Μηνάς Κιάρης: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΕΣ- Μηδενική ανοχή στην παρανομία

11
2135

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ : ‘’ Η παράνομη υδροληψία είναι αντικοινωνική πράξη, προσβάλλει τους συνεπείς και νομοταγείς δημότες. Μηδενική ανοχή στην παρανομία.’’

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ την Δευτέρα, συζητήθηκε η επιβολή κυρώσεων και προστίμων για τις περιπτώσεις παράνομης υδροληψίας.

Μετά από επιτόπιες αυτοψίες συνεργείου της ΔΕΥΑΚ, καθώς και της αρμόδιας επιτροπής καταγραφής, που συνοδεύτηκε από αναφορές και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες κτλ., διαπιστώθηκαν 6 περιπτώσεις παράνομης υδροληψίας.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με ομόφωνη απόφασή τους  στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής στην παρανομία.
Αποφασίστηκε να επιβληθούν πρόστιμα από 500 – 1000€ ανά περίπτωση, με ταυτόχρονη διακοπή της υδροδότησης.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Μηνάς Κιάρης αναφέρει:

‘’Οι παράνομες υδροληψίες, αποτελούν ένα φαινόμενο που θα αντιμετωπιστεί σκληρά.
Συνδέεται με το σεβασμό στη νομιμότητα και την ισονομία. Με το κύρος της επιχείρησης, το σεβασμό  απέναντι στους πολίτες, που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΥΑΚ, έχουν υδρομετρητές και έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.
Οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό ένα  κοινωνικό αγαθό που είναι το νερό.
Η Νέα Δημοτική Αρχή επαναφέρει την αρχή της νομιμότητας και της ισονομίας γιατί η κλοπή νερού είναι παράνομη και κατακριτέα πράξη.
Η κλοπή νερού είναι βαθιά αντικοινωνική πράξη και δημιουργεί δημότες δύο ταχυτήτων. Από τη μια είναι οι συνεπείς, που σέβονται το νερό ως κοινωνικό αγαθό, το διαχειρίζονται με φειδώ και εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και από την άλλη οι «έξυπνοι» που κλέβουν νερό, το σπαταλούν ασύστολα, δεν πληρώνουν και λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας.
Αποτελεί ζημιά για την επιχείρηση αφού έχει διαφυγόντα κέρδη καθώς και για το κοινωνικό σύνολο αφού για κάθε 4 παράνομες παροχές πρέπει να δουλεύει μία γεώτρηση για να αντλεί το νερό που αυτές κλέβουν.
Το πρώτο μήνυμα σε αυτούς που συνελήφθησαν να κάνουν παράνομη υδροληψία από το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ ήταν ηχηρό. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και οι κυρώσεις , είναι μόνο η αρχή.

Ήδη η ΔΕΥΑΚ έχει ενεργοποιήσει μια σειρά άλλων μέτρων.
Συγκεκριμένα:

Συστήθηκε ειδικό συνεργείο που επιχειρεί σε όλο το νησί, ελέγχοντας από άκρη σε άκρη τις παροχές.
Η υπηρεσία έχει ήδη επισημάνει περιπτώσεις στις οποίες φαίνεται να υπάρχει κλοπή νερού και ελέγχει τα δίκτυα τοποθετώντας ειδικά υδρόμετρα.
Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα με σύσταση και δεύτερου συνεργείου.
Αξιολογούνται τα στοιχεία των αντλούμενων κυβικών και των τιμολογηθέντων και ελέγχονται οι διαφορές που προκύπτουν.
Ζητήθηκε η συνδρομή νομικού για την νομική υποστήριξη της επιχείρησης όπου χρειαστεί.

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι η περίοδος της παρανομίας ανήκει στο παρελθόν. Έληξε με την ψήφο των πολιτών στις προηγούμενες εκλογές.
Οποιαδήποτε παράνομη επανασύνδεση θα έχει πλέον ποινικές κυρώσεις.
Το μήνυμα είναι σαφές και ηχηρό: «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ».
Η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων Δικαίου είναι υπόθεση όλων μας.’’

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΛΕΓΞΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΖΗΠΑΡΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ.

  2. ΑΝ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Ή ΚΡΑΤΙΚΗ. ΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΜΕΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΡΥΠΑΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΤΕ.

  3. αυτοι που χρωστουν χιλιαδες ποτε θα πληρωσουν;;; ξερω στις εκλογες με ψηφους. οι δικοι σου ποτε θα πληρωσουν;; Αν εχεις….κοτσια βγαλε λιστα με οσους χρωστουν!!

  4. δεν αφηνεις το κοσμο να δουλεψει με δικο τους νερο και να παμε στα παλια μονο θελετε συνεχεια λευτα! αντε βαλτε μυαλο και μας καταστρεφετε δεν το εχετε καταλαβει

  5. Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΗΤΣΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ 6.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ;

    ΠΛΗΡΩΣΕ; ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ;ΧΡΩΣΤΑ ΑΚΟΜΑ; ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;Η ΔΕΥΑΚ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ; Ο ΔΗΜΟΣ;

    • Ο Δήμος τι χρωστάει στον όμιλο Μήτση, που κάθε χρόνο φέρνει στο νησί γύρω στους 500.000 τουρίστες και δίνει δουλειά σε 1200 οικογένειες ?

  6. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΞΟΝΟΧΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ………ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ …………….

  7. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΙΑΡΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΑΥΤΑ ΛΕΤΕ, ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ!! ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ… ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΑΣ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ