ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω (απάντηση σε ΤΟ Κω ΝΔ): Η εξαθλίωση των πιο ευάλωτων δείχνει την ποιότητα της δημοκρατίας μας

29
906

« Η εξαθλίωση των πιο ευάλωτων δείχνει την ποιότητα της δημοκρατίας  μας «

 

Η ΤΟ Κω της ΝΔ ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αυτόκλητα ή καθοδηγούμενα από τα κεντρικά της Πειραιώς δεν έχει σημασία, σχετικά με τον θάνατο του 44χρονου μετανάστη από την Γουινέα Macky Diabete στο ΠΡΟΚΕΚΑ  της Κω.

Προκαλεί πραγματικά απορία γιατί ένα κομματικό όργανο αναλαμβάνει να απαντήσει αντί για το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ας το καταλάβουν όμως επιτέλους.

Ο θάνατος ενός ανθρώπου, ιδιαίτερα μέσα σε μια κρατική δομή, χρήζει πλήρους διαλεύκανσης σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και αυτό απαιτεί το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας  της χώρας μας αλλά και του νησιού μας.

Γιατί η ανθρώπινη ζωή έχει την ίδια ακριβώς αξία για όλους.

Δεν υπάρχουν «αόρατοι» άνθρωποι.

Αφήνουμε την ΤΟ της ΝΔ να αναμασά τα περί «επιτυχούς αντιμετώπισης του μεταναστευτικού» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

(Τόσο επιτυχούς που, εν μέσω πανδημίας, η δομή κράτησης μένει δίχως γιατρό για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.)

Δε θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά το ερώτημα που θέτει η κοινωνία της Κω:

Γιατί ξοδεύουν 50.000.000 ευρώ για να χτίσουν στρατόπεδο – φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας;

Έχοντας υπόψη ότι η εξαθλίωση των πιο ευάλωτων δείχνει την ποιότητα της δημοκρατίας  μας, ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Διεκδικούμε τον απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Συνθήκης της Γενεύης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ Ομάδας ....@κίας του Σφύριζα ΚΩ…

    ….@ρολογίες χωρίς αρχή και τέλος. ΒΑΛΤΕ ΒΡΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ////// ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑααααας…..

  2. εισαστε οι τελευταιοι που δικαιουστε να μιλατε για ανθρωπια υποκριτες..
    καψατε τους ανθρωπους στο ματι και δεν ζητησατε ουτε μια συγνωμη.
    μαλιστα τους ριξατε και τις ευθυνες για να ξεμπερδευετε λεγοντας οτι τα σπιτια τους ηταν αυθαιρετα…
    το ιδιο και στην μαγουλα με 20 νεκρους….
    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΕΣ…..ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Κ…..ΟΥ

  3. γιατί κόπτεται η τοπική της ΝΔ να καλύψει τα αίσχη τους. Έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο φαίνεται

  4. Εγώ λεω να αφήσετε τις ανακοινώσεις και να κάνετε καμία πορεία για τον δολοφόνο Κουφοντινα.Πέφτουν τα κρούσματα άντε να τα ανεβάσουμε να κτυπησουμε τη ΝΔ

  5. ποιοι μιλανε για εξαθλιωση των ευαλωτων……..πλακα εχετε ρε ονειροπαρμενοι συριζαιοι.
    οποτε θελετε ξεχνατε επιλεκτικα τι κανατε οταν κοβατε τα επιδοματα αναπηρων, οταν κοβατε τις συνταξεις στις χηρες και τις στελνατε στην συγγρου να βγαλουν τα προς το ζειν,οταν αλλαζατε τα δεδομενα στις συνταξεις και τους ανθρωπους που δουλεψαν μια ζωη τους στειλατε να περιμενουν αλλα 5 χρονια, οταν την τελευταια μερα πριν φυγετε και ησυχασουμε προσπαθουσατε να διορισετε τα παιδια σας εις βαρος των παιδιων ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ …ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ-ΒΙΑΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝ…..

  6. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ! ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ? ΣΤΟΝ 4ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?
    ΤΟΣΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΆΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ

  7. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΥΣΤ….
    Η ΧΩΡΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ.
    ΗΡΘΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΗΓΑΤΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΛΛΑ 85 ΔΙΣ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩ.
    ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ 99 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ.
    ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΙ .
    ΤΟ ΑΠΟΚΟΠΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΔΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…ΑΧΡΗΣΤΟΙ…

    • Νδουλαρε..
      ολο μαθηματα-υποδειξεις,εισαι……
      για τα 300.000.000 ΕΥΡΩ που χρεωστα ΜΟΝΟ η νδουλαρα..μουγκα!!
      Ποιος θα τα πληρωσει??
      Ας μη πω για τα θαλασσοδανεια των «στελεχων»σας….
      Πες μας και για το κορονοτεστ της Siemens….ειναι πολλα τα λεφτα λαλαΚουλη..
      βγαζετε και γλωσσα λαμογια!

  8. ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ COOLY ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΕΠΟΠ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΠ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ. COOLY ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ! ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!

    • Πόσους γιατρούς διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ;Επερνε καθαρίστριες το ξέχασες;Ξέρεις πόσους έχει προσλάβει τον τελευταίο χρόνο;Βεε όργιο το ξέρεις ότι δεν υπάρχουν πνευματολογοι ;Αυτοί χρειάζονται.Αν ξέρεις κανένα άνεργο να τον δηλώσεις.Το να αναμασάς την αστεία προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αστείο.Είναι άρρωστο.Άντε να ψηφίσεις Τον Αλέξη να κάνετε καμία πορεία για τον δολοφόνο να αυξηθούν τα κρούσματα για να έχετε να λέτε για τη ΝΔ και ας πεθάνουν μερικοί.Πάνω από όλα το κομμα

      • Οι «πνευματολόγοι» τι είναι? Γιατροί του πνεύματος? Αυτοί σίγουρα χρειάζονται… Το αποδεικνύει η περίπτωση σου. Δεν ξέρεις να μιλήσεις/γράψεις απλά ελληνικά σε αφήνουν και ψηφίζεις όμως. Δεν είναι να απορούμε για την κατάντια…

      • Εννοείς την προπαγάνδα που σε ταϊζουν ότι τα κρούσματα δεν αυξάνονται από τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και τις σχολικές αίθουσες, αλλά από τις πορείες και τις παιδικές χαρές? Στην πορεία και στην παιδική χαρά κολλάει, αλλά στην Πάρνηθα, στην Ικαρία και στις βαφτίσεις του Γεωργιάδη δεν κολλάει ε? Για θυμήσου από πότε εμφανίστηκαν τα κρούσματα στο νησί… Για θυμήσου καλά ποιος κορονοβουλευτής μας επισκέφθηκε για φιέστες… και πες μας μετά τι είναι άρρωστο.

  9. Παιδιά μου μη χολοσκατε. Η δεξιά δεν αλλάζει. Μόνο μάσα, συκοφαντίες και βρισιές. Σύντομα θα πάνε πάλι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

  10. 21 Αυγούστου 2018 βγήκαμε από τα μνημόνια που μας φόρτωσαν πασοκ- νδ. Οσο για τις κωλοτουμπες ρωτα τον Κουλη που χαρακτηρισε ιστορικη τη συμφωνια των Πρεσπων και εδωσε προαγωγη στους υπευθυνους για το Ματι αξιωματικους της πυροσβεστικης και αστυνομιας.

  11. στον αρη το ρομποτ ανοιγει τρυπες για να σας εξαφανισει να μην υπαρχει ουτε αερας κοπανιστος απο σας αριστεροφασιστακια…..
    οσκαρ ελεγαν οτι θα εδιναν του καταληψια για το ξεπουλημα της μακεδονιας…
    απ την χαρα του εκανε συμφωνια με τον σουλτανο να του δωσει και το μισο αιγαιο και την κυπρο ο χ@στης..
    δεν ειχε ουτε γραμμαριο μυαλου να σκεφτει οτι ΟΣΚΑΡ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΟΣ δεν ειχε αλλο..
    τα ειχαν αγορασει ολα οι συντροφοι του συριζαιοι…..

    • Το ποιος ειναι ηλιθιος ειναι φανερο απο τον τροπο γραφης. Κατι θες να μας πεις εσυ τωρα, αλλα το χαμηλο iq και το παραληρημα δεν σου το επιτρεπουν μαλλον.

  12. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ; ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΑΛΛΑ ΥΠΉΡΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ! ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ….

  13. αυτοί οι δεξιοί μάλλον δεν ξέρουν τίποτα απο ελληνική γλώσσα. Μόνο να βρίζουν, να λένε ψέματα και το μυαλό στη λαμογιά ξέρουν

  14. τα καλυτερα ερχονται.
    μετα απ αυτα που ο φιλος σας καλογριτσας κατεθεσε, ο παπας κι ο ντοκου μενακος συντροφος θα ακολουθησαν το αλλο λαμογιο τον παπαραγελοπουλο στην στενη…
    ερχονται κι οι υπολοιποικαι σας επιασε πανικος….
    βοηθηστε τον κουφοντινα ν αποδρασει να οργανωσει τον λαικο ξεσηκωμο με τα καλτσον που φοραγατε οταν …..θα σκιζατε τα μνημονια…..
    ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑΖΙ…………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ