Ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Κω, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ναθαναήλ

1
4586


Με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο ιστορικό εκκλησάκι του 15ου αιώνα, επί της οδού Ιπποκράτους στο κέντρο της Κω (για άλλη μια χρονιά υπαίθρια, λόγω των ζημιών που υπέστη από τον σεισμό).
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του διοικητή της 80 ΑΔΤΕ ταξιάρχου κ.Αριστείδη Καβαρλίγκου , του αντιδημάρχου Σταμάτη Καμπουράκη, της προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Κω κ.Διονυσιας Τελλή Τσιμισίρη και πολλών προσκυνητών.
Για τη μεγάλη αυτή εορτή, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο άγιος Κωνσταντίνος και η αγία Ελένη, ήταν και είναι μεγάλη παρηγοριά για τους χριστιανούς και τους γιορτάζουμε με δόξα και τιμή. Η εκκλησία τους ονομάζει Ισαποστόλους για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό.

 

 

Οι Άγιοι Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη

Ὡς κοινὸν εἶχον γῆς Βασιλεῖς τὸ στέφος,
Ἔχουσι κοινὸν καὶ τὸ τοῦ πόλου στέφος.

Ξύνθανε μητέρι εἰκάδι πρώτῃ Κωνσταντῖνος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ