ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω: Να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση στη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι 700 εργαζόμενοι του ομίλου Κυπριώτη

20
1154

Να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση στη δραματική κατάσταση

που βιώνουν οι 700 εργαζόμενοι του ομίλου Κυπριώτη

 

Το φετινό καλοκαίρι, κ. Μητσοτάκη, μόνο φυσιολογικό δε θα το έλεγε κανείς.
Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως και  οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στον τουρισμό και την εστίαση στο νησί μας αλλά και γενικότερα στη χώρα μας.
Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων που δεν έχουν ανοίξει ακόμα, όπως πχ οι 700 εργαζόμενοι του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη που περίμεναν έναν ολόκληρο χειμώνα να έρθει η νέα σεζόν για να εργαστούν και αιφνιδιαστικά (;), δύο μήνες μετά την πανηγυρική και πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση της ΝΔ έναρξη του τουρισμού,  βρίσκονται χωρίς δουλειά λόγω της απόφασης του ομίλου να μη λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι τα ξενοδοχεία του στην Κω.

Από την άλλη πλευρά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των νησιών μας, και όχι μόνο, φαίνεται να είναι στο στόχαστρο ξένων funds που με την ληστρική φιλο-τραπεζική πολιτική της κυβέρνησης τις ορέγονται για ένα κομμάτι ψωμί, ασκώντας αφόρητες πιέσεις.

Η εξέλιξη αυτή, όπως και η άρνηση της επιχείρησης να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αποτυπώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, και όχι μόνο.
Εργαζόμενοι, θύματα της ουσιαστικής αδιαφορίας της κυβέρνησης αλλά και του εμπαιγμού από μεριάς της.

Εργαζόμενοι συμπολίτες μας που πλέον είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, δίχως εισόδημα και με αβέβαιο μέλλον.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω, μετά από συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Β. Συγκ/τος Δωδ/σου με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου (Παρασκευή 16 Ιουλίου), δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εκατοντάδων εργαζομένων του ομίλου, καθώς και του συνόλου των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο.

Ζητάμε να δοθεί άμεσα λύση με τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Γιατί ο κόσμος της εργασίας δε ζει με τα ηλιοβασιλέματα και τα μεγάλα λόγια!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σας έχει πιάσει ο πόνος για κάποιους δικούς σας;Μήπως να τους πληρώσουμε να τους κάνουμε δημόσιους υπαλλήλους ;Δεν είναι οι μόνοι εργαζόμενοι αν Σεν το έχετε πάρει χαμπάρι.Όλοι έχουμε πρόβλημα.Έως ποτέ θα βρίσκεστε στο κόσμο σας;

  2. Επι ΣΥΡΙΖΑ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έζησαν τις χειρότερες εργασιακές τους μέρες.Έχουν το θράσος να βγαίνουν σήμερα κάποια διορισμένα παιδάκια να μιλάνε και λένε τι;Απλά ντροπή.

  3. βρε απατεωνες στο μεγαλο σεισμο που κατεστρεψε επαγγελματιες και εργαζομενους, ησασταν εξαφανισμενοι..
    ουτε ενα σεντς δεν δωσατε, σε κανεναν, ουτε καν περασατε να μιλησετε μαζι τους…
    εχετε τωρα το θρασος για να κανετε λαικισμο για τους εργαζομενους που τοσο πολυ τους νοιαστηκατε τοτε,
    να ζητατε [τσαμπα ειναι δεν σας κοστιζει γιαλαντζι αριστεροι],αλλη μεταχειριση ???
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ…….

  4. Γιατί δεν στέλνετε στην ένωση ξενοδόχων και σεπεκω να μάθετε πόσες θέσεις υπάρχουν ακάλυπτες να πάνε να δουλέψουν?
    Και άλλοι χάσανε δουλειές αλλά βρήκαν ΈΛΕΟΣ

  5. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ FUND

    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3 ΑΝΑΚΑΙΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΙΛΑΙΟΥ ΕΙΣΤΕ
    ΟΥΣΤ ……….ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑΛΑΝΖΙ…..

  6. Το τρολ της ΝΔ Κω ξευτελιζεται με τις ///ακιες που γράφει. Κατάργησαν το 8ωρο και οι ξενοδόχοι κοντεύουν να ξεκανουν τους εργαζόμενους από την πολύ δουλειά. 10ωρα και 12ωρα απλήρωτα. Δίχως υπερωρίες. Τα κ///ίκια της ΝΔ ξέρουν μόνο να βρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν φοβούνται βέβαια ότι θα τους κόψει τη μάσα. Ουστ λαμόγια

    • Ποτέ έγιναν αυτά προπαγανδιστή της πλάκας;Όλοι δουλεύουμε σε ξενοδοχεία και ξέρουμε.Αυτά έγιναν επι ΣΥΡΙΖΑ σε εποχή Μαλιστα που είχαμε ρεκόρ αφίξεων.Με τη ΝΔ πληρώνεσαι συνέχεια εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύεις ναι η όχι.Ψέματα είναι.Εκτις και δεν είσαι εργαζόμενος αλλά κάποιο διορισμένος.Αλήθεια ποιος μείωσε τη ανεργία σε τρίμηνο θα μας πεις;Ξεφτηλες όλο λόγια και μας διαλύσατε.Ο κόσμος πια δεν τσιμπάει..Σας δοκίμασε το ξεχνάτε αυτό.Ξέρει τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεστε τίποτα να πει κάποιος.Σντε σε καμία πλατεία να πανηγυρίσετε τις επιτυχίες του Γιανης.Τα ξεχάσατε;

      • Βρε καλά τους τα λες. Κάθονται τα γαδουρια και παίρνουν φράγκα μπας και σωθεί καμία ζωή παραπάνω και δεν τους αρέσει κιόλας. Έρχεται το εμβολιο δεν τους αρέσει. Βρίζουν το Μητσοτάκη. Ζώα. Έπρεπε να επιτρέψει ο Θεός να συμβεί η πανδημία επι Αλέξη, θα είχαμε 3πλασιο αριθμό νεκρών ζώα. Αντί να κάνετε το σταυρο σας αγνώμονες, μιλάτε κιόλας. Κι επιπλέον έχετε δικαίωμα ψήφου.

  7. Περήφανος που ψήφισα σωστά ΝΔ.Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον Συριζα,απλά δέστε ,διαβάστε τι λένε οι πρώην Συριζαίοι που έζησαν από μέσα τα πράγματα.Όλα τα αλλά είναι λόγια.

  8. Τα χουν κάνει σκ…α και νομίζουν ότι αν βρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ θα επιβιώσουν. Κούνια που τους κούναγε. Απατοι θα πάνε

  9. Βρε όρνια ξυπνήστε επιτέλους ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ. Αν λειψει ο τουρισμός από το νησί θα ψωμολυσαξετε. Ο σεισμός του 2017 δεν σας ταρακούνησε αρκετά ως φαίνεται. Ούτε η λεγόμενη πανδημία. Όλοι το παίζετε κάμποσοι τώρα γιατί λαδοθηκε το έντερο σας. Σκεφτείτε τόσους ανέργους που είναι στην ηλικία των 50 και άνω τόσο σε Κυπριωτη όσο και σε λοιπούς ξενοδόχους, που δεν βρίσκουν δουλειά λόγω ηλικίας… κι ο νοων νοείται. Μόνο την πάρτη σας σκέφτεστε.

  10. Πολωλαθηκαν τα νεοδημοκρατακια. Τη σ.ατονιωθουν ότι τελειώνουν και βγήκαν στη γύρα να λένε αλλα κι αλλα

  11. Ξεφτυλες…5 ατομα του ΚΚΕ ηταν στη συγκεντρωση και 7 παιδακια.Που ηταν ο Συριζα;Βασικα και οι 700 εργαζομενοι ππου ηταν;Να πω…..στις δουλειες τους.Αντιπολητευση της πλακας οπως και κυβερνηση εισαστε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ