ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Π. Λαφαζάνης από Κω:”ΦΠΑ το πολύ 9% στα νησιά… Αν ήμασταν στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα υπήρχε”

21
1033

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα μεγάλο μήνυμα ελευθερίας, επικαιροποιημένο για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση που χρειάζεται η Ελλάδα έστειλε η 71η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδ/σου με την Ελλάδα, τόνισε από την Κω ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνη (στο ξεν. Μαριτίνα, όπου δόθηκε η συνέντευξη τύπου, είχε συνάντηση με φίλους του κόμματος καθώς και με την Επικ. της παράταξης Όραμα και Δράση Ι. Ρούφα και τον Αν. Επικ. Γ. Φραγκούλη).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συμμετείχε χτες στις εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις που έγιναν στη Ρόδο και σήμερα, με την ευκαιρία περιόδευσε στην Κω, όπου ενημερώθηκε από τον κόσμο και φίλους της ΛΑΕ για τα προβλήματα του νησιού (τα οποία παρακολουθεί στενά εδώ και αρκετό καιρό ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χουντής).

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη του νησιού από την κυβέρνηση στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό. Κοντεύουν δύο χρόνια και το πότε θα αποκατασταθεί το λιμάνι και τα μνημεία παραμένει ακόμα «άδηλο», όπως τόνισε.

Επέρριψε δε ευθύνη στην Κυβέρνηση για ολιγωρία και έλλειψη ενδιαφέροντος να εκμεταλλευτεί Ευρωπαϊκούς πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και στο θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του τοπικού βουλευτή κ. Καματερού στη βουλή

«Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι θα μπορούσαν να διανοηθούν ότι το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση των απαράδεκτων τούρκικων βλέψεων και διεκδικήσεων στο Αιγαίο και τη Θράκη. Μία εγκληματική λογική ανάλογη με αυτή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν εφαρμοζόταν στο Αιγαίο θα σήμαινε μια ολοκληρωτική παράδοση και καταστροφή για τη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στον «πανύψηλο ΦΠΑ 24%» στα Δωδεκάνησα, σημειώνοντας πως «αποτελεί καταστροφή για την τοπική οικονομία και την κοινωνία» και πρότεινε «την άμεση εφαρμογή μονοψήφιου το πολύ 9% συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου με ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ελέγχων και ποινών για την απόδοση του». «Αν εφαρμοζόταν αυτή η πρόταση μας με την απαραίτητη συνέπεια τότε τα έσοδα του Δημοσίου από το ΦΠΑ δεν θα μειώνονταν αλλά μάλλον θα αυξάνονταν. Ενώ, θα τονώνονταν η ανάπτυξη όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε.

Όσο για το πώς θα μειωθεί ο ΦΠΑ ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι οι δανειστές επιβάλουν θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.

” Εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι σε εποπτεία και κηδεμονία. Με προστάτες καμία χώρα δεν πήγε μπροστά.Στοχος μας να αποτινάξουμε όλα αυτά και το ραγιαδισμό που ενδειμεί στη χώρα. Το συμφέρον της χώρας είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να στηρίξουμε και τα πιο χαμηλά στρώματα”, τόνισε.

Απάντησε ακόμη σε ερωτήσεις σχετικά με το μεταναστευτικό και την «αποθήκη νησιών», στο νησί μας, όπως και στα υπόλοιπα νησιά με μεταναστευτικό αλλά και στην αδιαφάνεια στην διαχείριση των σχετικών κονδυλίων που διατίθενται για τους πρόσφυγες μετανάστες τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις ΜΚΟ.

Αναφέρθηκε ακόμα στον αγώνα που δίνει η ΛΑΕ για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με μεγάλη αποτελεσματικότητα αλλά και στην πρωτοφανή δίωξή του.

«Η εξέταση μου και η προσωπική μου κλήση σε απολογία αφορά κατηγορίες που συνδέονται με το μισό σχεδόν ποινικό κώδικα ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία, χωρίς ποτέ να έχω πιάσει όπλο στη ζωή μου. Ούτε στα γεγονότα της νομικής και του Πολυτεχνείου όταν η Χούντα χρησιμοποιούσε βία και τανκς», τόνισε χαρακτηριστικά.

”Ούτε στη Χούντα τέτοιες διώξεις.Παράδειγμα εκατό νεκροί στο ” Μάτι” και οι ποινικές ευθύνες είναι πλημμέλειμα.Βλέπετε η κα. Δούρου δεν είναι καθαρίστρια. Αυτή είναι η διαφορά. Ο κ. Ψινάκης δεν είναι Λαφαζάνης. Μου φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα. Όχι γιατί είχα εκατό νεκρούς αλλά γιατί αγωνίζομαι για να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας”, τόνισε και πρόσθεσε ότι έχουμε περάσει σε μετεμφυλιακά χρόνια.

Αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές τις ξέρουμε να εφαρμόζονται μόνο στην γειτονική Τουρκία, πρόσθεσε.

Κατηγόρησε δε την Κυβέρνηση «της γενικής φτωχοποίησης, που ουσιαστικά στηρίζεται στην συναίνεση όλων των κατεστημένων κομμάτων και η οποία προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις, το φρόνημα και την ανερχόμενη δυναμική κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων που δεν υποκύπτουν, δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν πτοούνται, δεν απογοητεύονται και αντιθέτως, συνεχίζουν να σηκώνουν ψηλά τις σημαίες μιας Αριστεράς την οποία η κυβέρνηση πρόδωσε αλλά η οποία παραμένει ζωντανή, διατηρώντας ζωντανά τα μεγάλα σύγχρονα οράματα μιας κοινωνίας με ανθρωπιά και ελευθερία.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ενόψει των Ευρωεκλογών με επικεφαλής του ψηφοδελτίου τον Νίκο Χουντή, αλλά και των Αυτοδιοικητικών εκλογών (για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στήριξης, όπως και στους μεγάλους Δήμους της χώρας) κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους υποψήφιους της ΛΑΕ, όπως και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν υπήρχε στο κοινοβούλιο εκπρόσωπος ή εκπρόσωποι της ΛΑΕ τα δεδομένα θα ήταν τελείως ανατρεπτικά τώρα μιας και είναι η μόνη δύναμη που φοβούνται η κυβέρνηση και όλα τα κατεστημένα κόμματα.

” Αν είμασταν εμείς στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα υπήρχε. Για το λόγο έγιναν τότε οι εκλογές για να βγούμε εμείς έξω . Έγινε αγώνας για αυτό’. Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε μαύρα χάλια και χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική. Πήρε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και μας οδήγησε στην καταστροφή.Σωτηρία δεν είναι ούτε ο κ.Μητσοτάκης. Έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια”, είπε.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία με τις άλλες αριστερές δυνάμεις τόνισε ότι η ΛΑΕ την επιδιώκει. ” Εμείς θέλουμε τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις . Με όλες χωρίς εξαιρέσεις. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που θα ξεκινάει από το ΚΚΕ μέχρι την ” πλεύση” και την ” Ανταρσία”. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο. Υπάρχουν διάφορες αλλά τώρα χρειάζεται το ευρύ μέτωπο όλων των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων που θα είναι κατά των μνημονίων.Αυτο επιδιώκουμε στο χώρο της ΤΑ. Αλλά το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε συνεργασία και στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ακολουθεί μια πολιτική περιχαράκωσης και απομόνωσης και αλαζονείας στο χώρο της αριστεράς που δεν βοηθάει την χώρα και τη δημοκρατία. Αντί να βοηθάει τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συνεργασίας”, τόνισε.

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. χρυση αυγη στην κω δεν υπαρχει.πρωην αριστεροι πασοκ ειναι.

  Αν θέλετε Η ΕΛΛΑΔΑ η πολη σας να γινει Ισλαμαμπαντ,αν θέλετε να είστε πολιτες Β κατηγοριας, αν θέλετε να πληρώνετε φορους για να παιρνουν επιδόματα οι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ενω εσείς ζοριζεστε να αγορασετε ΕΝΑ ζευγάρι παπουτσια στα παιδια σας, τοτε ψηφίστε ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ ΚΛΠ.
  Είστε αξιοι της μοιρας σας

 2. Δεν «παιζεσται»…ακου με τη ηλιθιο «καμαρι» λεει το αμιμητο …»αν ειμασταν εμεις στην Βουλη ο Τσιπρας θα επεφτε…..» !!!!! κι αφου θα επεφτε ο τσιπρας ποιος θα ερχοτανε ρε Λαφαζανη????????? ……….!!!!!!!!! σκασιλα ΣΟΥ !!!!!!!! εΙΣΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΚΕ !!!! ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΑΗΔΙΑΣ !!!!!

  • Οχι στην Σιβηρια επι Σταλιν (οπου ως γνωστον εκει ζησαμε;;;;;;) αλλα στην Ελλαδα του 2019 οπου μετα βιας φτασαμε ΣΩΟΙ και ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΟΙ απο τους δικους μας ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και απο τους ΞΕΝΟΥΣ ομοιδεατες τους….Αυτη ειναι η χωρα που παρελαβε ο «Συριζα» τον χειμωνα του 2015 για να την οδηγησει ΚΑΤΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στην μονοπλευρη Λιτοτητα …αλλα ΜΟΝΟΙ και ΕΡΗΜΟΙ μας οδηγουσανε σε μια συγκρουση με ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ και ΑΓΝΩΣΤΕΣ συνεπειες….Καπου εκει επρεπε ‘η να «στριψεις» η’ ΤΙ….;;;;;;; ΜΟΝΟ ο ΛΑΦΑΖΑΝΗ΅ηξερε ΤΙ επρεπε να γινει !!! ΤΙ ;;;ρωτηστε τον και τοτε θα αρχισουν οι…ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ περι «καπιταλισμου» και δεν συμμαζευεται…Καλες για να μιλαμε αλλα τι θα σωσουμε για τον Λαο μας επι ΑΓΡΙΟΥ καπιταλισμου Λαφαζανη ΟΧΙ επι των ΟΝΕΙΡΟΞΕΩΝ ΣΑΣ και επι των ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ μας;;;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ…Ο Τσιπρας Λαφαζανη μου ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ επι του ΥΠΑΡΚΤΟΥ Εσεις Δεν ειχατε τα Κοτσια και το σκασατε στα ………ΩΡΑΙΑ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ….Ριξε «αγωνιστη» Λαφαζανη τον Τσιπρα και θα σε χειροκροτησουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.

 3. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ!!!!

 4. δωσε Λαφαζανη μεγαλε, τσαπα ειναι. Δωσε κατωτερο μισθο 1.200 και 0% ΦΠΑ να σε ψηφισουν ολοι.

 5. Ακριβώς όπως τα λες! Η αλαζονεία σας, θα σας θέσει και πάλι στην απομόνωση και στο περιθώριο. Δυστυχώς δε θέλετε τη συνεργασία με όλες τις δημοκρατικές πατριωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, χωρίς εξαιρέσεις. Η παρωπιδισμένη και περιορισμένη πατριωτική σας αίσθηση και αντίληψη, δυστυχώς οδηγεί το λαό μας σε έναν ακόμα διχασμό, προς όφελος των μνημονιακών συμφερόντων.
  Λυπάμαι βαθύτατα για τις θέσεις και πεποιθήσεις σας περί πατριωτισμού, που δυναμιτίζουν άλλες θέσεις στις οποίες συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.

 6. Βρε τι τραβάμε με τους συντρόφους. Κάποτε μάλωναν με τους φίλους τους για να υπερασπιστούν τον Σύριζα και τώρα τον βρίζουν.

 7. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ. ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΔΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.

  • Πέστα Μπαρμπα ……….. αν σε είχα μπροστά μου θα σε αγκάλιαζαν και μετά θα άνοιγα μια ρετσίνα και μεζέ να γουστάρουμε !

  • Η άνοια του μπάρμπα είναι σε προχωρημένο στάδιο. Το κακό είναι ότι ψηφίζει χωρίς χαρτί γιατρού.

  • Τι άλλο θα διαβάσουμε. Η πιο δοσιλογική κυβέρνηση όλων των εποχών. Απλά. ΜΑΥΡΟ μέχρις εσχάτων και μετά τον Κούλη, έρχεται επιτέλους η Εθνική αναγέννηση. Και φυσικά δεν εννοώ τη ΧΑ, αλλά ένα νέο πολιτικό χώρο πέρα από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, που θα εκφράσει σε κάθε επίπεδο τη βούληση του Ελληνικού λαού.

 8. η τζοανα λαφαζανικια; τοδαμε και αυτο. βρε κυρα μου συνελθε. ολα τα περιμενα αλλα αυτο οχι.

 9. «Σύντροφε Παναγιώτη», Από το ΚΚΕ στον Σύριζα και μάλιστα Υπουργός, και τώρα στην ΛΑΕ!!!!
  Μετρήθηκες, ζυγίσθηκες, και βρέθηκες κοντός, και ελειποβαρής. ‘ Ετσι αποφάσισε ο Ελληνικός λαός στις εκλογές που πέρασαν. Ο Σύριζα όπως βλέπεις, όχι μόνο στηρίζει τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας μας, αλλά πετυχαίνει και αξιοπρόσεκτα ποσοστά ανάπτυξης σε ευρωπαικό επίπεδο. Όπως ξέρεις, για μας τον Σύριζα, οι παροχές και οι δαπάνες για τα χαμηλά εισοδήματα, συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. ΄Ισως εσύ και ο Μητσοτάκης έχετε μείνει να πιστεύετε, ότι η ανάπτυξη είναι πανάκια. «Σύντροφε Παναγιώτη» ‘ Σου θυμίζω κάτι χιλειοειπωμένο. Η Αριστερά η θα είναι Δημοκρατική, η θα εξαφανισθεί από τον
  πολιτικό χάρτη της χώρας.

 10. Ετσι να μην ξεχναμε τι ψηφισατε .Κατι τέτοιους,τον Βαρουφακη την Πρωην προεδρο της Βουλης…και τοσους αλλους γαρφικους και καλα προοδευτικους .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ