλάβει και ψάχνω μεταφραστή. Αλήθεια. Πόσοι από εσάς που γράφετε είχατε γεννηθή και την ζήσατε την κατάσταση? Η μήπως τα μάθατε από τους εκπαιδευτικούς που και αυτοί τα μάθαμε από κάποιους άλλους? Ρε άντε κάντε μια βουτιά.

      • Οι 24 πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις των νεκρών του πολυτεχνείου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
        Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών.
        Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών.
        Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών.
        Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών.
        Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών.
        Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών.
        Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών.
        Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, 31 ετών.
        Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών.
        Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών.
        Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών.
        Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών.
        Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών.
        Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών.
        Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών.
        Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών.
        Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 5 ετών.
        Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών.
        Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών.
        Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών.
        Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών.

      • Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών.
        Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών.
        Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών.
        Αθάνατοι!
        (Δε χωρούσαν σε ένα σχόλιο, οπότε ξανακερναω ξυδακι)

        • Όλοι αυτοί τεκμηριωμένοι!!! και δεν???. Πόσο τεκμηριωμένοι? Έχω και εγώ από άλλο !!! Ίδρυμα για αριστερούς φλούφλιδες. Αρε χάνε που ότι διαβάζεις το χάφτεις.

      • … το δείχνει το ενδιαφέρον αυτών που διάβασαν το άρθρο. Μόνο 175 άτομα μέχρι τώρα και μέσα σε αυτούς είστε εσείς γιατί πρωταγωνιστήτε και εμείς για να σας κραξουμε. Αλλά τριτευοντα αρθρα πιάνουν πάνω από πέντε χιλ. ΑΝΕΤΑ.

        • Μην κρίνεις από την τοπική κοινωνία που κοιμάται όρθια…από πότε αποτελεί μέτρο σύγκρισης η Κως, όταν ούτε για το υποστελεχωμένο νοσοκομείο, ούτε για τα σχολεια που λειτουργούν χωρίς υπολογιστές και χωρίς αίθουσες δε μιλάει κανείς σχεδόν!!! Είστε για τα μπάζα κωοι και ευτυχώς δεν αποτελείτε μέτρο σύγκρισης για τίποτα στην ελληνική κοινωνία.

  1. Σύντροφοι! Το Πολυτεχνείο Ζει!
    στις Βρυξέλλες, στην Ελβετία, στα νησιά Cayman, στην Εκάλη, στην Κηφισια
    Ζει Παντου

  2. Συγχαρητήρια για το παρόν σε όσους μεγάλωσαν, κι όμως δεν έχουν «μηδέ μια άσπρη τρίχα στην ψυχή τους»!

  3. Καλώς τα σταλινορφανα.Καθε πρωτομαγιά και πολυτεχνείο παρόντες.Καθε εθνική εορτή και επέτειο αποντες.Σηκωμενες γροθιές και αλφαδια στο ποίημα.Ντροπη στους γονείς που στιγματίζουν τα παιδιά τους.Κριμα στα παιδιά που μεγαλώνουν με γενιτσαρισμο.Ευτυχως ηττηθηκατε σύντροφοι και γλυτώσαμε εμείς και τα παιδιά μας.Ευτυχως που στο Βίτσι και στον Γράμμο σας χωσανε στην άμμο.Ουστ κ@πρ@σκ@λ@…..

    • Ρε ντροπή της παράταξης βουλωστο που μας ταμπελωνεις όλους με τις αηδιες που γράφεις. Μίλα για λογαριασμό σου. Στη ΝΔ φυσικά και αποδεχόμαστε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Η διχόνοια που οδήγησε στον εμφύλιο σπαραγμό είναι άλλο θέμα και για τη φρίκη του χειρότερου είδους πολέμου δε χαίρεται κανένας. Είναι όλοι ηττημένοι. Έχει αποκατασταθεί η Δημοκρατία μετά τον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή αφού την κατέλυσαν οι δικτάτορες. Βουλωστο ρε!!!!!

      • ΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; Η ΧΟΥΝΤΑ. Ο ΦΑΙΔΩΝ ΓΚΙΖΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΝ ΟΡΚΙΣΑΝ. ΑΛΛΩΤΕ ΠΡΩΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΝΑΙ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΧΕ 4000 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ 11000

  4. Τρεις και ο κουκος και αλλα νταλον. Απορω πως συνεχιζετε με τετοια ρεζιλια. Δεν τα βλεπετε? Και κατι αλλο. Στο πολυτεχνειο δεν μιλησε ο ελληνικος λαος. Δαχτυλος εκ δυσμων περα του ατλαντικου ηταν. ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ ΣΤΡΑΒΑΚΕΣ. Δεν τους βολευε ο Παπαδοπουλος που κοιταζε πρωτα απο ολα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και τον φαγανε. Και κατι αλλο επισης. Αν επι Μανιατη – Βενιζελου βγαζαμε το υδρογοανθρακα τωρα θα ημασταν κορυφαιοι. Αλλα και εκει η «δημοκρατια» νικησε προς οφελος των μεγαλων ιδιωτικων συμφεροντων.

    • Όχι εσένα να πιστέψουμε που πλέκεις εγκώμια σε φασίστες. Στην τρύπα σου και σβέλτα αρουρι

  5. Τόσες και τόσες προσπάθειες γίνονται για να ξεχαστεί αυτή η μέρα, εσείς πείσμα! Για να πικραινετε τους φιλοχουντικους! Και κάποιους υπουργούς μας!

  6. Προς ΑΘΑΝΑΤΟΙ: Τώρα μας έπεισες, σιγά να μην είσαι εσύ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.Μπορει να το ήθελες, ποτέ δεν είναι αργά.Ποιος μίλησε για το Πολυτεχνείο; Αυτό κατάλαβες;Για την απουσία των σταλινορφανων από τις εθνικές επετείους είπα.Για τον φανατισμό και την υψωμένη γροθιά των παιδιών είπα.Για τον εμφύλιο που προκάλεσαν και για την ήττα τους.Πολυ πόνος σε έπιασε ΑΘΑΝΑΤΕ για τα ζόμπι του κομμουνισμου.Ντροπη είσαι εσύ και όχι οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι ψηφοφόροι της.Οσο για τις απόψεις μου για την ΝΔ θα τις εκφράζω, γιατί η σχέση μου μαζί της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.Αντε, κέρδισες το 2λεπτο της δημοσιότητας….. Τώρα αν θέλεις να ψηφίσεις ΝΔ, εμείς είμαστε εδώ.Αλλα πρέπει να ξέρεις και τι πρεσβεύουν οι αρχές μας.Ειδαλλως:Ουστ κ@πρ@σκ@λ@….

    • Ντροπιάζεις την παράταξη. Σταμάτα να χρησιμοποιείς την παράταξη για να εκφράζεις αυτές τις απόψεις μίσους. Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη δημοκρατική. Με ποιο δικαίωμα τολμάς να μας ρίχνεις λάσπη; Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!

  7. Η Ξεφτυλα.Διαβάζεις συλλόγους σωματία που συμμετέχουν και μετράς τους παρόντες και είναι πολύ λιγότεροι .Τι έγινε ο κάθε ένας ανήκει σε 5-6 σωμάτια;Πάτε Καλα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ