Β. Γεωργούλης: Ο ναζισμός και ο κομμουνισμός έδειξαν σε όλους την πραγματική τους ταυτότητα

5
665

Εχθές στην Πολωνία γιορταστηκε η ημέρα μνήμης από τις θηριωδιες δύο καθεστωτων φαινομενικά αντίθετων αλλά δυστυχώς ομοιων όσο τίποτα. Η Πολωνία που έζησε πραγματικά και τις δύο μορφές του πολέμου με ομαδικές εκτελέσεις χωρίς δικες, βιασμους, καταπατηση κάθε δικαιώματος και υποστασης.

Λένε ότι την ιστορία την γράφει ο νικητής και δυστυχώς μόνο αν διαβάσεις και τις δύο πλευρές μπορείς να έχεις άποψη.

Στην χώρα μας μαρτυρίες από επιζησαντες και από τις δύο μορφές αυτές καταλαβαινουμε το μέγεθος των ακραιων καταστάσεων που δημιούργησαν αυτά τα καθεστωτα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου αλλά και του εμφυλιου οι ακροδεξιοι Ναζι και μετά ταγματασφαλιτες όπως και οι κουμμουνιστες έδειξαν με όλο τους το μεγαλείο πως μπορούν να διαιρεσουν και να φανατισουν ένα έθνος αλλά και να εξαφανιστουν χωρίς κανέναν ενδοιασμο ολόκληρα χωριά και να ξεκληρισουν οικογένειες.

Ο Χίτλερ και ο Στάλιν οι μεγάλοι ηγέτες των δύο δυνάμεων και αργότερα ο Τσορτσιλ και ο Στάλιν μοίρασαν την Ευρώπη, εξαφανισαν λαούς και δολοφονησαν αθώα παιδιά και γυναίκες, έκαψαν περιουσιες,βασανιστικά, εξαφανισαν επιστήμονες και διανοουμενουν, βιασαν, μετεγκατεστησαν,απηγαγαν. Ο ναζισμος και ο κομμουνισμός έδειξαν σε όλους την πραγματική τους ταυτότητα. Πιο έντονα στην Πολωνία που είχε τα καθεστωτα σε πλήρη ισχύ σε όλη τη χώρα αλλά και εδώ στην Ελλάδα στις περιοχές επιρροής τους. Δεν ξεχνάμε λοιπών και τιμουμε την μνήμη των αδικοχαμενων παπουδων μας συγγενων που δεν ζήσαμε μιας και πέθαναν μωρά ακόμα και ζητάμε να μην επαναληφθουν!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θυμάται κανένας τις ναπάλμ που έριχναν οι δημοκράτες Αμερικάνοι στο Βιετνάμ; 600.000 ήταν οι νεκροί Βιετναμέζοι. Μιλάει κανένας για τους πολέμους ανεξαρτησίας που έκαναν οι αποικίες των Γάλλων, Άγγλων, Πορτογάλων; Θυμάται κανένας ότι επί Ντε Γκωλ σκοτώθηκαν 300.000 Αλγερινοί; Και τότε επαναστάτες και εθνικιστές τους αποκαλούσαν οι Γάλλοι.

  2. δεν ξέρω τι επειδιώκεις αλλά τα πράγματα δεν τα ξέρεις και πολύ καλα και σίγουρα δεν είναι όπως σου τα λένε για να τα πεις. Αυτη η καραμέλα που μασανε όλοι απο τότε που η Χρυση Αυγή τους έφαγε κάποιες εδρες στη βουλή τελείώνει. Εμαθαν όλοι τον φασισμό,τον κομμουνισμό, τους νεοναζί και άλλα τέτοια απεχθή ιδεώδη. αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΆ ΜΠΟΡΕΊΣ ,προσπάθησε να ξεχωρήσεις αλλιώς , μην παλευεις για την καρέκλα ή τις έδρες… ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!!!

  3. Κακός συμβουλάτορας η βιασύνη και η ημιμάθεια, Βασίλη μου!Να προσέχεις την ορολογία, τα ακριβή ιστορικά γεγονότα και τους χαρακτηρισμούς, αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός συντάκτης ενός κειμένου που δημοσιοποιείς.

  4. Βασιλάκη, απλα, διάβασε αγόρι μου….η ιστορία είναι δύσκολο πράμα….
    Όταν το κεφάλι είναι αμελετητο η γεμάτο ….αμελετητα, άσε την Ιστορια κι ασχολησου με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό…αν κι εκεί παλι θα δυσκολευτεις να τα καταφέρεις μια κι ο τυφλός φανατισμός σου τρέχει απο τα μπατζακια….
    Λοιπον, ξεκινα διάβασμα και τα ξαναλεμε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ