ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ευλάβεια, κατάνυξη & πολλούς προσκυνητές τα Θυρανοίξια στο ιερό παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ για το εν Χώναις θαύμα, επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στην Κω

0
2076

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκαν απόψε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου τα Θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κω, το οποίο είναι αφιερωμένο (έπειτα από προτροπή του Σεβασμιωτάτου) από την οικογένεια των κτητόρων – δωρητών Σταματίας Σταματιάδου-Γιώργου Καλογεράκη και τέκνων, στο εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου που εορτάζεται σήμερα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν: ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος στην ενορία του οποίου (Παναγία Φανερωμένη) υπάγεται το ιερό παρεκκλήσιο, ο π. Δημήτριος Μιχαλόπουλος (ο οποίος δεν ξεχνά ποτέ την Κω και τους φίλους του και ήρθε από την Αθήνα ειδικά γι’ αυτό το σκοπό) και ο π. Κωνσταντίνος Καματερός.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης Μιχάλης Ανδρέου.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις ευχές και την ευλογία του στην οικογένεια των κτητόρων – δωρητών και σε όλους τους προσκυνητές να έχουν τη χάρη και τη βοήθεια του Αρχαγγέλου αναφερόμενος στο φοβερό θαύμα το εν Χώναις της Φρυγίας όπου με τη δύναμή του ο Αρχάγγελος έστρεψε τα νερά τριών ποταμών που είχαν εκτρέψει οι ειδωλολάτρες για να πνίξουν τους μοναχούς και να γκρεμίσουν το μοναστήρι του και στην συνέχεια δημιούργησε χωνευτήριο κάτω από το οποίο τα νερά των ποταμών χάνονται κατά ένα ανεξήγητο τρόπο μέχρι και τις μέρες μας.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν διάφορα γλυκίσματα και αναψυκτικά σε όλους τους προσκυνητές.

 

Το πρωί στον ίδιο χώρο τελέστηκε Θεία λειτουργία από τον π. Δημήτριο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ