ΔΙΙΚ: Οι χαιρετισμοί εκπροσώπων Ιατρικών Σχολών Πανεπιστημίων των πέντε ηπείρων στην 1η ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου »Απόδοση Ιπποκρατικού Όρκου & Ιπποκρατικές Αξίες»

2
2585


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή
Με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων των Ιατρικών Σχολών Πανεπιστημίων από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη άνοιξε αυλαία το φετινό Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο με τίτλο »Απόδοση Ιπποκρατικού Όρκου & Ιπποκρατικές Αξίες» που διεξάγεται στην Κω, τη γενέτειρα του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη και συγκεκριμένα στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, 20-23 Οκτωβρίου 2022.Το εν λόγω ετήσιο Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, του Δήμου Κω και των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Κω.
Το προεδρείο των εργασιών της πρώτης ημέρας του Διεθνούς Συνεδρίου »Απόδοση Ιπποκρατικού Όρκου & Ιπποκρατικές Αξίες» αποτέλεσαν ο δρ. Γεώργιος Πατούλης (Πρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών/Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών/ Περιφερειάρχης Αττικής), ο καθηγητής, Νικόλαος Παπαντωνίου (Αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών) και ο δρ. Αντώνιος Πολυδώρου (Γ.Γ Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών).
Ο κ.Πατούλης που χαιρέτισε την έναρξη του Διεθνούς Ιατρικού Συνεδρίου στο ΔΙΙΚ μέσω διαδικτύου καθώς αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου φτάνει στην Κω, υπογράμμισε ότι σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι η επιστημονική απόδοση τιμής στον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς το ΔΣ του ΔΙΙΚ για τη φιλοξενία. Ο ίδιος αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, τόνισε ότι αυτό μάχεται υπέρ της υγείας των ασθενών όλου του κόσμου και της διάσωσης και ανάδειξης των Ιπποκρατικών Αρχών. Ο κ.Πατούλης δε λησμόνησε να κάνει ειδική μνεία στην τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου από τους αριστούχος των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο »Απόδοση Ιπποκρατικού Όρκου & Ιπποκρατικές Αξίες», εκπρόσωποι των Ιατρικών Σχολών Πανεπιστημίων της Σερβίας και των ΗΠΑ ανέλαβαν να βγάλουν εις πέρας, δια ζώσης, πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις ενώ οι χώρες της Ιταλίας και της Βρετανίας απέστειλαν το δικό τους χαιρετισμό. Την παρουσίαση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανέλαβε ο δρ. Αντώνιος Πολυδώρου, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για το εξαιρετικό επίπεδο σπουδών που παρέχει στους φοιτητές της Ιατρικής ο τόπος καταγωγής του, η Κύπρος.
Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Ιατρικής στο ΔΙΙΚ παρακολούθησαν διαδικτυακά εκπρόσωποι ιατρικών σχολών από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου, από την Ευρώπη και την Ασία ως την Ωκεανία γι’ αυτό και η γλώσσα που χρησιμοποίησαν απόψε όλοι οι ομιλητές ήταν η Αγγλική.
Με την ολοκλήρωση του αποψινού προγράμματος, δηλώσεις στην κάμερα του Kos Tv παραχώρησαν ο καθηγητής Νικόλαος Παπαντωνίου, ο δρ. Αντώνιος Πολυδώρου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Μιχάλης Κουτσιλιέρης και ο Γ.Γ του ΔΙΙΚ, Γιώργος Τάλλαρος.
Όλοι συναίνεσαν στην ανάγκη συνεχούς προώθησης των Ιπποκρατικών Αρχών και στην καθιέρωση της απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου από τους αριστεύσαντες φοιτητές των Ιατρικών Σχολών του κόσμου.
Ο κ.Τάλλαρος, στο ρόλο του οικοδεσπότη, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο »Απόδοση Ιπποκρατικού Όρκου & Ιπποκρατικές Αξίες» στην Κω σε ετήσια βάση, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα τον τόπο μας, γενέτειρα του μεγάλου Ιπποκράτη.

πηγή: https://www.kostv.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οταν οι λεξεις διαφέρουν απο τις πράξεις οι λογοι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ . Και συ νηθως οι μεγαλες κουβεντες κανουν παρεα με τη τις ΜΙΚΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ