Γ. Κίτσης: Νέες προτάσεις για την καθαριότητα

14
9982
Γ. ΚΙΤΣΗΣ:ΝΕΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
1. Επειδή η εικόνα της καθαριότητας στο νησί παραμένει αρνητική, γιατί δεν πλένονται -καθαρίζονται τα πεζοδρόμια – δρόμοι-ποδηλατόδρομοι-κάδοι απορριμμάτων.
Αυτό οφείλεται στην υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας.
1η φωτογραφία. Ειδικό μηχάνημα αφαίρεσης ρύπων, τσιχλών και βρομιάς από πεζοδρόμια και πλατείες  στην Καλαμάτα. Ο ειδικός « ατμοκαθαριστής » ξεκίνησε το έργο του από το κέντρο της πόλης, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται σε δύο εβδομάδες να έχουν καθαριστεί περίπου 10.000 τμ στο κέντρο της πόλης. Περισσότερα εδώ:
2η  φωτογραφία.  Ο ποδηλατόδρομος στα δελφίνια με ρύπους και τσίχλες.
3η   φωτογραφία.  Το πεζοδρόμιο μπροστά από το λιμεναρχείο με ρύπους και τσίχλες .
2.  Στον δήμο Ρεθύμνου προβλέπονται τα παρακάτω:
   Το έργο «Καθαριότητα-Οδοκαθαρισμός» αφορά την αποκομιδή στην παλιά πόλη και τον καθαρισμό των δρόμων στην πόλη…..  Επιπλέον, ο εργολάβος υποχρεούται να διαθέτει όχημα με μηχάνημα καθαρισμού υδροαμμοβολής προκειμένου να καθαρίζονται κτίρια και άλλα σημεία από γκράφιτι, συνθήματα και πολύχρωμα σχέδια στους τοίχους, κολλημένα υλικά και τσίχλες σε πεζοδρόμια και πλατείες, όπως και να καθαρίζονται τα σκουριασμένα κάγκελα………..Περισσότερα εδώ:
3. Η δημοτική αρχή να προσφύγει στην χρήση ιδιωτικών συνεργείων για την καθαριότητα.
4.Ο Δήμαρχος να επιβλέψει την ανασύνταξη της υπηρεσίας καθαριότητας αφού γίνει πρώτά  δημόσια  διαβούλευση και μελετηθούν τα προβλήματα ώστε  να δοθεί  ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας στο νησί και να αλλάξει η αρνητική εικόνα που δυσφημεί το νησί μας.
 5. Προτείνεται οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς, οι συνδημότες της πόλεως και των χωριών να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις-ιδέες με γόνιμη κριτική, καλόπιστα για να βοηθήσουμε όλοι τον δήμο μας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ καλές προτάσεις. Αλλά θέλουμε και στα χωριά μας υλοποίηση τέτοιων προτάσεων. Επίσης και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο πρέπει να γίνει κάτι τα σκουπίδια και τα κλαδιά από τα δέντρα έχουν γίνει θέμα αρνητικών σχολίων. Κάντε κάτι δεν αξίζει το νησί μας τέτοια εικόνα να έχει.

  2. Και παλια υπηρχε υποστελεχωση αλλα εσεις …μονον φωτο βγαζατε!
    Τωρα δικαιολογειται…και ευλογαται και εσεις……..
    Παρτε και ενα μηχανημα να καθαριζει το μυαλο!
    Πολυ χρησιμο και αναγκαιο!!

  3. ενα απορριματοφορο που ειχε μετατραπει σε πλυστικο καδων την περιοδο covid τι απεγινε αραγε

  4. όλοι οι συνταξιούχοι του δημοσίου που βγήκαν στη σύνταξη από τα 45 τους να παρέχουν κοινωφελη εργασία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ή σε άλλες υπηρεσίες

  5. 1,5 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Καμπουράκη, ξέρει πόσα κάνουν;

    Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020.
    800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal)
    1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023!
    Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…
    1,5 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Καμπουράκη, ξέρει πόσα κάνουν;
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177

  6. βρώμικο το νησί.οι δημοτικοί υπεύθυνοι μόνο βόλτες αυτοκίνητο και κινητό.

  7. Λύση υπάρχει αλλά θέλει κότσια να εφαρμοστεί.Εχουμε χιλίαδες αλλοδαπούς εποχιακούς εργαζόμενους που αυτή την εποχή παίρνουν το επίδομα τους και επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη τους για να ξεχειμωνιάσουν.
    Αυτοί όλοι θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποιες ώρες κοινωφελούς εργασίας ένατι του επιδόματος.Με λίγα λόγια να σταματήσει το κράτος να δίνει επιδόματα σε όσους βγαίνουν απο τα σύνορα και τρωνε σε άλλη χωρα τα επιδόματα. Να μετατραπεί το επιδομα ανεργίας σε επιδομα εργασίας.Λυση υπάρχει πολιτική βούληση χρειάζετε.!!!Αλωστε πολοι απο αυτους που παιρνουν επιδοματα ανεργιας δουλευουν παιρνοντας μαυρα!!!

  8. Προσπαθουν να διαλυσουν τις επιχειρησεις.Δεν προσλαμβανουν υπαλληλους και αν προκηρυξουν, αφηνουν 5-6 στην καθαριοτητα (αντε να καθαρισει η πολη) και τους αλλους τους πανε οπου υποσχεθηκαν προεκλογικα.Χθες περασε ο καλος ιδιωτης και πηρε μαζι με τα σκουπιδια και την ανακυκλωση.Τα συμπερασματα δικα σας

  9. Πολύ θεωρία και πράξη 0000000! Τόσο απλό είναι! Αλλάζω ντας τον τρόπο σκέψεις! Ολα αρχίζουν α το σπίτι και την κάθε επιχείρηση!!! Κάνοντας ταξινόμηση ο κάθε άνθρωπος άνθρωπος απο την οικία! Και όχι να πετάνε ολσ μαζί και όπου να είναι!!! Φυσικά οι φωστήρες τού Δήμου!!! Πρέπει να οργανώσουν!!! Τις ημέρες και ώρες που παραλαμβάνει ο δήμος! Η τούς είναι και αυτό δύσκολο??? Φωστήρες είπαμε!!! Διαφορικά??? Πρέπει να αρχίσουν τα πρόστιμα!!! Δύσκολο είναι μωρέ άβουλοι εκεί στον δήμο?!! Αυτα γίνονται και με πολύ λίγο πρωσοπικο!!! Απλα είναι τα πράγματα!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ