Γ.Κίτσης: Κύριε Δήμαρχε, Κυρία Σβύνου η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

3
4650
Γ.Κίτσης: Κύριε Δήμαρχε, Κυρία  Σβύνου  η αρχή είναι το ήμισυ του παντός
Κάθε χρόνο  γίνεται συνάντηση του Δημάρχου με τους εκπροσώπους των φορέων για  όλα τα θέματα  που αφορούν στην καλή λειτουργία του νησιού(καθαριότητα ,κυκλοφοριακό ,υποδομές , επιμηκυνση τουριστικης  περιόδου κλπ. https://www.kostv.gr/nea/koinwnika/21256-synantisi-tou-dimarxou-ko-me-ekprosopous-epaggelmatikon-foreon-tou-nisioy
Τα προβλήματα όμως παραμένουν και κάθε χρόνο αυξάνονται γιατί δεν υπάρχει ένα όργανο του Δήμου και Φορέων για αναφορά και έλεγχο των προβλημάτων. Άλλοι  νησιώτικοι Δήμοι αναθέτουν σε εταιρείες συμβούλων τον σχεδιασμό του τουρισμού όπως ο Δήμος Σύρου .https://www.logotypos.gr/syros-oloklirothike-i-diavoulefsi-tou-stratigikou-schediou-gia-ton-tourismo/
Για την Κω υπάρχει ήδη σχέδιο του ΣΕΤΕ. Το παρόν αποτελεί τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την εκπόνηση Προγράμματος Δράσης (οδικού χάρτη) για την άμβλυνση της εποχικότητας του τουρισμού στην Κω ως συνέχεια της διαγνωστικής ανάλυσης του τουριστικού κλάδου του νησιού που προηγήθηκε. Το παρόν υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 5 «SETE INTELLIGENCE – Μηχανισμός διάγνωσης βασικών χαρακτηριστικών ταξιδιωτικής συμπεριφοράς εισερχόμενου & εξερχόμενου τουρισμού & διάχυση προς αξιοποίησή τους από τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα» της Πράξης «Ενίσχυση Θεσμικής & Επιχειρησιακής Ικανότητας ΣΕΤΕ».https://insete.gr/wp-content/uploads/2020/10/15-11_K%CF%89%CF%82_%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9F_%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf
Το Υπουργείο Τουρισμού και η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου καταβάλλουν προσπάθειες για την  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. https://www.ot.gr/2023/02/10/tourismos/kikilias-epekteiname-tin-touristiki-periodo-irthan-nea-esoda-stin-oikonomia/
ΠΡΟΤΑΣΗ
1.Κύριε Δήμαρχε , Κυρία Σβύνου έστω και τώρα να αναθέσετε άμεσα σε εταιρεία συμβούλων την εκπόνηση μελέτης  του σχεδίου τουρισμού για την Κω  σε συνεργασία με την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.
2.Σύγκλιση μόνιμου οργάνου με επικεφαλής τον ΔΗΜΑΡΧΟ  αποτελούμενο από εκπροσώπους του Δήμου ,Επαρχείου , δημοτικών παρατάξεων και τους φορείς του νησιού που θα συνεδριάζει ανά δυο μήνες, το οποίο θα παρακολουθεί την πρόοδο των θεμάτων.
3.Η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τις δημοτικές παρατάξεις ,φορείς ,Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου  είναι η αρχή της επιτυχίας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε κιτση.
    Σας παρακολουθω χρονια, και καταλαβαινω το πραγματικο και αδολο ενδιαφερον σας για το ομορφο νησι μας.
    Αλλα θελω να σας ρωτησω και θελω ειλικρινη απαντηση. Στην παραγραφο 3 της προτασης, μιλατε για συνεργασια με τις παραταξεις της αντιπολιτευσης.
    Βλεπετε εσεις τετοια δυνατοτητα με αυτη την αντιπολιτευση, που δεν εμφανιζεται στις περισσοτερες συνεδριασεις, που εχει ενα στειρο αρνητισμο και καμμια διαθεση να προχωρησουν πραγματα για το νησι?
    Προσωπικα πιστευω πως τετοια δυνατοτητα δεν υπαρχει παρα τις καλες προθεσεις και προσπαθειες της δημοτικης αρχης!!

  2. λυθουν.ο μόνος δρόμος ειναι η συνεργασία ολων και η θέληση της εκάστοτε δημοτικής αρχήσ.το νησί μας οδεύει χειρότερα κάθε χρόνο.

  3. Κύριε κιτση απευθύνεστε σε ένα δημαρχο και μια υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο η πρόεδρο σωματείου δεν σας κατάλαβα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ