Κέντρο Πρόληψης «Ιπποκράτης»: Διαδικτυακή Ομάδα Γονέων

0
382

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΔΙΟΔΟΣ”  της  Ρόδου, η Αστική Εταιρεία “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”/Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Κω, σε συνεργασία με την κα Παναγιώτα Καπερνέκα Σύμβουλο Εκπαιδευτικού Έργου, Υγείας Πρόνοιας  Ευεξίας, Ν. Αιγαίου και Κρήτης ξεκινούν την υλοποίηση κοινών δράσεων, με σκοπό την ανάπτυξη και ενίσχυση του διαύλου επικοινωνίας σχολείου-οικογένειας.

Η πρώτη δράση, θα  αφορά έξι  διαδικτυακές συναντήσεις  με γονείς και κηδεμόνες, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Παιδαγωγικής  Ευθύνης της ανωτέρω Σ.Ε.Ε, αλλά και κατ’ επέκταση σε όλα τα ΕΠΑ.Λ της Δωδεκανήσου.

Η θεματολογία θα αφορά, την επικοινωνία στην οικογένεια, τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, πως θέτουμε όρια στα παιδιά μας, αυτοεκτίμηση γονέων και παιδιών, οφέλη και κίνδυνοι του διαδικτύου στις νέες συνθήκες και πρόληψη της χρήσης ουσιών και εξαρτητικών συμπεριφορών.

Στις συναντήσεις αυτές θα αξιοποιηθεί παράλληλα  και υλικό από ταινίες μικρού μήκους με την υποστήριξη της πλατφόρμας Edushorts.

 

 

Aπό τη Γραμματεία

Της Αστικής Εταιρείας “Ιπποκράτης”/

Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και

Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ