ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω: Ας σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

6
455

«Ας σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών»

 

Δέκα μόλις μέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα κι ενώ η Κως εντάσσεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ανοίγουν τα Λύκεια του νησιού μας.

Ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν!

Χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια για να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς ανεμβολίαστους, με υπερπλήρη τμήματα 25 – 27 μαθητών, δίχως ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πετάει ακόμα μια φορά το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, μέσω των self-test, που οι ελλιπείς εξαγγελίες της κυβέρνησης περί του θέματος έχουν δημιουργήσει ένα ασαφές και θολό πλαίσιο εφαρμογής τους.

Η κοινωνία του τόπου μας παρακολουθεί το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αγωνιά ιδιαίτερα και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου που τόσο έχουμε ανάγκη εφέτος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει υποβάλλει τις προτάσεις του επισημαίνοντας πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με σοβαρό σχέδιο και με τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Κάτι που η κυβέρνηση δεν εγγυάται.

Δύο είναι οι άμεσες προϋποθέσεις που απαιτούνται:

  • η εκπόνηση και εφαρμογή ενός προγράμματος εμβολιασμού του συνόλου των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων μέχρι τις διακοπές του Πάσχα για τη δημιουργία τείχους ανοσίας
  • η ενίσχυση των σχολείων με εξειδικευμένο προσωπικό σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Υγείας για τη διενέργεια των self ή rapid tests και τη διαχείριση τυχόν περιστατικών.

Η άμεση υλοποίηση των παραπάνω, σε συνδυασμό με τα υγειονομικά, παιδαγωγικά και κοινωνικά μέτρα που έχουμε ήδη προτείνει, συνιστούν ένα δίχτυ προστασίας που μπορεί να θωρακίσει πολλαπλά τα σχολεία της χώρας μας.

Αρκετά τραγικά έγιναν φέτος πάνω στις πλάτες μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών.

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξαγγελία δήθεν μέτρων, τη δήθεν αντιμετώπιση προβλημάτων .

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με όλα αυτά τα ΔΗΘΕΝ, αντιθέτως ενισχύεται.

 

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 😂🤣😂 Μια τραγουδίστρια ελέγχει τον Κορρέ, ένας διαιτητής και μια καθαρίστρια κοστολογούν προγράμματα με μαθηματικά 5ης δημοτικού,τύποι που τώρα μαθαίνουν το copy-paste μιλούν για το αύριο της ψηφιακής διακυβέρνησης και ο αρχηγός τους ως μηχανικός,δε γνωρίζει πόσες μοίρες έχει ο κύκλος 🤣😅🤣

    • Καλά ρε καραγκιοζακια. Υπαρχεται ακόμα? Έρχεται και το θράσος να γράφεται μετά από τόσες πορείες? Άσε το καταστροφικο έργο σας. Με υπουργό υγείας τον ΚΟΠΥ ΠΑΣΤΕ θα είχαμε πάει όλοι παρέα με τα ραπανάκια. Και με ένα τσιγάρο στο στόμα. Άντε να χάθητε από δω.

      • εκτός απο κομπλεξικός είσαι σίγουρα και ηλίθιος. Απολειφάδι του Μητσοτάκη άντε πάαινε στην Ικαρία να φας κανα ψαράκι και μετά για ποδήλατο στην Πάρνηθα. Βλάκα

  2. η κυβέρνηση παίζει? εσείς πόσες πορείες και συγκεντρώσεις κάνατε? ποιος πραγματικά παίζει με την υγεία μας?

  3. Βρε νούμερα ορφανά του Στάλιν, βρε απαράδεκτοι απάτριδες ανθέλληνες η Νο1 αιτία της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα όσο αναφορά τα κρούσματα είστε εσείς με τα συλλαλητήρια τις συγκεντρώσεις και τους κουφοντινες σας άπλυτοι.. Και έχετε κ μούτρα να μιλάτε από πάνω οξω ρε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ