Το σκοτεινό πρόσωπο της μαθητικής βίας Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη

40
9450
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Το σκοτεινό πρόσωπο της μαθητικής βίας

 

Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη    (Κως 10/4/2024)

 

Με μεγάλη ανησυχία και λύπη, γονείς και εκπαιδευτικοί  παρακολουθούμε τον κατήφορο της σημερινής νεολαίας.

Θυμάμαι  εμείς  παίζαμε στην αυλή του Σχολείου, πότε κυνηγώντας μια μπάλα και πότε βολτάροντας στους δρόμους και στις αλάνες με τα ποδήλατα, μέχρι που ίδρωνε το γυμνασμένο  μας σώμα. Παίζαμε κυνηγητό, και τραβούσαμε τη μπλούζα του συμπαίκτη μας, για να μην μας περάσει. Τότε τα παιδιά δεν γύριζαν τρομαγμένα, ούτε ξαφνιασμένα, μα ούτε φοβόντουσαν μήπως στο κάθε άγγιγμα, ακολουθούσε ξυλοδαρμός ή κάθε είδους λεκτική, σωματική βία ή κακοποίηση.

Αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα, τα ζούμε σήμερα σε ανησυχητική συχνότητα. Πως μέσα στην αγνότητα της νιότης και στην παιδικότητα, καρποφορεί η σκοτεινότητα της βίας;  Καθημερινά διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τους συμμαθητές τους, που φτάνει μέχρι και τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Τελευταία η  θετή κηδεμόνας, που ήθελε να λέγεται ψευτο-μητέρα, τέρας, ασκούσε σκληρή, σωματική βία στα δυο υιοθετημένα παιδάκια. Αυτά  που πήρε, δήθεν για να τους δώσει αγάπη και στοργή. Έτσι για να καλύψει το κενό της ατεκνίας της, με ξένα παιδιά. Παντού ενδοοικογενειακή βία, ξυλοδαρμοί, άγρια φονικά, μαχαιρώματα, βιασμοί, λεκτική και σωματική βία, σεξουαλική κακοποίηση και γυναικοκτονίες, σε ένα κύκλο βίας στην σημερινή σάπια κοινωνία, που δεν έχει τέρμα. Ενώ τα θύματα φοβούνται να καταγγείλουν τα δεινά τους, εγκλωβισμένα σε ένα φαύλο κύκλο, ντροπής και ατολμίας. Γονείς  που καλούνται συχνά στα Αστυνομικά Τμήματα, γιατί μεγαλώνουν ανήλικους, βίαιους θύτες.  Όμως  οι πληγές στο σώμα των θυμάτων θα επουλωθούν, αλλά ποτέ δεν θα φύγουν από την ψυχή τους. Είδος προς εξαφάνιση η παλιά, παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια; Που  είναι η συγκροτημένη οικογένεια, που συμβουλεύει και προστατεύει τα παιδιά της; Για αυτό τα ανυποψίαστα κορίτσια, πέφτουν εύκολα θύματα του κάθε προβατόσχημου λύκου, που όταν τις δαγκώσει ή τις σκοτώσει, είναι πια πολύ αργά;  Πάρα πολλές οι οικογένειες, με το γρήγορο και εύκολο διαζύγιο, έχουν πια αποδομηθεί και διαλυθεί. Από  αυτές που έμειναν οι κηδεμόνες  και οι γονείς, είναι χαμένοι στις καθημερινές δουλειές  τους, μέχρι και τα Σαββατοκυριακάτικα.

Τα  παιδιά είναι κολλημένα, στο τάμπλετ  ή στο κινητό τηλέφωνο και  ανακαλύπτουν τη χαρά της βίας, απέναντι  στους συμμαθητές τους, μέσα από τον δαιδαλώδη, σκοτεινό και παραπλανητικό κόσμο του διαδικτύου. Γονείς  που εύκολα ασκούν, λεκτική και σωματική βία, αλλά δύσκολα μιλούν, επιβλέπουν και συμβουλεύουν, τα παιδιά τους. Γονείς  που ζουν για την τέλεια φωτογραφία, στα κοινωνικά δίκτυα, κρυμμένοι πίσω από την κάλπικη βιτρίνα.  Παιδιά που αρνούνται να καταγγείλουν τα δεινά που περνούν, για τον ψυχικό και σωματικό τους  βίαιο εξευτελισμό, διότι δειλιάζουν, ντρέπονται και κρύβονται.  Πολιτικοί και Ιερωμένοι, μιλούν συνεχώς για ήθος, για αρχές, για σωστούς κανόνες στη ζωή, που κανείς δεν τους ακούει.

Κάποτε υπήρχε σεβασμός, στους νόμους της Πολιτείας και στους κανόνες της Θρησκείας. Όλα αυτά τα κατάπιε, η ασύδοτη και ανεξέλεγκτη, σύγχρονη ελευθερία, της οποίας γευόμαστε τους πικρούς καρπούς. Εκπαιδευτικοί που κτυπάνε το κουδούνι της ανεκτικότητας, ίσως και της αδιαφορίας. Όλοι οι γονείς φοβούνται για τα παιδιά τους, πως θα γυρίσουν από το Σχολείο, μετά τη μόδα του Σχολικού εκφοβισμού, της βίας και του ξυλοδαρμού και πως θα κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στους δρόμους, μια πολυθόρυβης πόλης.  Η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι στις δόξες της, εκκολάπτοντας τους αυριανούς εγκληματίες. Σχεδόν αμέτοχοι και αδύναμοι οι εκπαιδευτικοί, κοιτούν τους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, να χτυπιούνται σαν τα άγρια  ζώα, χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να παρέμβουν. Κάποτε ο πατέρας έλεγε στα παιδιά του, πως έπρεπε να μαζευτούν μια συγκεκριμένη ώρα στο σπίτι, για το τραπέζι,  για το διάβασμα και για τον ύπνο. Τότε υπήρχαν κανόνες, στη λειτουργία της οικογενειακής εστίας. Οι  δάσκαλοι ήταν αυστηροί και τα παιδιά, τους σέβονταν με υπακοή.

Τώρα  οι δάσκαλοι είναι χαλαροί και σχεδόν αδιάφοροι, φοβούμενοι μην διαμαρτυρηθούν τα παιδιά στους γονείς τους  και σε ακραίες περιπτώσεις, μην τους συκοφαντήσουν ή τους εκβιάσουν.

Η χώρα μας και η κοινωνία της, πήρε τον κατήφορο, ενώ  η αυριανή γενιά, θα ζητά απεγνωσμένα τη λύτρωση, που ποτέ δεν θα έρθει.       Ξανθίππη Αγρέλλη

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι ΜΟΝΟ στα σχολεία η βία..Τα ανήλικα την μεταδίσουν και έξω,απειλώντας

    επιτίθενται σε ανθρώπους ,μεγαλύτυερους με πέτρες,κάνουν πλάκες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο.
    Η κοινωνία είναι σε αναβρασμό.
    Πολλοί νέοι απ την τραγωδία με τα Τέμπη και μετά νομίζουν ότι κάνουν την δική τους επανάσταση,είμαι μαζί τους,αλλά το να προκαλούν ,να απειλούν, να λιντσάρουν άλλους σαν δειλοί πηγαίνοντας σε ομάδες,πρέπει να αντιμετωπιστεί στην Ελληνική κοινωνία. Δεν είναι μορφή διαμαρτυρίας αυτή,θα υπάρξουν θύματα,η Κοινωνία και στο Νησί μας κοχλάζει.
    15χρονα πίνουν φούντες,με αλκοόλ και προκαλούν την Κοινωνική Ειρήνη.
    Δεν πάμε καλά, πρέπει οι γονείς ,αλλά και η πολιτεία να αντιδράσουμε.. θα υπάρξουν θύματα.
    Δεν γίνεται ένα Αλβανό που δεν έχει διέξοδο στα προβλήματα ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΤΆΕΙ πέτρες σε αμάξια ,να απειλεί για μαχαιρώματα και φωτιές και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.
    Η κατάσταση είναι τραγική.
    Ο απειλούμενος θα αντιδράσει, δεν θα κάτσει να χάσει την ζωή του έτσι.Η Αστυνομία πρέπει να επέμβει.
    Αν δεν τους αρέσει η χώρα,οι συνθήκες,να πάνε Ελβετία…

    • Ηλίου φαεινότερον ότι η κάθε λογής διάπλαση ηθών έρχετε μέσω τής πληροφόρησης.
      Σήμερα έχει όνομα …. Τικ Τοκ (κυρίως).
      Όταν οι μανάδες καμαρώνουν ότι το παιδί τους από 8 ετών έχει smart phone, εδώ έχουν χάσει και το παιγνίδι αλλά και το παιδί τους.
      Βγάλανε τα μάτια τους από μόνες τους και των παιδιών τους.
      Αλλά που μυαλό για βελτίωση.
      (μήπως θυμάστε με τι έκλεινε ραντεβού η 12χρονη? )
      Αχ ρε μάνα. Που ωθείς το παιδί σου?

  2. Συμμορίες ανηλίκων τέτοιες υπάρχουν στην Κω,πάνε και μαθαίνουν μια πολεμική τέχνη ...

    και νομίζουν ότι είναι Θεοί, υπάρχουν περιστατικά καταγεγραμμένα με κάμερες και υλικό από ηχογραφήσεις και ένα Μπράβο στον κ.Σταυρόπουλο που δείχνει μια ευαισθησία της θέσης του σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή.
    https://www.zougla.gr/greece/symmories-anilikon-se-ypotheseis-narkotikon-kai-oplon/
    Συμμορίες σημαίνει απειλή..πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Νόμο όπως και οι κοινοί εγκληματίες του Ποινικού Κώδικα.
    Σήμερα συνελήφθη 24χρονος Αλβανός με βαρύ ποινικό Μητρώο στον Άγιο Παντελεήμονα.
    Αν δεν δράσουμε ομαδικά ,τα ίδια θα γίνουν και εδώ και λυπάμαι που οι τοπικοί φορείς το αμελούν ,ενώ υπάρχουν στοιχεία.

  3. Όλη Η Ελλάδα ασχολείται με τα τσογλ.....Η ζωή έχει και την αξία της.

    Επειδή απειλήθηκα και το μετέφερα απόψε στον κ.Σ……επώνυμα ,αυτός που θα τολμήσει ,θα τον πάρω μαζί μου.Δεν υπάρχει μαστουρωμένα ανήλικα να κάνουν απόπειρα δολοφονίας για πλάκα και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία,μάρτυρες..και αν δεν δυστυχώς μάχαιραν έλαβες.μάχαιραν θα λάβεις.΄Προειδοποιώ
    Ξέρει την περίπτωση.
    Αρκετά.
    Αγκαλιά θα τον πάω όπου με απειλεί.Ας επέμβει ο Εισαγγελέας.Δεν γίνεται ένα τσογ….που πληρώνω φόρους για να μάθει πως να ζει σε μια κοινωνία να με απειλεί με γκόμενα από πίσω, ότι θ αντιδράσει.
    Θα τον πάρω μαζί μου,αγκαλιά ότι και να κάνει και αυτός θα λείψει απ το σόι του..αγκαλιά .

  4. Σταμάτησα να διαβάζω περίπου εδω:
    «Κάποτε υπήρχε σεβασμός, στους νόμους της Πολιτείας και στους κανόνες της Θρησκείας.»
    Έχουμε ανεξιθρησκεία, δεν είμαστε Ιράν. Εάν η συγγραφέας αναπολεί εποχές που ο κάθε ψυχασθενής «δάσκαλος» έβγαζε τα απωθημένα του στα παιδάκια με βέργες και ότι άλλο έβρισκε δικαίωμα της, ευτυχώς άλλαξε η νομοθεσία.

    • αυτό κατάλαβες εσύ από το οοοολο κείμενο. ????
      α καλαααααα!!!!! ό,τι να ‘ναι.
      δε μπαίνω καν στη διαδικασία να εξηγήσω. Με το δικό σου σκεπτικό είναι απλά χάσιμο χρόνου.

  5. Ελεος με το τι γινόταν στην εποχή σας.Την τόσο υπέροχη που όλοι ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα.Ελατε στο σήμερα και πες τέλος τις προτάσεις.Σημερα η Ελλάδα είναι τόπος που τον διαλέγουν να μείνουν χιλιάδες οικογένειες από όλο τον κόσμο.Με άλλες θρησκείες και παραδόσεις.Οπως οι Έλληνες παλιά πήγαιναν σε ξένες χώρες,μέχρι να προσαρμοστούν ήταν δακτυλοδειχτούμενοι,έτσι τώρα και εδώ το ίδιο ,κάνουν «συμμαχίες»για να μην είναι μόνοι .Οσο κάποιοι κρατούν στάση σαν την κυρία που μας έχει πει να εξαφανίσουμε τους ομοφυλόφιλους,με οποιοδήποτε τρόπο,παλαιότερα είχε πει για τους μη Έλληνες ,θα συνεχίσουμε να χωρίζουμε τα παιδιά και θα αντιδρούν……Ξέρω ότι στη Χούντα κάποιοι πέρναγαν καλά.Κυριως οι αστυνομικοί και οι παπάδες.

    • Εννοώ, σκωληκοειδίτη ή κάτι παρόμοιο?
      Πολύ περιεργες αντιδράσεις
      Κάτι «προοδευτικοί» σαν εσένα φέρανε την Ελλάδα στα χαλιά που είναι σήμερα.

      • Ο προοδευτισμός κάνει μέσα στην παραδοσιακή οικογένεια τον Ταλιμπάν να σφάζει την έγκυο γυναίκα του, τους πεθερούς να εκτελούν τους γαμπρούς του, τη μάνα να βασανίζει τα παιδιά της, την άλλη μάνα να εκπορνεύει την ανήλικη κόρη της και τους Έλληνες οικογενειάρχες να βιάζουν αυτό το ανήλικο κορίτσι;

    • άμα δε σ’αρεσουν οι απόψεις της να μην ασχολείσαι. Αλλά μάλλον έχεις εμμονη με τη γυναίκα δεν εξηγείται αλλιώς. Ό,τι κι αν γράψει σε ενοχλεί. Μήπως εσύ είσαι ο χουντικός,??????
      Η μήπως είσαι καμιά «φτερου» και τρώγεσαι?
      ό,τι κι αν είσαι σίγουρα είσαι άτομο που χρήζει συνταγογραφηση χθες!!!!!!!!!!.
      Έχω δει κι άλλα σχόλια σου γενικά. Πάντα πνεύμα αντιλογίας, πάντα κόντρα.

      και για ποια «ομάδα υποστήριξης » μιλάς. Από πότε οι συμμορίες ανηλίκων που τρομοκρατούν λέγονται ομάδες υποστήριξης. ???

      από πότε το μη φυσιολογικό εγεινε συνηθισμένο και σωστό.????

      και ναι, και τότε υπήρχε βία και τωρα. Με τη διαφορά ότι τότε δεν ακουγες τόσα εγκλήματα από μικρά ανήλικα παιδια.

      Για προσγειωσου και μην ονειρεύεσαι έναν κόσμο νέο με πεταλουδιτσες και λουλουδάκια γιατί το μέλλον μόνο έτσι δεν δείχνει να είναι. Ή θα προσαρμοστείς ή θα σε φάνε. Κι αυτό παρτο ως συμβουλή «κυρία μου» ή «κύριε»!!!!!!!!!!!

      Στην τελική, αν μας θεωρείς ‘»ταλιμπαν», τραβά βόρεια, κατά Σουηδία μεριά.

      • Μόνο από αυτό το σχόλιό σας διακρίνεται η λεπτότητα, η παιδεία, η χριστιανική αγάπη και η ανθρωπιά σας. Κυρίως η οξυθυμια σας όταν σαν μιλάνε με επιχειρήματα και αναγκάζεται να βγει ο πραγματικός σας εαυτός. Αφού δε θελετε «πεταλουδίτσες και λουλουδακια» συνεχιστε να καταγράφετε τις σφαγές, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις μέσα στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια και κοινωνία, και με μίσος και βία να προσπαθείτε να επιβιώσετε και να τα σταματήσετε. Οι Ταλιμπάν ανήκουν στην Ανατολή.

  6. Με όλα τα φριχτά εγκλήματα της παραδοσιακής πατριαρχικής μισογυνικης οικογένειας, πώς τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε αυτήν να μην εκφράζουν τα τραυματα με αντίστοιχη βία; Όταν επίσημα βρίζετε ομάδες ανθρώπων ως ανώμαλους, κίναιδους που θα τους κάψει ο θεός, πώς ο ανήλικος που σας ακούει να μην πάει να πει τα ίδια στους συμμαθητές τους; Όταν υπάρχουν απαρχαιωμένες ιδέες για τα διαζύγια (που λυτρώνουν γυναίκες από τη βία, που σταματάνε σχέσεις μίσους, ανθρώπων που δεν αγαπιούνται πλέον), πως οι μαθητές να μην κοροϊδεύουν συμμαθητές τους με διαζευγμένους γονείς; Πώς να υπαρχει σεβασμος μεταξύ μαθητών/μαθητριων όταν εδώ μέσα αναφέρθηκαν σε ανηλικες μαθητριες παρελασης ως ‘Ξεκ@λα’; Πως αυτός ο μισογυνισμος να μην περάσει στην κοινωνία; Ούτε ο αυταρχισμός είναι η λύση, ούτε η γυναίκα να ξέρει τη θέση της στην κοινωνία και στην οικογένεια (όπως ορίζει η θρησκεία). Η λύση είναι απλά η αγαπη και η ενσυναίσθηση. Όταν όμως η σάπια κοινωνία αποτελείται από σάπιους ανθρώπους η αγάπη βολτάρει στις αλάνες.

  7. δύο τρεις μιραντες και μιραντους να είχαμε με αυτές τις ιδέες και η κοινωνικη κατρακύλα πηγαίνει στο γκρεμό.

    • Ποτέ δεν αναφέρουν οι Χριστιανοί την αγάπη, την κατανόηση, την αποδοχή ως λύσεις ή έστω μερος της λύσης των φριχτών εγκλημάτων που πηγάζουν από την παραδοσιακή πατριαρχικη οικογένεια. Οι λύσεις είναι πάντα η καταπίεση, ο αυταρχισμός, η τιμωρία, ο φόβος.
      Ξεχνάνε πολύ βολικά οι ίδιοι χριστιανοί ‘της αγαπης’ το κήρυγμα του Ιησού και δίνουν προτεραιότητα στον μισογυνισμό τους, στην ομοφοβία, στο ρατσισμό, σε αναχρονιστικές και απαρχαιωμένες ιδεολογίες, στο σύμπλεγμα ανωτερότητας που προσπαθεί να θάψει την μετριότητα και μια σωρεία ψυχολογικών. Και στο μίσος. Πολύ μισος. Ατελείωτο, παρακμιακό, μολυσματικό και σάπιο μίσος. Η κοινωνία μας δυστυχως είναι γεμάτη με τέτοια ατομα, γι’αυτο ζούμε ήδη την κοινωνική κατρακύλα με τις σφαγές, τις κακοποιήσεις, τους βιασμούς.

    • Πέστα ρε ΜΠΑΤΡΙΩΤΗ! Δεν μπορούμε ούτε τα παιδιά μας να σαπίσουμε στο ξύλο να κάνουν πάρεα στις συζήγους μας που τόλμησαν να φτιάξουν τα νύχια τους! ΑΜΑΝ ΠΧΙΑ!!!111

  8. Για τον κατηφορο της σημερινής νεολαίας ευθυνεται οτι μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους γονείς.

  9. Είσαστε τουλάχιστον απάνθρωποι στα σχόλιά σας προς την κυρία Αγρέλλη. Καμιά φορά νομίζω πως της ορμάτε μόνο και μόνο για τη φάση. Έχετε κολλήσει στην καραμέλα του Χριστιανισμού και της την λέτε. Κι εγώ νέος είμαι Έχει δίκιο για το ίντερνετ και τα παιδιά. Βρίσκεις από απλές πληροφορίες για ένα project έως οδηγίες να θανατώσεις. Παλαιότερα σίγουρα θα ήταν λιγότερα τα εγκλήματα και οι ψυχικές αρρώστιες. Κάθε μέρα ακούς και μια φρίκη. Το γεγονός ότι η κυρία Αγρέλλη βρίσκει ανάπαυση στη θρησκεία ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Δε σας το φόρεσε με το ζόρι. Ο καθένας όπως κοιμάται καλύτερα. Αφήστε τη γυναίκα ήσυχη, συμφωνείτε ή διαφωνείτε.

    • Όταν επίσημα υπαρχουν γνώμες κατά των διαζυγίων, των ανεξάρτητων και ελεύθερων κοριτσιών, της υιοθεσίας, των ομόφυλων ζευγαριών, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (κίναιδοι, ανώμαλοι, θα τους κάψει ο θεός όπως στα Σόδομα – ένα ανώνυμο σίχαμα εδώ μέσα ζήτησε και δημόσιες εκτελέσεις), πως μετά μαθητές να μην ενθαρρύνονται με τα παραπάνω και να ασκουν βία στους συμμαθητές τους και αργότερα στην οικογένεια και κοινωνία τους; Που είναι η ανθρωπιά εδώ;

      Απάνθρωπο είναι να ζητάς περισσότερη αγάπη και αποδοχή και παράλληλα να σταματήσει το μίσος;

  10. Ρε αδέλφια.
    Σήμερα διάβασα και άκουσα σε εκπομπή για την βία των ανηλίκων και τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση. Στέλεχος κόμματος που κυβερνησε την χώρα, εξανέστει, κατακεραυνόνωντας την Κυβέρνηση και τον Κούλη για τον Νόμο που οι γονείς θα πρέπει να έχουν την ευθύνη και να πληρώνουν αυτοί τις ζημίες που κάνουν τα «λουλούδια» τους. Και τι δεν είπε.
    Από εδώ αρχίζει η απύθμενη βλακεία των ανθρώπων…………….

  11. Αλήθεια γιατί τα βάζετε με τη θρησκεία; είναι η δεν είναι μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων; στις φυλακές υπάρχουν και βουδιστές και μωαμεθανοί και Ιουδαίοι και Χριστιανοί. οι θρησκείες φταίνε;αυτές τους είπαν να κάνουν αυτά τα τραγικά εγκλήματα; να τα βάλετε με το μυαλό σας που αυτό φταίει για την κάθε τραγωδία στη ζωή σας και στη ζωή των άλλων.

    • Όταν ανάβουμε κερί στον μισογυνισμο που πηγάζει από την Πατριαρχεία της θρησκείας μας (η γυναίκα προέρχεται από το αντρικό παΐδι και φταιει για τον διωγμό μας από τον παράδεισο, για τη θνητή μας φύση και τα δεινά του κόσμου), και μεγαλώνουμε με αυτές τις ιδέες, ναι, φταίνε ως ένα μεγάλο βαθμό για αυτά τα τραγικά εγκλήματα. Πολλοί εκμεταλλεύονται τις θρησκείες για να δικαιολογούν τον εγωκεντρισμό τους, τα ψυχολογικά τους και τις ακραίες ιδεολογίες τους – πρώτη φορά το ακούτε αυτό;;;

  12. Παιδιά, υπάρχει μεγάλη σύγχυση για τη θρησκεία. Λογικό είναι. Υπάρχουν άλλες μεταφράσεις από τον καθένα. Επίσης υπάρχουν ιερείς διαφορετικών ταχυτήτων. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Μείνετε στο απλό. Ο Χριστός ήταν υπαρκτό πρόσωπο, σεπτό, ταπεινό και δεν έκρινε κανέναν. Μιλούσε για αγάπη.
    Όλα τα υπόλοιπα της Θεοσοφίας αφήστε τα γιατί θα γίνουμε μύλος και θα λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του με φανατισμό. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε ρε; Να κρίνουμε και να βρίζουμε ο ένας τον άλλο:
    Καλά να πάθουμε τότε.

    • «η γυναίκα προέρχεται από το αντρικό παΐδι και φταιει για τον διωγμό μας από τον παράδεισο, για τη θνητή μας φύση και τα δεινά του κόσμου» αυτό δεν αποτελεί προσωπική μετάφραση, αυτό ακριβώς λέει η θρησκεία μας, αυτή είναι η διδασκαλια της εκκλησία μας και αυτήν έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μας. Γι’αυτο ζούμε την καθημερινή φρίκη με τα φονικά, τους βιασμούς, τις κακοποιήσεις. Και τα παιδιά είναι θύματα όλης αυτής της παράνοιας. Καλά να πάθουμε τότε.

  13. Μία σωστή πρόταση σχολιαστή που διάβασα πριν λίγες μέρες..κάμερες παντού

    ασύρματες ,ενσύρματες,αποδεικτικά στοιχεία…
    Τέτοια εγκληματικότητα δεν έχουμε ζήσει ποτέ. Ζούμε μια περίοδο χούντας..αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποια τσογ…α να υποβιβάζουν την αξία της Ζωής τόσο.
    Θα πω ένα παράδειγμα για την Ασφάλεια Κω.Το περασμένο Σάββατο έξω απο ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ στην ….. είχε 4 …ακισμένα, όποιος περνούσε τον προκαλούσαν, τον χλεύαζαν ,τον κορόιδευαν, τον σταματούσαν για να το κοροϊδέψουν..
    Κάποιοι περαστικοί πήραν τηλέφωνο το 100.
    Μπορεί να δημοσιευθεί παρακαλώ και προκαλώ? Επειδή έμειναν μέχρι τις 12 εκεί και παρενοχλούσαν περαστικούς. Υπάρχουν κάμερες στο ….ζάδικο για να επιβεβαιώσει κάποιος τις καταγγελίες μου?
    Δηλαδή αν ένας υπάλληλος, μεροκαματιάρης σταματήσει και απαντήσει ,τι θα γίνει?Θα δολοφονηθεί? Θα πληρώσει με την ζωή τους για τις α…μίες τους και τις ουσίες και τα χάπια που κατεβάζουν?
    Μόλις πέσει το σκοτάδι η Κως αλλάζει και θα υπάρξουν θύματα…

  14. τελικά από τα σχόλια εδώ μέσα όλοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία βγάζουν κακία ειρωνία χολή τα βάζουν με τις θρησκείες με την αρθρογράφο όλοι τους φταίνε εκτός από τον κακό τους εαυτό αντί να προτείνουν λύσεις. κοινωνία είμαι ο καθρέφτης σου.

  15. Απλά δεν είμαστε με την θρησκεία της κυρίας.Γεματη μίσος για ανθρώπους που δεν είναι σαν αυτήν.Η δικιά μας θρησκεία μιλάει για αγάπη ,αποδοχή και κατανόηση.

  16. κυρια Ξανθιπη θα ηταν καλα αν βλεπατε τα στατιστικα σχετικα με το ποια παιδια δημιουργουν προβληματα στα σχολεια. δηλαδη ποσα ειναι Ρομα και ¨ανηλικα¨ προσφυγοπουλα που δηλωσαν 15χρονα αλλα εχουν μουσια 25χρονων

  17. Από την στιγμή που επώνυμα λέει τις απόψεις της ,πρέπει να δέχεται και τις άλλες απόψεις έστω και ανώνυμα.Αυτή μπορεί να μιλάει επώνυμα γιατί εμείς με την άλλη άποψη δεχόμαστε τη γνώμη της και τι σεβόμαστε.Εμείς όμως αν γράψουμε επώνυμα οι οπαδοί της άποψης της θα μας ψάχνουν να μας βρουν.Τόσο απλά

  18. Η Ξανθιππη εχει θαρρρος και τολμη και λεει τις αποψεις και καλως πρατει εσεις που βγαζετε αφρους με τη θρησκεια και για καθε προβλημα φταινε οι χριστιανοι να το κοιταξετε.

  19. Δεν υπάρχουν 10 θρησκείες στην Ελλάδα. Ούτε η δική της ούτε η δική μου θρησκεία. Οι ποιότητες αλλάζουν κι ο τρόπος που ταΐζεις το πνεύμα σου. Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Μην κρίνουμε και διχάζουμε πάλι. Κοντεύει να πάρει φωτιά το θέμα θρησκεία, όπως ο Τραγικός που ξαναγεννιέται μετά από κάθε θάνατο. Έχει ψηφιστεί η Ανεξιθρησκεία χρόνια τώρα κι ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει. Επίσης μην παραμυθιάζεστε ότι πισω από κάθε έγκλημα υπάρχει χριστιανός. Πολλοί που γνωρίζω είναι αγνωστικιστές και άθεοι. Δεν πειράζει όμως. Άλλοι συνάντησαν τον Θεό μέσα τους νωρίτερα και κάποιοι θα το βρουν με κάποιο τρόπο πολύ εσωτερικό, προσωπικό στην πορεία. Διότι, πέρα από τα κείμενα και τις μεταφράσεις, τις αλληγορίες…Θεός υπάρχει. Όσο για τους ΛΟΑΤΚΙ υπάρχει απέραντη αγάπη και αποδοχή, δε συμφωνώ προσωπικά για την υιοθεσία. Συγνώμη, γνώμη μου. Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά, ηθικά, ανθρωπολογικά κριτήρια και πριν ορμήξετε σας εξηγώ. Κι οι παιδεραστές διατείνονται ότι αγαπούν τα παιδιά, κακό είναι; Έτσι λένεεεε κι είναι η δική τους σειρά σε λίγο. Κι αυτοί απέραντη αγάπη κι αποδοχή στα θέλω τους. Έτσι;

    • Οι εγκληματιες μέσα στις ελληνικες οικογενειες είναι νεοταξικοί εβραιομασωνικοι πρακτορες, ξεκαθαρα. Οπως θα σου έλεγαν οι ίδιοι ‘τι σχέση έχουν οι παιδεραστές με τους ΛΟΑΤΚΙ που θέλουν να φτιάξουν οικογένεια, άρρωστε; Η μάνα που εκπόρνευσε την 12χρονη κόρη της και οι οικογενειάρχες Έλληνες που τη βίαζαν ήταν αγνωστικιστές; Λύσε την φρίκη με τους παιδεραστές στην παραδοσιακή οικογένεια που ακούμε καθημερινά και μετά το κουβάρι στο μυαλό σου’, αλλά εμείς τους αγνοούμε τους πράκτορες γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Θεός έχει ήδη έτοιμα τα καζάνια της κολάσεως για τα αιώνια βασανιστήριά τους. Έχετε πάντως μια ποιότητα ανθρώπου, συγκινητικά απερίγραπτη. Παραμυθένια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ