ΣΥΡΙΖΑ Κω: Νόμος – Τομή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

8
808

Νόμος – Τομή για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με νόμο – τομή υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές που οραματίζεται για το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Νέο συστατικό στοιχείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και σημείο αναφοράς για την εκ νέου οργάνωσή του, αποτελούν οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Ήδη αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Όσον αφορά το νησί της Κω, οι προσλήψεις αφορούν σε

  • 8 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παθολογίας.

  • 2 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής.

  • 4 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής και σε έλλειψη αυτών ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής. Σε έλλειψη ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών/τριών.

  • 2 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.

  • 4 θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Σε έλλειψη προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

  • 4 θέσεις ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας

Σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία επιχειρούμε ένα διαλυμένο, χρεωμένο και διεφθαρμένο σύστημα υγείας να το αλλάξουμε ολοκληρωτικά.

Εξασφαλίζουμε ένα σύστημα υγείας ανθρωποκεντρικό, δημοκρατικό και διαφανές, που παρέχει ουσιαστική ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του σε όλους τους πολίτες, δίνοντας βάρος στην προληπτική ιατρική, στην πρωτοβάθμια φροντίδα αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απορια…καλα που ζητε?Θα δουλεουν αποκλησυικα γιατροι εκει με ψιχουλα που δινετε?Μαλλον θα διαλυσετε και την οποις περιθαλψη ειχαμε.Ασχετοι

    • Ο ΣφΥΡΙΖΑ του ΨΕΥΤΗ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΤΣΙΠρΑ, ανίκανο να προλάβει ένα γιατρό και νοσηλευτη εξαγγείλει εκατοντάδες προσλήψεις...

      Βρε φασιστοαριστεροί δεν πήρατε χαμπάρι ότι ακόμα και τα ψώνια που σας ψήφισαν σας έχουν πάρει χαμπάρι και δεν περνάνε τα ψέματα πια;;;

  2. Εγώ προτείνω ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές να προκύπτουν με κλήρωση.

    Γιατί να εξαντλείται μόνο στους σημαιοφόρους το μέτρο; Άλλωστε είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης και οι υπόλοιποι δεν είναι καθόλου προσκολλημένοι σε καρέκλες , μισθούς και άλλα προνόμια της εξουσίας και ενδιαφέρονται μόνο για το καλό της χώρας άρα θα δεχθούν με χαρά να παραδώσουν τις θέσεις τους.

  3. Ειδική τροπολογία για να πληρώσουμε εμείς τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

    Με μια διάταξη έκπληξη το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που πήγε σήμερα στην Βουλή, ορίζει αποζημίωση για όλα τα δικαστικά έξοδα του τέως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, κλείνοντας και ένα αριθμό προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης…Βλέπετε, για τους υπαλλήλους της Τρόικας που εκτέλεσαν άψογα το σχέδιο δολοφονίας ενός λαού τα άρθρα του Συντάγματος δεν ισχύουν, καθ’ υπόδειξη των δανειστών!… Και από πάνω πληρώνουμε τα δικαστικά τους έξοδα!Και το ανεξάρτητο Δικαστικό Σώμα… σιωπά.Αν αυτό δεν είναι (οικονομική) χούντα αγαπητοί συμπολίτες τότε τι είναι;…Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το «news 24/7», η διάταξη με την οποία θεσμοθετείται η αποζημίωση για τα νομικά και δικαστικά έξοδο του τέως Γενικού Γραμματέα της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν από λίγο στην Βουλή το υπουργείο οικονομικών…

  4. Τη Δευτέρα δικάζεται η γυναίκα που επιτέθηκε στους εφοριακούς στα Χανιά

    Δεν θα είναι μαζί της ούτε οι Ρουβίκωνες, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε οι ANTIFA, ούτε το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ούτε το ΕΠΑΜ, ούτε η ΛΑΕ, ούτε ο ΛΑΟΣ, ούτε η «σοβαρή» Χ.Α., ούτε οι «υπερπατριώτες» και οι εθνικιστές.
    Όταν κάποιος χτυπάει «μαγαζί» των αφεντικών …όλοι σφυρίζουν αδιάφορα. Παρόλο που είναι η καλύτερη αφορμή να βρεθούν στο Δικαστήριο τα θύματα των τοκογλύφων, όσοι έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς δηλαδή, και να στηρίξουν αυτή την κυρία… όπως βλέπετε δεν υπάρχει και πολλή όρεξη. Κάνει και ζέστη…Εάν δεν οργανώσει την κατάσταση κάποιος έμπειρος, επαγγελματίας «αυθόρμητος αγανακτισμένος» …όλοι οι άλλοι …σκόρπια πρόβατα. Εάν δεν υπάρχει άμεσο προσωπικό οικονομικό συμφέρον …δεν υπάρχει και κινητοποίηση. Γι’ αυτό το σύστημα «γυμνάζει» διάφορα τάγματα επί χρόνια… και ανά πάσα στιγμή με μερικά sms είναι όλοι στις θέσεις τους, να παίξουν στην κλούβια και ψεύτικη επαναστατική παράσταση.

  5. Οι τρισάθλιοι έστειλαν και κλιμάκια να αποτελειώσουν το νησί..

    που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει ο κάθε πολίτης να επισκευάσει ζημιές,ψυχολογία,σπίτι και τάφους αγαπημένων που έχασε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ