Ελευθερία Φτακλάκη στην ΓΣ του ΔΙΙΚ: Είναι σημαντικό το Ίδρυμα να μοχλεύσει πόρους από την ΕΕ καθώς υπάρχει πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων

1
1477

Στη Γ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω η Ελευθερία Φτακλάκη

 

Στη Γενική Συνέλευση και ακολούθως στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω (Δ.Ι.Ι.Κ), παρευρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου Ελευθερία Φτακλάκη, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΔΙΙΚ, μεταξύ άλλων τόνισε την επιτυχία του Ιδρύματος ως προς το διεθνή του χαρακτήρα και τη συνεργασία με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, τονίζοντας ταυτοχρόνως την ανάγκη της εξωστρέφειας των δράσεων του στην τοπική κοινωνία της Κω.

Μια πρόκληση που απαιτεί μια συλλογική συστράτευση όλων των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των ίδιων των πολιτών. «Το ΔΙΙΚ πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλους και να υποστηριχθεί με κάθε δυνατό τρόπο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η κα Φτακλάκη αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2011 και στην οποία συμμετείχε και η ίδια ως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για την ένταξη του Ασκληπιείου Κω στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μια πρωτοβουλία που θα πρέπει να επαναπροωθηθεί και να υποστηριχθεί τόσο από την Αυτοδιοίκηση, όσο και από το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Τέλος, ως προς τη βιωσιμότητα του ΔΙΙΚ, η κα Φτακλάκη τόνισε πως πέραν της συνδρομής ιδιωτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικό το Ίδρυμα να μοχλεύσει πόρους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς υπάρχει πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν για τις δράσεις του. Η πρόταση της υποψήφιας Βουλευτού έτυχε αποδοχής από τα μέλη του Δ.Σ. που τόνισαν ότι «δεσμεύεται» η ίδια απέναντι τους να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια.

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η κα Φτακλάκη έκανε ειδική αναφορά στο έργο και την τεράστια παρακαταθήκη που άφησε ο αείμνηστος Αριστοτέλης Παυλίδης (Δωδεκανήσιος Βουλευτής και Υπουργός και Πρόεδρος του ΔΙΙΚ), ενώ τόνισε και τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου,  στη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης με το ΔΙΙΚ. 

Η συνεργασία προβλέπει τη χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 500.000 € – το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ το Ίδρυμα από της ιδρύσεώς του – για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου ιστορίας της Ιατρικής στη νήσο Κω», που στόχο έχει να αναδείξει και να αξιοποιήσει το μοναδικό σε παγκόσμια εμβέλεια πολιτιστικό κεφάλαιο της κληρονομιάς του Ιπποκράτη και να προωθήσει την Ιπποκράτεια ιδέα.  Το έργο που θα υλοποιηθεί με τους πόρους της Περιφέρειας, περιλαμβάνει την διαμόρφωση του ανοιχτού περιβαλλοντικού πάρκου, την παιδική χαρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, την αναβάθμιση του βοτανικού κήπου καθώς και τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου του Ιπποκρατείου Μελάθρου.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Αριστοτέλης άφησε πίσω τον ανιψιό που τον ετοίμαζε χρόνια. Οπότε ούτε εδώ θα δεις σταυρό..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ