Άλλοι 35-40 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό ασφαλείς στο λιμάνι Κω + 100 άτομα από τα άλλα νησιά

7
12452

Άλλοι 35-40 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στα ανοιχτά μεταφέρθηκαν από το Λιμενικό ασφαλείς στο λιμάνι Κω σήμερα το μεσημέρι.
Όπως έγινε γνωστό επίσης έρχονται άλλα 100 άτομα περίπου απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί από Ρόδο και υπόλοιπα Δωδεκάνησα στο ΚΥΤ Κω.

47 άτομα μαζί με τους διακινητές του εντόπισαν χθες οι Λιμενικές Αρχές σε Ρόδο και Μεγίστη

Συνολικά 47 αλλοδαποί και οι δύο διακινητές τους, εντοπίστηκαν σε Καστελλόριζο και Ρόδο προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια, ενώ και στην Κω συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής μεταναστών που μετέφερε και αποβίβασε στο νησί.

Πιο αναλυτικά, πρωινές ώρες χθες, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, να κινείται προς τις ελληνικές ακτές.

Το περιπολικό πλοίο μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποίησε τη μηχανοκίνητη βάρκα και περισυνέλεξε με ασφάλεια είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου και παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ αναγνωρίστηκε μεταξύ αυτών ο κυβερνήτης του σκάφους, ως διακινητής των υπολοίπων, ηλικίας 27 ετών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Αλλά και στο Καστελλόριζο, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του νησιού, για την ύπαρξη φουσκωτής βάρκας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Μεγίστης.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε επί της νήσου είκοσι πέντε (25) άτομα (15 άνδρες, 05 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια), τα οποία περισυνέλεξε με ασφάλεια, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής τους, ηλικίας 33 ετών.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Καστελλόριζο και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η βάρκα μεταφοράς τους βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης.

Τέλος στην Κω, μεσημβρινές ώρες στις 24 Σεπτεμβρίου 2023, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω από πολίτη για περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών από φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω.

Ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής των υπόλοιπων συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του άρθρου 3

ΚΥΣΕΑ: Το μεταναστευτικό στο τραπέζι – Πίεση μεν, αλλά ελεγχόμενη στα νησιά από τις ροές

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκε η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Διάθεση για συνεργασία δείχνει η Τουρκία στο μεταναστευτικό

dendias_kysea

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα, η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και, κατά κύριο λόγο, η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Κατά πληροφορίες, στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης μίλησε για την πίεση που υπάρχει στα νησιά και στις δομές, όπου η πληρότητα φαίνεται πως πλησιάζει το 60-65%. Αυτό που επισημάνθηκε, είναι πως υπάρχει μεν μια πίεση, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Αναφορικά με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών, εκφράστηκε η εκτίμηση πως το επόμενο διάστημα θα περιοριστούν και ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως η Τουρκία δείχνει διάθεση για συνεργασία.  Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα στο Δέλτα του Έβρου συνάντηση των ΓΓ των υπουργείων Ελλάδας-Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Άγκυρα δείχνει να επιθυμεί να επικρατήσει ηρεμία το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της ευρύτερης αποκατάστασης τόσο των ελληνοτουρκικών σχέσεων όσο και των σχέσεων με τη Δύση.

Όσο για τον φράχτη στον Έβρο και την πορεία υλοποίησης της επέκτασης, τονίστηκε πως το έργο συνεχίζεται με βάση τα χρονοδιαγράμματα και με μικρότερη πίεση, σε σχέση με όσα ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Για την προοπτική της ευρωτουρκικής συμφωνίας, επισημάνθηκε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξή της, ωστόσο θα χρειαστεί λίγος χρόνοςς ακόμα, με τις επαφές που θα έχει ο Καιρίδης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών στην Άγκυρα, να χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Το σημερινό ΚΥΣΕΑ έγινε στη σκιά των επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Σε αυτές τις επαφές, άλλωστε, το θέμα του μεταναστευτικού έπεσε στο τραπέζι, με τον τους δύο ηγέτες να συζητούν την προοπτική μιας νέα ευρωτουρκικής συνεννόησης, προκειμένου να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα και συνακόλουθα την Ευρώπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άμα σταματήσουν οι επιχορηγήσεις σε βάρος των όλων των Ευρωπαίων πολιτών προς τις διαβόητες ΜΚΟ, σε χρόνο μηδέν θα κοπουν οι ροές. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά τελικά …… και στην δυστυχία λίγων πλουτίζουν κάποιοι επιτήδειοι

  2. Από τι διασώθηκαν οι άνθρωποι?
    Κινδύνευαν μήπως τους φάνε κροκόδειλοι? Καρχαρίες? Πιράνχας ή σκορπιοί?

  3. αυτό είναι δουλειά του κράτους. δε μπορούν να επέμβουν οι δήμοι πανελαδικως .έπρεπε τότε να ξεσηκωθει και να πεισμωσει ο Κυρίτσης .όπως άλλους δημάρχους νησιών αλλά δεν το έκανε τους άφησε . εκεί έπρεπε να δείξει τα δόντια του και όχι στους ίδιους τους συμπολίτες του .

  4. μας φορτώνουν αβερτα λαθρομετανάστες αλλά κανένας απ’ τους υποψηφίους δεν έβαλε στην ατζέντα του το τεράστιο πρόβλημα,του να μαζέψουμε εμείς όλη την σαβουρα που έρχεται από απέναντι.Παλι κοκοκο θα κάνουνε οποίος απ’ τους δυο κι αν βγει.Αυτα είναι τα προβλήματα κι όχι οι χαζομάρες που προτείνουνε από δω κι εκεί.

  5. Που είναι ο Νικηταράς να κατεβάσει τις μπουλντόζες στο λιμάνι; Τα τ…… και τώρα κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Για τα πανηγύρια καλός είναι. Ανίκανος με παντελώς ακατάλληλους συνεργάτες. Μόνο για τικ τοκ μαζί με τα σουργελα

    • Μονο ο Δήμαρχος της Σύμης βγηκε τότε, φώναξε στα κανάλια εκανε ενα χαμούλι και τα κατάφερε! ο δικός μας εδώ ειναι για τα πανηγύρια μόνο!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ