Αρχική Ειδήσεις Τα εν δήμω Εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο στην Κω τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο...

Εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο στην Κω τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο με σοβαρό κάταγμα

0
4821
Όπως έγινε γνωστό εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο στην Κω τραυματίστηκε στο πόδι έπειτα από τράνταγμα του οχήματος εν ώρα υπηρεσίας χθες πρωινές ώρες και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κω, όπου και νοσηλεύεται, με σοβαρό κάταγμα που χρειάζεται χειρουργείο.

ΔΑΣ ΟΤΑ : ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες από την αρχή του χρόνου. Συγκεκριμένα εργάτης καθαριότητας του δήμου της Κω, πατέρας τριών παιδιών χτύπησε το αριστερό γόνατο του μετά από σύγκρουση του απορριμματοφόρου με σταθμευμένο όχημα. Αποτέλεσμα είναι να σπάσει την αριστερή επιγονατίδα του και ο συνάδελφος να πρέπει να χειρουργηθεί.

Συνάδελφοι για τα εργατικά ατυχήματα ή τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν φταίει ούτε «η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή», όπως επικαλούνται όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα αλλά και η πλειοψηφία των δημάρχων. Βασική αιτία των εργοδοτικών εγκλημάτων είναι οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε Μέτρα και Μέσα Προστασίας, ο κακοσυντηρημένος στόλος των οχημάτων κ.λ.π.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι για τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους η υγεία και η ασφάλεια μας αποτελεί κόστος, που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να τονώσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αντί να δώσουν παραπάνω κρατική χρηματοδότηση  στους δήμους, να αναγκάσουν τους δημάρχους να προχωρήσουν σε αντικατάσταση όλων των οχημάτων, να δώσουν χρήματα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μέτρα και Μέσα Ατομικής Προστασίας με σύγχρονες προδιαγραφές προτιμούν να σκορπούν δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς και σε πολεμικές αποστολές.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει περαστικά στο συνάδελφο.

 

ΑΘΗΝΑ 14/5/2024

 

 

 

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Τραυματισμός εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας στα Χανιά

Ένα ακόμα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» με θύμα εργαζόμενο σε ΟΤΑ, και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Χανίων, σημειώθηκε προχθές το πρωί. Εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας τραυματίστηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων, όταν ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό έπεσε και έσκασε κοντά του.

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί διαπιστώθηκαν ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια του, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ