ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Άννας στην πόλη της Κω | κ. Ναθαναήλ: Είμαστε όλοι βιαστικοί, το θαύμα θέλει υπομονή και θέληση

0
1161

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Άννας στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη της Κω, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ο Σεβασμιώτατος ήταν πλαισιωμένος από το γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη, τον Ιεροκήρυκα της ΙΜ Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ, τον π. Περικλή, τον π. Κωνσταντίνο και τον π. Αναστάσιο.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τους Πρωτοψάλτες Η. Καματερό και Γ. Σακέλλη.

Μεγάλος αριθμός προσκυνητών συνέρρευσε για άλλη μια χρονιά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον εσπερινό.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης της Κω (Μεγ. Αλεξάνδρου και 25ης Μαρτίου) μέσα σε ένα μεγάλο αρχαιολογικό χώρο. Η ανέγερσή του έγινε ανάμεσα στο 13ο και 14ο αιώνα μ.Χ.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα και την πρόνοια του Θεού που εισάκουσε τις προσευχές της στα βαθειά της γεράματα κι έφερε υπερφυσικά στον κόσμο την Παναγία μας. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να απελπίζεστε. Η ελπίδα είναι του Θεού, ενώ η απελπισία είναι του σατανά. Το θαύμα δεν είναι μόνο η επέμβαση του Θεού αλλά η ενεργοποίηση των δυνάμεών μας για να του δώσουμε τη δυνατότητα να επέμβει. Εμείς όμως θέλουμε να τα κάνουμε όλα βιαστικά… Ο κόσμος μας σήμερα ζει με μια βιασύνη. Ας παρακαλέσουμε την Αγία Άννα να μας δώσει και εμάς λίγη υπομονή για να μπορέσουμε να κατορθώσουμε ένα μικρό θαύμα στη ζωή μας».

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θ. Λειτουργία παρουσία του πρ. Επάρχου Γ. Χαλκιδιού και πολλών προσκυνητών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ