Αρχική Ειδήσεις Δημόσιας Κρίσης Βασίλης Γεωργούλης: ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ – Μια νέα κατάσταση που αλλάζει τα πάντα –...

Βασίλης Γεωργούλης: ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ – Μια νέα κατάσταση που αλλάζει τα πάντα – Τι πρέπει να κάνουμε

0
442

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΆΖΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΉΤΗ

Δεν είμαι επιστήμονας, ούτε ειδικός για να σας εκθέσω την άποψη μου αλλά σαν απλός πολίτης και παρατηρητής θα ήθελα να μοιραστούμε τις σκέψεις μου.
Τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε σε όλη την υφήλιο μια νέα κατάσταση που μας έχει αλλάξει όλη μας τη ζωή. Ένας ιός άγνωστος και πολύ επιθετικός, αόρατος μα και φονικός έχει δημιουργήσει εκατόμβη θυμάτων και έχει ξεγυμνώσει τις πιο ανεπτυγμένες χώρες και τα πιο ανεπτυγμένα συστήματα υγείας. Ένας ιός που για άλλους ήρθε από πειράματα σε εργαστήρια με ύποπτο σκοπό και για άλλους από τις νυχτερίδες και μεταδόθηκε στον άνθρωπο. Όπου και να οφείλεται το πρόβλημα όμως είναι το ίδιο.
Κάθε χώρα περνά το δικό της Γολγοθά με χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς και έχει πάρει τα δικά της μέτρα. Δημιουργήθηκε κοινωνική απομόνωση, το γνωστό οικονομικο μας σύστημα αλλάζει μορφή με διαδυκτιακή μορφή πια, ο κόσμος έχασε τις ελευθερίες του, την επαφή με τη φύση, την ομαδικότητα, την αγκαλιά που και ένα μωρό χρειάζεται για να μεγαλώσει. Επικρατεί φόβος, διχογνωμία, επιφυλακτικότητα, σε πολλές περιπτώσεις ακραίες συμπεριφορές και φυσικά αγωνία για τις επόμενες μέρες. Οι φωνές πάρα πολλές είτε μέσω των ΜΜΕ είτε των κοινωνικών δικτύων, άλλες ενωτικές και εφησυχαστικες, άλλες διχαστικές και επαναστατικές. Οι επιστήμονες κάθε μέρα ο καθένας από τη δική του πλευρά μεταφέρει τα γεγονότα και εκθέτει την άποψη του, οι κυβερνήσεις λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα βάση των επιστημόνων και οι πολίτες βοηθούν υπακούοντας και παραμένοντας θεατές σε αυτή τη νέα κατάσταση. Ο καθένας φιλτράρει αυτά που μαθαίνει και πράττει ανάλογα είτε θετικά είτε αρνητικά πάντα με τη δική του βούληση και αναλαμβάνοντας το ανάλογο κόστος. Ευτυχώς όλο αυτό σε μεγάλο ποσοστό έχει αγγίξει ευαίσθητες χορδές του μεγαλύτερο μέρους του πληθυσμού της γης και έχει βγεί στην επιφάνεια ο εθελοντισμός, η ανθρώπινη αλληλεγγύη, η προσφορά από απλούς πολίτες αλλά και από οικονομικούς κολοσσούς ώστε αυτή η κατάσταση να περάσει το συντομότερο. Οικονομικές δωρεές, πατέντες που διευκολύνουν το νέο τρόπο ζωής αλλά και βοηθούν τα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν στην κρίσιμη αυτή κατάσταση έχουν ενώσει ηθικά και νοητά τον κόσμο για να βγεί από αυτή την παγκόσμια κρίση.
Μια άγνωστη νέα μέρα θα ξημερώσει μετά από αυτό που ζούμε. Σίγουρα όσες και όσοι επιβιώσουμε από όλο αυτό θα δούμε τη ζωή διαφορετικά. Η καθημερινότητα μας θα έχει αλλάξει. Νέοι τρόποι διαχείρισης της επιβίωσης με νέες οικονομικές συναλλαγές, διαφορετική οπτική όσο αναφορά τη φύση και τη διαχείριση της αλλά και της αντιμετώπισης των ανθρώπων. Μια άγνωστη νέα κατάσταση που πρέπει να μας βρει όλες και όλους όρθιους και υγιείς για να προχωρήσουμε μπροστά. Ο τρόπος όμως για να γίνει αυτο είναι ένας. Να μείνουμε σπίτι, να περιμένουμε να περάσει όλο αυτό και μόλις περάσει να ανσυγκροτηθουμε και να επιβιώσουμε. Η ζωή είναι μία και μοναδική και δεν επιστρέφεται. Στη ζωή δεν περισσεύει κανείς.
Βασίλης Ν. Γεωργούλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ