Με ιδιαίτερη τιμή εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Κεφάλα (Χαλικούρα Κω)

1
7773

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑ (ΧΑΛΙΚΟΥΡΑ)

 

Χριστός Ανέστη, Αληθώς.

Eορτάστηκε και φέτος, με πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της γιορτής του, την Κυριακή του Πάσχα 5/5, και με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα του Πάσχα 6/5, η τιμή του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου στο γραφικό εξωκλήσι του Αη Γιώργη του Κεφάλα (περιοχή Χαλικούρα).

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν στον Εσπερινό που τελέστηκε από τον Πανοσολογιότατο Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη κ. Ιωακείμ Οικονομίκο και τον Πρωτοπρεσβύτερο ιερέα Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, συνεπικουρούμενοι από τους ιεροψάλτες της Αγίας Παρασκευής κ.κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα, Δημήτρη Διακονικολή και Βασίλη Παπαδόπουλο. Σημαντική συμβολή της νεωκόρου της ενορίας Δήμητρας Παπαδοπούλου, καθώς και των Επιτρόπων κ.κ. Δημήτρη Κεφαλιανού και Αγαπητού Αγαπητού.

Ανήμερα της εορτής του τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον πατέρα Ιωακείμ, με τους ιεροψάλτες κ.κ. Διακονικολή, Παπαδόπουλο και Βαμβακά να φέρουν εις πέραν αξίως το έργο τους.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που βρέθηκαν και τη Δευτέρα του Πάσχα στο φιλόξενο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής κι άκουσαν το κήρυγμα του πατρός Ιωακείμ, ο οποίος συνεχίζοντας την ομιλία του από τον Εσπερινό, αναφέρθηκε στο σημαντικό βίο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη, που αποτελεί διαχρονικό στήριγμα των πιστών.

Μίλησε δε, για το άκτιστο φως το οποίο μόνον ο Ελληνορθόδοξος Ιεράρχης, διαχρονικά, μεταλαμπαδεύει στους πιστούς, το οποίο κατά τα πρώτα λεπτά δεν καίει όσους το αγγίζουν στο σώμα τους, αποδεικνύοντας τη σημασία της θεότητας. Τόνισε επίσης, τη βαριά θρησκευτική κληρονομιά που κουβαλάμε ως Έλληνες, καθώς τόσο τα Ευαγγέλια όσο και ο Σταυρός του Ιησού Χριστού μας είναι γραμμένα στα Ελληνικά.

Ο Άγιος Γεώργιος να πρεσβεύει και να φυλάσσει όλο τον κόσμο.

 

Εκ της Εκκλησιαστικής Επιτροπής

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ