«Έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός συμπολίτης μας εκπαιδευτικός Μιχάλης Σωμός | Ιδρυτής του Γυμνασίου Αντιμάχειας με μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση & στο Σύλλογο Πολυτέκνων

23
28597

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο αγαπητός συμπολίτης μας εκπαιδευτικός Μιχάλης Σωμός.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας μεγάλωσε στα δύσκολα χρόνια της βιοπάλης στην Αντιμάχεια και σε ηλικία 31 ετών αποφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ίδρυσε το Γυμνάσιο Αντιμάχειας το 1972 αφού υπηρέτησε σε γυμνάσια στη Νίσυρο και τη Ρόδο.

Το 1975 διορίστηκε υπηρεσιακός Κοινοτάρχης Αντιμάχειας.

Το 1884-85 διετέλεσε διευθυντής στο ΕΠΑΛ Κω, το 1986 γυμνασιάρχης στο 1ο Γυμνάσιο Κω και το 1987 συνταξιοδοτήθηκε.

Διετέλεσε επίσης ιδιαίτερα δραστήριος Πρόεδρος στον Σύλλογο Πολυτέκνων Κω-Νισύρου τονίζοντας σε κάθε ομιλία του το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

Η συνεργασία και η εκτίμηση που είχε στους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, τα συχνά τηλεφωνήματα, οι συμβουλές και η φιλικότητα του, που θα μας μείνουν αξέχαστες, έδειχναν το ανύστακτο και διαρκές πατριωτικό ενδιαφέρον του.

Άνθρωπος ευρυμαθής, προσηνής, ευγενικός, καλοσυνάτος, με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο και το νησί του, πάντα ενεργός και δραστήριος  με αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση προσφοράς.

Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Θέμιδα Ολυμπίτου, πατέρας πολύ αξιόλογων παιδιών και παππούς.

Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια και σε όλους τους συγγενείς.

Το ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου-αφιέρωμα «ο Μιχάλης Σωμός και η εποχή του», του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Κώστα Ιωάννου η οποία έγινε προ τριετίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό Ταξίδι αγαπημένε μας δάσκαλε και συνάδελφε.
    Ήσουν και θα είσαι πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας.
    Σ` ευχαριστούμε για την αγάπη σου και για ό,τι μας χάρισες μέχρι το τέλος της ζωής σου.
    Τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους συγγενείς.
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ!

  2. Καλή ανάπαυση αγαπητέ μας δάσκαλε Αντιμαχειτη πατριώτη. Η διαδρομή σου και η αγάπη για το τόπο μας θα είναι αξέχαστη. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

  3. Κάποιοι παλιοί σκέφτονται τι δασκάλους είχαν τότε και τι έχουν σήμερα τα παιδιά και εγγόνια τους.Απελπισια .

      • Συκοφάντης;Για τους κοματαρχες εκπαιδευτικούς;Που ασχολούνται ποτέ θα συνεδριάσουν,ποτέ θα απεργήσουν η θα οδηγήσουν τα παιδιά σε αποχή.Μηπως έχει βελτιωθεί σε κάτι η παιδεία ,στο νησί που ξέρουμε,και το παρέλειψα;Ακόμα και τις εισαγωγές στα ΑΕ αν σκευτει,τι μαθητές βγάζανε τότε που έγιναν επιστήμονες και τι κάνουν αναλογικά σήμερα.Ποτε είναι η επόμενη στάση να πάτε για καφέ ,κανονίσατε;Προσοχή μην περάσει καμία αξιολογιση μόνο,γιατί θα περάσετε κάτω από τον πήχη.Γιαυτο άλλωστε δεν την θέλετε.Κοιτα να δεις που θίχτηκε και μιλάει για συκοφαντία ,λες και ζούμε αλλου.Θα μου πεις τότε είχαν καλύτερα μέσα οι εκπαιδευτικοί,40 άτομα στη τάξη,καλύτερους μισθούς και ωράριο.Σωστα;

        • Σύμφωνοι απόλυτα σε όλα!Οι κύριοι!Οι περισσότεροι!Δεν κάνουν καθόλου καλά την δουλειά τους! Απόδειξη!Τα παιδιά παλαιότερα δεν πήγαιναν σχεδόν καθόλου στα φροντιστήρια και είχαν καλύτερες επιδόσεις!!!Ενώ σήμερα οι γονείς πρέπει να ξηλώνονται (ματώνουν) γειά να μάθουν κάτι τά παιδιά τους! Εκτός σχολείου!!!

  4. Αγαπητέ μας Δάσκαλε
    Εύχομαι καλό σου ταξίδι και καλή ανάπαυση. Πιστός πάντα στις αρχές σου, πατριώτης, τοπικιστής μα προπάντων <>, προσφέροντας άοκνος τις υπηρεσίες σου στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Βίκυ και Θωμά, πρέπει να αισθάνεσθε υπερήφανοι για ντον βίο και την πορεία που διετέλεσε ο αξιαγάπητος πατέρας σας!!! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάσει και η μνήμη του αιώνια! Βρισκόμαστε κοντά σε όλη την οικογένεια γνωρίζοντας το πόνο που προκαλεί η εκδημία οικείου προσώπου.
    Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια
    Νικόλας Ηλία Τάλλαρος

  5. Σωστά τότε κάποιοι παλιοί δάσκαλοι και καθηγητές άφηναν στάσιμα στην ίδια τάξη τα παιδιά καταστρέφοντας την σχολική τους ζωή και τραυματίζοντας τα.

  6. Σύμφωνοι απόλυτα σε όλα!Οι κύριοι!Οι περισσότεροι!Δεν κάνουν καθόλου καλά την δουλειά τους! Απόδειξη!Τα παιδιά παλαιότερα δεν πήγαιναν σχεδόν καθόλου στα φροντιστήρια και είχαν καλύτερες επιδόσεις!!!Ενώ σήμερα οι γονείς πρέπει να ξηλώνονται (ματώνουν) γειά να μάθουν κάτι τά παιδιά τους! Εκτός σχολείου!!!

  7. ΘΕΟΔΟΣΗ Α. ΒΑΡΚΑ
    Έφυγε άλλος ένας Μεγάλος και μάλιστα Δάσκαλος !
    Λίγο καιρό μετά που έφυγε ο Μεγάλος Δάσκαλος από τη Κω Μανώλης Χατζηγιακουμής !
    Φτωχαίνουμε συμπατριώτες μου συνέχεια .Έχουμε ΠΑΣΧΑ αλλά επιτρέψτε μου μία μικρή «κακία» . Δυστυχώς φεύγουν οι Μεγάλοι και μένουν-με οι μικροί !
    Η θλίψη μου είναι μεγάλη γιατί έχασα τον Δάσκαλό μου ,αλλά πολύ μεγαλύτερη , γιατί έχασα έναν πολύ καλό μου φίλο , πολλά χρόνια τώρα ,όπως τον είχε αδελφικό φίλο και ο πατέρας μου .
    Άνθρωπος της συμμετοχής ,της προσφοράς ,της Αγάπης , θετικός πάντα στην σκέψη και σαν Μαθηματικός που ήταν .Νεανικό μυαλό με Σοφία Μεγάλου ! Περισσότερο όμως ήταν Καλός Άνθρωπος -Θετικό παράδειγμα για όλους μας ,μαθητές ,φίλους ,συμπατριώτες .
    Αφήνει Θετικό αποτύπωμα από όπου και άν πέρασε .Σχολεία ,Συλλόγους ,Εκκλησία ,Αυτοδιοίκηση ,Κοινωνία ,ΖΩΗ !
    Καμάρι για την Οικογένειά του ,την γυναίκα ,τα παιδιά του ,τα εγγόνια του ,αλλά και για όλους ,όσοι τον είχαμε Δάσκαλο ,Συμπατριώτη και προπαντός Φίλο !
    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

  8. Εκτιμούσε τα ατέλειωτα χιλιόμετρα που έκαναν καθημερινά για να πάνε σχολείο.Ακριβοδίκαιος…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ