Ελ. Φτακλάκη από Κω: Δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός ούτε θα δεχθούμε πολιτική συνεργασία με σκοπό τον Βουλευτικό θώκο και την παραμονή του ΚΙΝΑΛ στην εξουσία

5
413
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

‘Δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός ούτε θα δεχθούμε πολιτική συνεργασία με σκοπό τον Βουλευτικό θώκο και την παραμονή του ΚΙΝΑΛ στην εξουσία.’

Αυτά δήλωσε στην σημερινή συνέντευξη τύπου, που έδωσε η υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ, κ. Ελευθέρια Φτακλάκη. Η υποψήφια για τις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος και από το 2010 – 2018, προσέφερε στα κοινά από το μετερίζι της Περιφέρειας, συνοδοιπόρος πολιτικά με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Σήμερα είναι Περιφερειακή Σύμβουλος στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας.

Η κ. Φτακλάκη, μίλησε για την πολιτική πορεία και το μέλλον της χώρας μας, για την ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής και τους χειρισμούς της σημερινής Κυβέρνησης.

Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στον Τούρκο πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν. Αναλυτικά είπε, ότι η παράταξη τους είναι αντίθετη με το γεγονός πως η νυν κυβέρνηση, με την συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ του κ. Καμένου, έδωσε μαζί με το όνομα και την ψυχή της Μακεδονίας μας στους Σλάβους του βορρά, οι οποίοι καμιά σχέση δεν έχουν με τους Έλληνες Μακεδόνες.

Επίσης, για την εξωτερική πολιτική, υποστήριξε ότι το κόμμα της, δεν δέχεται καμιά αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πέρα από τις Διεθνείς συμφωνίες όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα και την νόμιμη επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ρευστή πολιτική σκηνή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε άλλα και άλλα έκανε. Κυρίως αυξήσεις και φορομπηχτική πολιτική, εγκατάσταση του ΕΜΦΙΑ, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ , μειώσεις μισθών και συντάξεων, με πολλή κοροϊδία δίνοντας σήμερα λίγα ψίχουλα. Τόνισε δε, πως με την οικονομική του πολιτική, μας έβαλε σε άλλο ένα μνημόνιο, με το οποίο η Ελλάδα έχει πάρει 80 δισεκατομμύρια και μαζί την επιτροπεία με την τρόικα ή τους θεσμούς, να επιβάλλουν παντού την γνώμη τους.

Σχετικά με το κόμμα του ΚΙΝΑΛ, τις προσχωρήσεις, τις συνεργασίες και αποχωρήσεις, μας διαβεβαίωσε πως όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές συνέδριο του Μαρτίου.

Σε ερώτηση μας αν η Κυβέρνηση είναι δέσμια της Ευρωπαϊκής Επιτροπείας και αδυνατεί να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε, μας απάντησε, πως αφού γνώριζε αυτή την αδυναμία, γιατί έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις το λαό που την εμπιστεύθηκε, ότι δηλ θα σχίσει τα μνημόνια κλπ.

Σε άλλη ερώτησή μας, αν δεχθεί το ΚΙΝΑΛ να συγκυβερνήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών με άλλα κομματικά σχήματα, μας απάντησε πως το κόμμα που υπηρετεί ‘δεν θα γίνει το δεκανίκι κανενός για να παραμείνουν στην εξουσία.’

Για τα τοπικά προβλήματα, αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση της Υγείας και του δικού μας Γενικού Νοσοκομείου, όπου υπάρχουν ελλείψεις φάρμακων και ιατρών.

Για το λιμάνι, η υποψήφια βουλευτής, του ΚΙΝΑΛ είπε, πως η Κυβέρνηση δεν βοήθησε την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι ζημιές από τον μεγάλο σεισμό του 2017, να επουλωθούν στο λιμάνι, στις Χριστιανικές Εκκλησίες και στα Μωαμεθανικά Τεμένη, καθώς και στους Αρχαιολογικός χώρους.

Επίσης στηλίτευσε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, εκφράζοντας την αντίθεση της να γίνει νέο hot spot, δηλ κέντρο μεταναστών.

Ακόμη μεταξύ άλλων είπε πως η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, θα ωφελήσει τον Τουρισμό που είναι η βαριά βιομηχανία των νησιών μας.

Ζήτησε δε, την συνεργασία όλων των παρατάξεων και κομμάτων, στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου δεν μετράνε πια τα κομματικά οφέλη αλλά το συμφέρον του τόπου, με ξεχωριστούς υποψήφιους από ποικίλες ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις.

Ξανθίππη Αγρέλλη

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ. ΣΥΝΕΡΓΗΑΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΗΡΑΤΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΘΩΚΟΥΣ. ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΦΥΡΑΤΕ ΚΛΕΦΤΙΚΑ. ΒΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ; ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ