Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ο Εσπερινός και το παραδοσιακό πανηγύρι του Άη Γιάννη του Θυμιανού στην Κέφαλο

10
4040


Ιδιαίτερα μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν και φέτος η προσέλευση προσκυνητών στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θυμιανού στην Κέφαλο σε έναν ριζικά ανακαινισμένο, πετρόκτιστο και πανέμορφο χώρο με ειδυλλιακή θέα.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ συμπαραστατουμενος από τον Ιερό κλήρο της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Κεφάλου, τον π. Ιωάννη και τον πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ιωαννη Διακοπαναγιωτη.
Η 29η Αυγούστου, είναι πένθιμη τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο θείο λόγο του, καθώς τιμούμε τη μνήμη του Αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Προδρόμου. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής , αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος μαθητής του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Πρόδρομος», τον οποίο και βάπτισε. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, «μπορεί να αποκεφαλίστηκε ο Πρόδρομος αλλά η φωνή του δεν έπαψε. Ηχεί αιωνίως και θα ηχεί έως το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας», κατέληξε.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουρακης, ο αστυνομικός διευθυντής ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, ο π. Δήμαρχος Ηρακλειδών Θεοδόσης Βαρκας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κεφάλου Γιώργος Κοκκαλακης, οι κοινοτικοι σύμβουλοι Στέφανος Καματερός, Διονυσία Καμπούρη και πλήθος πιστών που συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν.
Ακολούθησε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με άφθονο φαγητό (πολλές μερίδες κοκκινιστό κρέας με πιλάφι και κεφαλιανο ψωμί), αλλά και πολύ χορό και διασκέδαση με την παραδοσιακή και πάντα δυναμική ορχήστρα των: Νίκου Παριανού (λαούτο-τραγούδι), Βασίλη Κοκκαλάκη (λαούτο-τραγούδι) και Λευτέρη Ανδρουλη.
Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση της νέας γενιάς στο παραδοσιακό πανηγύρι του Άη Γιάννη και το αμείωτο κέφι που κράτησε ως αργά τη νύχτα!
Το πρωί της Δευτέρας θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Ο Άη Γιάννης της Κρικέλου ή Κρικέλλου, όπως πολλοί τον αναφέρουν, βρίσκεται στη νότια πλευρά του όρους Λάθρα και απέναντι από το βουνό Θυμιανός. Γιορτάζει στις 29 Αυγούστου (Αποτομή του Προδρόμου) και ανήκει στην ενορία των Εισοδίων Θεοτόκο της Κεφάλου.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μας αρέσει το σχέδιο να φεύγει συχνά πυκνά ο παπαστεφανος σε άλλες ενορίες θα μας βρείτε στον Τσεσμέ ξανά ο παπαψαλτης είναι αγαπητός σε ουλο το χωριό
    ………………………………………….

  2. ….ρωτά γιατί έλειπε και μετά σχολίασε…άντε και μην ακούτε ορισμένους που τους αρέσει συνεχώς να δημιουργούν θέματα.σπερνουν διχόνοιες και δεν ανήκουν και στο πλήρωμα της εκκλησίας.

    • Γιωργο για πες στους συγχωριανους μας που ειναι ο εξαφανισμενος αρχηγος σου;Μονο αυτη η δημοτικη αρχη μας σεβεται και μας τιμα με την παρουσια τους,ειτε για γιορτες ειτε για αναβαθμιση του χωριου μας.Και σε ξαναρωτω που ειναι ο εξαφανισμενος αρχηγος σου και οι συμβουλοι του; Γιωργο να γιατι σας γυρισε ο κοσμος την πλατη του.

      • Αν είσαι κεφαλιανός .. που δεν είσαι .. συνέχισε το!!!
        Είστε τελειωμένοι εσείς οι νυν και το ξέρετε!
        Και πριν γράψεις φρόντιζε αυτο που καπνίζεις να είναι καλϋτερης ποιότητας!

  3. Έχετε τόσο υπέροχη μουσική παράδοση, εκείνο το νταπα-ντουπα από πίσω τί το θελετε στις ορχήστρες και το βάζετε; Χάνετε τελείως ο γνήσιος παλμός και τα τσακίσματα. Δώστε στον άνθρωπο ένα τουμπανακι, ένα μικρού μεγέθους νταουλακι να μη χάνει το μεροκάματο και βγάλτε εκείνο το διάολο τελείως μη χαλάτε το παραδοσιακό χρώμα της ντόπιας μουσικής σας.

  4. μπορεί νά μπούν προστατευτικές μπάρες ,έστω,στίς επικίνδυνες στροφές κατεβαίνοντας στόν Λιμνιώνα; χτές είδα πολύ κόσμο εκεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ