«Έφυγε» ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ & πρώην Υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός σε ηλικία 50 ετών

18
22131

Την Τετάρτη στη Ρόδο η κηδεία του

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Ρόδου

Πέθανε σε ηλικία 50 ετών, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

 

Γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγονταν από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και 2019. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το 2000 Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Mόλις πριν μία εβδομάδα ξεκαθάριζε ότι παρά την μάχη που έδινε θα ήταν παρών στη μάχη των εκλογών.

Παράλληλα από την αξιωματική αντιπολίτευση έγινε γνωστό ότι κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και αναστολή όλων των κομματικών εκδηλώσεων, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Tην ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 14:00 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο. Ακόμη η οικογένεια του Νεκτάριου Σαντορινιού επιθυμεί «αντί στεφάνων, επιθυμεί να στηριχθούν οι κοινωνικοί και αλληλέγγυοι Σύλλογοι:

– Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Εθνική Τράπεζα: GR 2501101920000019248000010) και

– Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών «Ροδαυγή» (Τράπεζα Πειραιώς: GR 7801727010005701060080972)».

Τσίπρας: «Τα λόγια είναι φτωχά»

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Αλέξης Τσίπρας για τον Νεκτάριο Σαντορινιό: Σπάνιος άνθρωπος, μεγάλη απώλεια

Με μήνυμά του στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Νεκτάριο Σαντορινιό που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας.Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη”.

Κυρ. Μητσοτάκης για Ν. Σαντορινιό: “Υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του”

Θλίψη έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού σε ηλικία 51 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να αποχαιρετήσει με ανάρτησή του στο Twitter και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφοντας:

“Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Συλλυπητήρια Δήλωσή Μάνου Κόνσολα για την πρόωρη απώλεια του Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού:

 

«Με το Νεκτάριο Σαντορινιό ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι.

Ούτε για μία όμως στιγμή δεν διαταράχθηκε μια αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης και ανθρώπινης επικοινωνίας που είχαμε χτίσει.

Υπερασπιζόταν τις ιδέες του με ευπρέπεια. Ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια. Ήταν ένας άνθρωπος συνεπής, μετριοπαθής, με αγάπη για το τόπο του.

Ο Νεκτάριος έφυγε πρόωρα, άδικα. Πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή .

Αφήνει πίσω του τη σύζυγο του και δύο μικρά παιδιά σε μια ηλικία που είχαν ανάγκη ακόμα το πατέρα τους.

Εύχομαι να τους δώσει ο Θεός δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δοκιμασία.

Η σκέψη μας είναι κοντά τους.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου  Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου και π. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού

 

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου και συναδέλφου στην Βουλή Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος με δυναμισμό, αξιοπρέπεια και ήθος υπηρέτησε τα συμφέροντα της παράταξης του και της Δωδεκανήσου. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και την μεγάλη δυσκολία που του έφερε η ζωή μέχρι τέλους. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ :  ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΕ

Εκφράζω τη βαθιά και ειλικρινή μου θλίψη για τον τόσο άδικο και πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Φίλε και Συναγωνιστή Νεκτάριε, θα μας λείψεις. Θα μας λείψει η εντιμότητά σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου, η ιδεολογική σου καθαρότητα. Θα λείψεις από τα νησιά μας για τα οποία αγωνίστηκες μέχρι τέλους, όρθιος.

Αυτά που μας ένωναν, ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν. Κρίμα που δεν καταφέραμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας να υλοποιήσουμε όσα μοιραστήκαμε μαζί στις σύντομες, αλλά τόσο παραγωγικές συζητήσεις μας το τελευταίο διάστημα.

Εκφράζω στην οικογένειά σου τα συλλυπητήρια μου. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Καλέ μου φίλε Νεκτάριε, θα λείψεις σε όλους μας. Η δυναμική σου παρουσία, οι γνώσεις σου και η ευπρέπεια σου μας έκαναν όλους πολύ καλύτερους.

 

Με ακλόνητη πίστη στις ιδέες σου, έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου για τα Δωδεκάνησα μας, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.

 

Παρά τις πολιτικές διαφωνίες μας, ήσουν ένας αγαπητός συνάδελφος, κυρίως, όμως, ήσουν ένας πολύ καλός φίλος, του οποίου τη γνώμη πάντα σεβόμουν.

 

Έδωσες μια πολύ δύσκολή μάχη και μας έφυγες πολύ νωρίς. Όμως, μπόρεσες με την ανθρωπιά σου και τη δράση σου να δώσεις τεράστια αξία στο χρόνο που είχες στη διάθεσή σου.

 

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο σου, Ματίνα, και τα δυο σου λατρεμένα παιδιά.

 

Καλό σου ταξίδι, Νεκτάριε!

Συλλυπητήρια δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, για τον απροσδόκητο θάνατο του συναδέλφου και συντοπίτη βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού, δήλωσε συγκλονισμένος:

«Αν και με το Νεκτάριο μας χώριζαν πολλά, μας ένωνε η αγάπη μας για τα Δωδεκάνησα. Μπροστά στον θάνατο δεν χωράνε χρώματα και κόμματα.

Ο Νεκτάριος ήταν πολιτικός με ήθος και εντιμότητα κι έδωσε μάχες στην πολιτική και στη ζωή.  Η προσφορά του στον τόπο μας θα μείνει ανεξίτηλη.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ματίνα και τα δύο του τέκνα.

Νεκτάριε καλό σου ταξίδι».

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια

του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού σε ηλικία μόλις 50 ετών. Έδινε τη μάχη της ζωής του με τόση αξιοπρέπεια που η είδηση του θανάτου του ομολογώ μας αιφνιδίασε. Ευπρεπής στην πολιτική και προσωπική του ζωή, ευπρεπής και στο τέλος.

Στον σύντομο σχετικά χρόνο της πολιτικής του διαδρομής διένυσε πολύ σημαντική απόσταση κερδίζοντας κατ’ επανάληψη την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του σε κρίσιμες περιόδους και την εμπιστοσύνη του πρώην Πρωθυπουργού που τον επέλεξε για μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας. Υπήρξε άξιος πολιτικός αντίπαλος, με τον οποίο μας χώριζε η πολιτική ταυτότητα του καθενός και μας ένωνε η αγάπη για τα νησιά.

Με θλίψη και σεβασμό απέναντι στην πρόωρη και άδικη απώλεια του Νεκτάριου, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ματίνα, τα παιδιά του και όλη την οικογένειά του

 

 

Γιώργος Χατζημάρκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

 

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους  του εκλιπόντος   Νεκτάριου Σαντορινιού, Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου.

Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο που επί σειρά ετών συνυπηρετήσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Έναν άνθρωπο έντιμο, που εργάστηκε με όραμα για το κοινό καλό έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών της Δωδεκανήσου.

Η θλίψη όλων μας είναι ανείπωτη.

Καλό ταξίδι, φίλε Νεκτάριε, στην αιωνιότητα.

 

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

 

Καμπανής Ιωάννης

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου εξέδωσαν ομόφωνα ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ο Πρόεδρος Φιλήμονας Ζαννετίδης ενημέρωσε το σώμα για το άγγελμα του θανάτου του κ. Σαντορινιού, με σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την πρόωρη και άδικη απώλεια του, που αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου με το άγγελμα του θανάτου του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού
εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την πρόωρη και άδικη απώλεια του.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπηρέτησε με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και συνέπεια τον δημόσιο βίο της
χώρας και του τόπου μας, τόσο από τις θέσεις του Υφυπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και από τα έδρανα του Κοινοβουλίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου συνήλθε σήμερα 15 Φεβρουαρίου σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να εκφραστούν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου ποσό στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», όπως άλλωστε η επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.
4. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα.
5. Να δημοσιευθεί το παραπάνω ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού  

 

Με βαθιά θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ενός αγαπητού φίλου και άξιου συμπατριώτη που έδωσε αγώνες για τα νησιά μας.

Ο Νεκτάριος άφησε το στίγμα του σε δύσκολες εποχές για τον τόπο μας.

Στην αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο.

Πάντοτε με ήθος και τεκμηριωμένες θέσεις.

Στήριξε τομές για την ανάπτυξη των νησιών μας, συνέβαλλε καθοριστικά στην υλοποίηση πολιτικών που έμειναν παρακαταθήκη, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο.

Με αξιοπρέπεια και γενναιότητα αντιμετώπισε την ασθένεια του.

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό στη μνήμη του.

Στην οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και συντρόφους του, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΩ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω κατά την τακτική συνεδρίασή του, σήμερα δεκατρείς (13) Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με αφορμή την θλιβερή είδηση του θανάτου του εν ενεργεία βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριου Σαντορινιού, σε ηλικία μόλις 50 ετών, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν ψήφισμα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός με την απώλειά του βυθίζει στο πένθος όλα τα Δωδεκάνησα. Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972 με καταγωγή από την Σύμη, ενώ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Ματίνα Χατζημάρκου, και δύο ανήλικα παιδιά.

Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως ασχολούμενος με Περιβαλλοντικές Μελέτες, και ως στέλεχος του Δήμου Ρόδου στο Γραφείο Προγραμματισμού, για τη διεκδίκηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων.

Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση την οποία κατείχε έως σήμερα.

Σε όλη τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού του βίου συμμετείχε ενεργά σε επιτροπές και ομάδες της Βουλής, αλλά και του κόμματός του.

Διετέλεσε, από τον Νοέμβριο του 2016 Υφυπουργός και από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019 Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην μακρά ενασχόλησή του με τα κοινά, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (2012-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Ν. Δωδεκανήσου από το 2010-2013, Συντονιστής Ν. Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2014, μέλος της Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και σήμερα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας Δωδεκανήσιος που έχαιρε της εκτίμησης όλων των πολιτικών του αντιπάλων. Πάλευε με ήθος, εντιμότητα και επιχειρήματα για τα νησιά μας. Στήριξε τομές για την ανάπτυξη τους, συνέβαλλε καθοριστικά στην υλοποίηση πολιτικών που έμειναν παρακαταθήκη, όπως είναι το μεταφορικό ισοδύναμο.

Πρόσφατα τίμησε με την διαδικτυακή του παρουσία και το Δημοτικό μας Συμβούλιο στη συζήτηση για τις δημόσιες δομές υγείας της Κω.

Μαχητής μέχρι το τέλος, ο ίδιος δήλωσε πριν μερικές μέρες: «…Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτό θα κάνω και εγώ, παρά τον δύσκολο αγώνα που δίνω…»

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας την προσφορά του στα Δωδεκάνησα συνολικά, αλλά και στο νησί μας,

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  1. Να παρασταθεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμο ακολουθία.
  2. Να εκφράσει τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οικογένειά του.
  3. Να επιδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος το παρόν ψήφισμα.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Το παρόν ψήφισμα έλαβε αύξοντα αριθμό Απόφασης 19/2023

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΩ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΕΛΛΗ – ΤΣΙΜΙΣΙΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για την απώλεια του Βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού

H κοινή ανθρώπινη μοίρα, μας ενώνει όλες και όλους, πέρα και πάνω από τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Η τραγική είδηση της απώλειας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, σκόρπισε βαθιά θλίψη στη Ρόδο μας και στα νησιά μας.

Δυστυχώς, δεν κέρδισε την τόσο γενναία μάχη με τον καρκίνο την οποία έδινε τα τελευταία χρόνια. Πάντα με αξιοπρέπεια, όπως άλλωστε έκανε με όλους τους αγώνες στη ζωή του. Φεύγει πολύ πρόωρα από κοντά μας και ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει. Αφήνει όμως το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή του τόπου μας, τον οποίο υπηρέτησε τόσο από τα κοινοβουλευτικά έδρανα όσο και από τις θέσεις του Υφυπουργού και στη συνέχεια του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας.

Στην αγαπημένη του οικογένεια και στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου.

 

Συλλυπητήρια δήλωση Φώτη Χατζηδιάκου για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Ρόδου και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος από την απώλεια του αγαπητού φίλου, Νεκτάριου Σαντορινιού, που τόσο πρόωρα έφυγε από την ζωή.

Οι Δωδεκανήσιοι αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη και οδύνη έναν άξιο εκπρόσωπο τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο οποίος τιμούσε με την παρουσία του τη Βουλή των Ελλήνων.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού του βίου, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα άφησε το δικό του θετικό αποτύπωμα. Η υλοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου, οι αφαλατώσεις στα νησιά, η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης, το κτίριο Ακκάβη, οι αναπλάσεις του ανατολικού μετώπου της Ρόδου, η προγραμματική της Μεσαιωνικής πόλης, τα ΣΔΙΤ και τόσα άλλα, φέρουν και την δική του σφραγίδα.

Ένας άνθρωπος του χρέους, της ευθύνης, υπέρμαχος των ιδανικών της Δημοκρατίας, με κοινωνικές ευαισθησίες, με προσφορά, προσιτός και ανιδιοτελής, δυνατός, δημιουργικός, και περήφανος. Μπορούσε και ήθελε να δώσει ακόμη περισσότερα στον τόπο μας.

Στη σκέψη μας θα μείνουν χαραγμένα για πάντα, οι ιδέες, η αγωνία και οι δύσκολοι πολιτικοί αγώνες που έδωσε, για μια καλύτερη Δωδεκάνησο.

Στην αγαπημένη του σύζυγο, Ματίνα και στα δύο μικρά παιδιά του αφήνει παρακαταθήκη, την ξεχωριστή του πορεία, τις ιδέες και τα οράματά του. Θα είναι υπερήφανοι για σένα.

Σε αποχαιρετώ με οδύνη.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Η Ρόδος σήμερα πενθεί για την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπηρέτησε τα νησιά μας με συνέπεια και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου. Η συνέπεια, η προσφορά και η δράση του αποτελούν παράδειγμα για όσους θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους  με γνώμονα το κοινό καλό.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τον δύσκολο αγώνα του με τον καρκίνο παράλληλα με τους αγώνες που έδινε μέσα στο Κοινοβούλιο για τα νησιά μας, με το κεφάλι ψηλά όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του που περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Θα διατηρούμε στην μνήμη μας τον Νεκτάριο, ως συνάδελφο που τίμησε τα κοινά με το ήθος του και την ακεραιότητά του.

Να είναι αιωνία του η μνήμη.

 

Βάιος Καλοπήτας

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β. Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση

Στην αναγγελία της θλιβερής είδησης του θανάτου του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εκφράζει τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών της, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & Μ.Μ.Ε.

Ν.Ε.Β.Σ.Δ. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά με θλίψη τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τίμησε τον κοινοβουλευτισμό και τους συμπολίτες του, με την ποιότητα, την ευπρέπεια και την πορεία του.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Κατερίνα Γαβαλά: Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Συλλυπητήριο μήνυμα Ελευθερίας Φτακλάκη για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου-π. αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού εκφράζει με συλλυπητήριο μήνυμά της η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ:

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τη μεγάλη απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού. Έφυγε από κοντά μας ένας Δωδεκανήσιος πολιτικός με ήθος, ευπρέπεια σε όλο τον πολιτικό του βίο, ευπατρίδης, που υπηρέτησε τον τόπο, τα νησιά μας και τον τομέα της νησιωτικής πολιτικής με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Άφησε το στίγμα του για την καλυτέρευση των νησιών μας, ήταν άξιος οικογενειάρχης και προσωπικά κρατώ ως πολύτιμη παρακαταθήκη τις συζητήσεις μας με έναν άξιο άνθρωπο που είχε πολλά να προσφέρει.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Νεκτάριε…»

Ο Κοσμάς Σφυρίου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού, μας γέμισε με αισθήματα οδύνης και απέραντης θλίψης.

Ήταν μόνο 50 χρονών, που ήδη πρόσφερε πολλά στα Δωδεκάνησα μας και είχε τις δυνατότητες, να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Ήταν αγωνιστής, με βαθιά γνώση των προβλημάτων των νησιών μας και με συγκροτημένες πολιτικές απόψεις, που τις υποστήριζε με δυναμισμό. Αυτό το εκτιμούσαν όλοι, ανεξάρτητα από τα κόμματα που υποστηρίζουν. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούσαν ή όχι μαζί του. Γι’ αυτό τόσο η πολιτική, όσο και τα Δωδεκάνησα μας έγιναν φτωχότερα σήμερα, με τον θάνατο του.

Το δυσβάστακτο βάρος και την οδύνη της οικογένειας του, την συμμερίζομαι και τους εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Να έχουν το κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του κακού, που τους βρήκε.

Αθήνα 13 / 2 / 2023

Κοσμάς Σφυρίου.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καλύμνου για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αναπ. Υπουργού Ναυτιλίας.

Ως Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου.

 

Ο Νεκτ. Σαντορινιός εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου το 2015, και το 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση από την οποία προσέφερε τα μέγιστα στην ίδρυση της ΑΕΝ Πλοιάρχων στο νησί της Καλύμνου.

Η τόσο πρόωρη απώλειά του στερεί τη Δωδεκάνησο, από έναν ακούραστο εργάτη της πολιτικής και ένα πολύτιμο σύμμαχο για το νησί της Καλύμνου και την αναπτυξιακή του πορεία.

Ο Δήμαρχος της Καλύμνου Δημ. Διακομιχάλης εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα Χριστοφή Κορωναίου, Δημάρχου Νισύρου, για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του αγαπητού φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός εξαιρετικού πολιτικού και ανθρώπου που αγάπησε με πάθος τον τόπο του, τα Δωδεκάνησα, και ως εκπρόσωπος τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αγωνίστηκε  για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τους.

Ο Νεκτάριος ήταν ένας πολιτικός της προσφοράς, που από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε κατάφερε μέσα από τη δημιουργική πορεία του, το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του να χαίρει της εκτίμησης και αποδοχής φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Υπήρξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική που καθιέρωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μια ενέργεια που βοηθά τα μέγιστα όλους τους Νησιώτες.

Φίλε και σύντροφε Νεκτάριε, έφυγες πολύ νωρίς, η ανάμνηση της υπέροχης ψυχής σου θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου.

Τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό σου Ματίνα και τα δυο σου παιδιά. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια σου.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μου Νεκτάριε.

 

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

Δήμος Αστυπάλαιας: Ψήφισμα

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη  για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτού Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, ο οποίος υπηρέτησε  δυναμικά και με αξιοπρέπεια την παράταξη του και τα Δωδεκάνησα. 

Οι διαφορετικοί πολιτικοί χώροι ,οι αντιλήψεις και οι αποχρώσεις των παρατάξεων δεν εμποδίζουν τους ανθρώπους να τρέφουν αληθινά αισθήματα εκτίμησης. 

Θαύμασα  απεριόριστα  τη δύναμη που έδειξε , αγωνιζόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή για τα πιστεύω του και τα νησιά μας , ταυτόχρονα με τη σκληρή μάχη της ασθένειας του.

Στην σύζυγό του ,στα παιδιά του ,σε όλους τους οικείους του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας

(Δ.Ε.Ε.Π.) 

Δωδεκανήσου ΝέαςΔημοκρατίας 

Η Πρόεδρος Ευτυχία Γ.Χαραλαμποπούλου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΩ

 

Ο καλός μας φίλος Νεκτάριος Σαντορινιός, που έφυγε από κοντά μας τόσο άδικα και απρόσμενα υπήρξε άριστος συνομιλητής και συνεργάτης. Άξιος εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ήταν πάντα κοντά μας, ως πολιτευτής, ως βουλευτής, ως υπουργός αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ως  Ένωση Ξενοδόχων Κω, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνα  Σβύνου                                                                                 Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΩ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα Μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩ  εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον πρόωρο θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, οποίος υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τον δημόσιο βίο και τα Δωδεκάνησα

Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στη σύζυγο, τα παιδιά  και στους οικείους του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΩ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Ψύρη

Ρ. Σβίγκου: Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό – Θα είναι πάντα παρών στην καρδιά μας, στην ψυχή μας, στους αγώνες και τις αγωνίες μας

Συλλυπητήρια μηνύματα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ: Συλλυπητήριο μήνυμα

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου Σαντορινιού Νεκτάριου.

Εκτιμούμε και θα θυμόμαστε τους αγώνες και το ήθος του.

Η συμβολή του συνδέεται άμεσα με το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παρακαταθήκη νησιωτικής πολιτικής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Παναγιώτης Κουνάκης: Συλλυπητήριο μήνυμα  για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε τους οικείους του και όλη την
κοινωνία των Δωδεκανήσων με βαθύτατη θλίψη. Έδωσε σκληρή μάχη με τον
καρκίνο τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε ,  έφυγε
πρόωρα και άδικα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας πολιτικός που υπηρέτησε με συνέπεια
και αγάπη τον τόπο του , έδωσε τις μάχες του με εντιμότητα και πάλεψε
για τα πιστεύω του μέχρι τελευταίας στιγμής.  Πρόκειται για μία μεγάλη
απώλεια από την πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

Καλό Παράδεισο και αιωνία η μνήμη του.

 

Δήλωση του προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

 

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, στην οικογένεια  του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός ανθρώπου που τίμησε τον τόπο του, υπηρετώντας τα κοινά, ως στέλεχος του Δήμου της Ρόδου, ως Περιφερειακός Σύμβουλος, ως βουλευτής και ως Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

 

Η αγάπη του για τα νησιά και τους νησιώτες, η πίστη του στο δίκαιο και τους αγώνες, η μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα του λόγου και των έργων του, ήταν αυτό που αφήνει παρακαταθήκη σε όλους εμάς.

 

Ο Νεκτάριος, ανήκε και στη δική μας οικογένεια. Στην οικογένεια των μηχανικών και ήταν ενεργό μέλος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.»

 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.
Αγωνιστής μέχρι το τέλος του , έδωσε την άνιση μάχη με την επάρατη ασθένεια.

Η πολιτική ζωή των νησιών μας έγινε φτωχότερη. Έφυγε ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητα του.
Πάλεψε για την ανάπτυξη των νησιών μας με πάθος και ιδιαίτερα από τις θέσεις ευθύνης του υπουργού, του βουλευτή Δωδεκανήσου και του μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου

Νεκτάριε έφυγες νωρίς….
Καλό Παράδεισο και να θυμάσαι ότι θα ζεις πάντα στη μνήμη μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Για τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Συνδυασμό «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ »
– Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Ι.Σ.Ρ. στον αείμνηστο

Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

Αποχαιρετούμε σήμερα τον άξιο βουλευτή του τόπου μας, τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, ένα φίλο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και των ιατρών, τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τον τόπο του με αφοσίωση και πραότητα. Ασχολήθηκε μέχρι τέλους, στην σύντομη ζωή του, με τον μεγάλο του έρωτα την πολιτική. Ξεκινώντας από Πρόεδρος του 15μελούς στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, κατέκτησε τα Βουλευτικά έδρανα και τον Υπουργικό θώκο, διότι είχε ευρεία αποδοχή από τους πολίτες των νησιών μας.

Ήταν ο ενεργός πολίτης που συμμετείχε κατά προαίρεση στις αποφάσεις της πόλης του, τόσο με την ευρύτερη έννοια του βουλεύεσθαι και κρίνειν, όσο και με τη στενότερη έννοια της άσκησης εξουσίας.

Διακρίθηκε στην πολιτική του διαδρομή για το αίσθημα ευθύνης και το ήθος του, προσπαθώντας να διασφαλίσει στα νησιά μας την ευμάρεια, την πρόοδο και την ειρήνη.

Καλό ταξίδι Νεκτάριε.

 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

 

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Στη θλιβερή αναγγελία θανάτου

του
Νεκτάριου Σαντορινιού
Βουλευτή Δωδεκανήσου

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αποφάσισε  :

 

  1. Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία.
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο «Φλόγα Ρόδου το ποσό των 100,00 ευρώ στη μνήμη του μεταστάντα.
  4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και στον τοπικό τύπο.

 

  • Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ηλίας Ι. Τσέρκης                                                   Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ για Ν. Σαντορινιό

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το φευγιό του Νεκτάριου Σαντορινιού, ενός αξιοσέβαστου και αφοσιωμένου δημόσιου λειτουργού.Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας παθιασμένος υπηρέτης των νησιών μας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που εκπροσωπούσε. Ήταν γνωστός για τον ισχυρό ηθικό του χαρακτήρα, τις ακλόνητες αρχές του και την αφοσίωση του σε κάθε πόστο όπου εργάστηκε. Μέσα από τις άοκνες προσπάθειές του, επηρέασε θετικά αμέτρητες ζωές και άφησε μια διαρκή κληρονομιά στα νησιά μας. Υπηρέτησε την πατρίδα, μεταξύ άλλων ως Υπουργός, Βουλευτής αλλά και Περιφερειακός Σύμβουλος.Εκ μέρους της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους του Νεκτάριου. Είθε η μνήμη του να αποτελεί πηγή παρηγοριάς και έμπνευσης για όσους συνεχίζουν το έργο του προς ένα καλύτερο μέλλον

Συλλυπητήριο Μήνυμα από το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κω

Το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Κω ,εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του, για τον πρόωρο θάνατο, του πρώην  υφυπουργός Ναυτιλίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου  του ΣΙΡΙΖΑ Σαντορινιό Νεκτάριο  και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Εκ του Δ/Σ

Η Πρόεδρος

Τσακανιά Παπαδούλη Ελένη

ΣΕΠΕ Κω: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην υπουργού και βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού

 

Πάντα θα θυμόμαστε ότι κάθε φορά που ως σωματείο βρεθήκαμε μαζί του, είχαμε απέναντί μας έναν ευγενή και ειλικρινή συνομιλητή που με ευήκοα ώτα προσπαθούσε να δώσει λύσεις στα θέματα του κλάδου μας.

 

Ελαφρύ να είναι το χώμα…

 

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

ΣΕΕΜΠ Ρόδου: Σε στιγμές απώλειας τα λόγια είναι φτωχά

Το πρόωρο φευγιό του π. Αν. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε θλίψη εμάς, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα. Ήταν ένας έντιμος και αποτελεσματικός πολιτικός. Από εκείνους που στάθηκαν δίπλα στις προσπάθειες του Σωματείου μας, τιμώντας μας και προωθώντας πάντα τα αιτήματα μας.

Το ΔΣ του ΣΕΕΜΠ Ρόδου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύλλογος Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Κάσου: Ψήφισμα συλλόγου για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Οι φίλοι της ΑΕΚ αποχαιρέτησαν με χειροκρότημα τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως και σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας μας, εκφράζουν την βαθιά τους οδύνη για την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε διακεκριμένο κι ενεργό μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ, με παρουσία και στο συνδεσμιακό μας κίνημα. Το κενό που αφήνει και στην κοινωνία της ομάδας μας είναι τεράστιο.
Τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριου Σαντορινιού, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο εκλιπών, ενεργός πολίτης και ικανό στέλεχος του Δήμου Ροδίων, εξελέγη συνεχώς από το 2015 βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΣΥΡΙΖΑ, και διατέλεσε Υφυπουργός και αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με εξαιρετική επιτυχία και έργο, από το 2016 έως το 2019, με μεγαλύτερη παρακαταθήκη τον αγώνα του για την υιοθέτηση και εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μετουσιώνοντας το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο για ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών της Ευρώπης, και στη χώρα μας.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στάθηκε η αφορμή της πρώτης επαφής του νυν Προέδρου του Σπιτιού με τον σύλλογο, και τίμησε το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο με τη συμμετοχή του το 2018 στην πρώτη εφαρμογή της πρακτικής #local2european που φέρνει πολιτικούς και ενεργούς πολίτες να απαντήσουν σε ερωτήσεις κοινού, σε μια εκδήλωση ανοικτής στην κοινωνία πολιτικής συζήτησης.

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού είναι μεγάλη για τα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο που τον χάνουν, αλλά περισσότερο για τη σύζυγό του, Ματίνα Χατζημάρκου και τα δύο τους παιδιά, στους οποίους, μαζί με τους λοιπούς οικείους του και φίλους, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα βουλευτή Δωδεκανήσου, αποφασίζουμε, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. να παραστεί στην κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού και το παρόν να κοινοποιηθεί στα τοπικά ΜΜΕ και τα κανάλια επικοινωνίας του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Από το Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου,  για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού .

 

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την ξαφνική απώλεια του φίλου , Βουλευτή Δωδεκανήσου  και τέως Υπουργού , Νεκτάριου Σαντορινιού , που υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον τόπο μας .

Ήταν πάντα κοντά στην Ομοσπονδία και στήριζε τα δίκαια αιτήματά μας .

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του .

Αιωνία του η μνήμη.

 

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Τσούλλος & το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΔ

Δήλωση του προέδρου της Μόνιμης επιτροπής του ΤΕΕ Κω κ. Γιώργου Χρυσουλάκη για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με βαθειά οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του εκλεκτού μέλους του ΤΕΕ Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ο Νεκτάριος ήταν Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και διακρίθηκε στον πολιτικό στίβο.

Εκλέχτηκε βουλευτής το 2015 με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,θεση στην οποία παρέμεινε εως σήμερα.

Διετέλεσε Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η πολιτική του δράση ήταν πολύπλευρη και είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε λίγες γραμμές.

Δεν ξεχνάμε ότι στήριξε τον αγώνα του ΤΕΕ για την διάσωση της παραλίας του Ναυτικού Ομίλου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογενειά του , στους φίλους του και στους οικείους του.

Ο Πρόεδρος της ΜΕ ΤΕΕ Κω

Γιώργος Χρυσουλάκης

Πολ.Μηχανικός E.M.Π.

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με βαθειά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απρόσμενο θάνατο του εκλεκτού μας
συναδέλφου και πρώην Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος εργάστηκε
για μακρό χρονικό διάστημα στο δήμο μας σε σημαντικές θέσεις. Εκλέχθηκε
βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ανέλαβε αναπληρωτής
υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αγωνίστηκε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στην ασθένεια του. Ήταν
πάντα πρόθυμος να προσφέρει ως εργαζόμενος στο Δήμο Ρόδου. Η απώλειά του,
αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές όλων όσων είχαν την τύχη να τον
γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Δ.Ρ. αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά και
ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του και να
παραστεί στην νεκρώσιμο ακολουθία.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχε έλθει στο νησί μας πολλές φορές και διακρινόταν για την αξιοπρέπεια του. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένεια του.

  2. O Θεος να αναπαυσει την ψυχή του καλο παράδεισο να έχει άξιος πολιτικός και δραστήριος κουράγιο στην οικογένεια του εκλιποντος, μετά λύπης μας βλέπουμε ότι αυτός που λείπει από τα συλλυπητήρια………………..

  3. Σας στο ξαναλέω και θα το λέω μέχρι να πεθάνω….. τίποτα δεν είμαστε… καλός άνθρωπος…καλό παράδεισο φίλε Νεκτάριε

  4. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αλλά ρε παιδί μου μέχρι χθες τσακώνονταν στα πάνελ ποιο κόμμα ψήφισε πρώτο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και σήμερα ως άλλοι υποκριτές μιλάνε τελείως διαφορετικά για το μέγεθος του πολιτικού ανδρός. Πάντως η δήλωση του στον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή που θα μου μείνει αξέχαστη ήταν η εξής: οι αντιδράσεις των πολιτών της Κω για την δημιουργία χοτ σποτ στο νησί, δημιουργούν προβλήματα στο ίδιο το νησί.Δηλαδη τι έπρεπε να κάνουν οι πολίτες της Κω να πουν καλώς ήρθατε φτιάξτε εδώ όλα τα χοτ σποτ και αφήστε την Ρόδο καθαρή; Πολιτικά ήταν κατώτερος των περιστάσεων.Δεν παύει όμως να ήταν άνθρωπος που αξίζει την συγχώρεση. Καλό παράδεισο.

    • ολα αυτά τα παιδιά που ούρλιαζαν δουλεύουν σήμερα στο χοτ-σποτ είτε σαν συνοριοφύλακες είτε σαν υπάλληλοι ,είτε σαν παροχής υπηρεσιών. Και οι Πυλιώτες δουλεύουν μια χαρά…

  5. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Μαθετε τί λέτε όταν πεθαίνει κάποιος άνθρωπος.Αυτο με τον ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ έχει καταντήσει αηδία.Υπαρχει κακός παράδεισος; Καί το άλλο:ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.Δηλαδη όταν κάποιος πρόκειται να ταξιδέψει, του ευχόμαστε το ίδιο με αυτόν που πέθανε; Άντε να δούμε….

    • “Τι Καλό Παράδεισο; Γιατί; Υπάρχει και κακός Παράδεισος;”.Ας το δούμε λίγο…Καταρχάς να ξεκινήσουμε από το βασικό, ότι αυτές οι ευχές εκφράζονται αλλά και αφορούν ανθρώπους που έχουν την ίδια πίστη, άρα και γνωρίζουν τουλάχιστον κάποια βασικά περί αυτής.Έτσι λοιπόν, όταν εκφράζουμε την ευχή “Καλό Παράδεισο” για κάποιον προσφάτως κεκοιμημένο, γνωρίζουμε ότι ξεκινά ένα δύσκολο “ταξίδι” για την συγκεκριμένη ψυχή, η οποία θα περάσει από τον ενδελεχή έλεγχο των εναέριων τελωνίων, θα “ζυγιστούν” με λεπτομέρεια όλες οι σκέψεις, τα λόγια, οι πράξεις και ελπίζοντας στο άπειρο έλεος του Θεού, ευχόμαστε για την ψυχή αυτή, την ευτυχή κατάληξη.Επομένως, όταν λέμε “Καλό Παράδεισο”, είναι σαν να ευχόμαστε σε αυτήν την ψυχή, ” Με το καλό να φτάσεις στον Παράδεισο “.Παρόμοια, όταν ευχόμαστε ” Καλά Χριστούγεννα “, ” Καλή Ανάσταση “, ” Καλή Παναγιά”, θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι μιλάμε για μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, στις οποίες προηγείται περίοδος νηστείας, άρα και προσωπικού αγώνα, εγκράτειας κτλ.Όταν λοιπόν ευχόμαστε “Καλή Ανάσταση”, ” Καλή Παναγιά ” σε κάποιον ή κάποιους, σημαίνει να ευοδωθεί ο αγώνας την περίοδο της νηστείας και με το καλό να φτάσουμε και στη μεγάλη ημέρα της εορτής, όπου τιμάται το πρόσωπο του Κυρίου ή της Παναγίας μας.

    • Ο θανατος ειναι θανατος. Δηλαδη ΑΠΕΒΙΩΣΕ. «ΕΦΥΓΕ» δλδ που πηγε? Γνωριζει καποιος η απλα το υποθετουμε γιατι ετσι συμφερει για διαφορους λογους? Και κατι αλλο. Που ειναι ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»? Πανω η κατω? Διοτι παρα-δεισος σημαινει κατα μιαν εκδοχην ΠΑΡΑ (διπλα) του ΑΔΗ. Δλδ προς τα κατω. Αλλοι απο την περσικη
      paredaeza (κηπος). ΟΥΔΕΙς γνωριζει που παει το ΠΝΕΥΜΑ (ψυχη). Οτι «γνωριζουμε» (υποθετομεν) ειναι απο τα λεγομενα των παλαιοτερων. Δλδ τιποτα το σιγουρο. Παντως για να ειμαστε σιγουροι, ας ειμαστε σωστοι και να ΑΓΑΠΑΜΕ τον ΠΛΗΣΙΟΝ μας οσο ζουμε

      • Πέθανε, έφυγε, αποβίωσε, εξεδήμησε (άλλαξε δήμο) τα τίναξε: οι 50 αποχρώσεις του θανάτου

        εκδημία= φεύγω από την πατρίδα, μεταφορικά )λόγια έκφραση) πεθαίνω. Το «πέθανε», που είναι η κυριολεξία, μας φαίνεται -όχι άδικα, θα έλεγε κάποιος- ωμό κι έτσι καταφεύγουμε σε μεταφορές, ή χρησιμοποιούμε λογιότερους όρους που, ακριβώς επειδή δεν είναι πολύ παραστατικοί, μας φαίνονται πιο ήπιοι, όπως «απεβίωσε». (Να επαναλάβω εδώ παρεμπιπτόντως μια παρατήρηση του Παπαδιαμάντη, ότι ενώ τα ρήματα «βιώνω» και «θνήσκω» είναι αντίθετα, μόλις συντεθούν με την πρόθεση «από» γίνονται συνώνυμα: αποβιώνω-αποθνήσκω).
        Οπότε, στα επόμενα θα δούμε πενήντα (και βάλε) τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγγείλουμε τον θάνατο κάποιου
        https://sarantakos.wordpress.com/2021/07/16/mort/

        • Αντί οποιουδήποτε επικήδειου να αναλύουμε τα συνώνυμα και αντώνυμα της λέξης, ετυμηγορίες ,ρίζες και λεξικά.
          Θα μπορούσε να πάρει ένα συνταγογραφημένο ο σχολιαστής παρά να παραδίδει μαθήματα ετυμηγορίας.

    • Πόσο αδαής πρέπει να είσαι ,για να λες γιατί να ευχόμαστε καλό παραδεισο .Καμία μαμά καμία γιαγιά ,κάνεις παπάς δεν σου δίδαξε ,ότι ευχόμαστε καλό παράδεισο ,γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπει κάποιος στον παράδεισο .Δεν είναι τόσο απλό ,γιατί ακούω πολλές φορές να λένε ,τώρα ο τάδε είναι στην γειτονιά τον αγγέλων ,η έγινε άγγελος εκεί πάνω .Αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα άφηναν τα κοσμικά χιλιάδες μοναχοί κ μοναχές που κλείνονται στα μοναστήρια με νηστείες αγρυπνίες κ δεκάδες μετάνοιες , κάθε μέρα .Είναι δύσκολο ,αλλά όχι ακατόρθωτο ,όλοι μπορούμε να είμαστε εκεί ,φτάνει να φροντίσουμε γι’αυτό ,κ ο καλός Θεός θα μας βοηθήσει .

  6. Μήνυμα του Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

    Μας έφυγε για την αιωνιότητα ο αγαπημένος μας,
    ο συν-Ανθρωπος, ο Συμπατριώτης, ο Νησιώτης, ο Έλληνας,
    ο Άξιος και Αντάξιος της τιμής μας Πολιτικός,
    ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
    Υποκλινόμαστε και του υποσχόμαστε να ακολουθήσουμε
    όσα μας δίδαξε με τις αρχές, το ήθος, την αγωνιστικότητα,
    το θάρρος, την πραότητα, την αγάπη για την πατρίδα και τα νησιά μας, με τη ζωή και τις πράξεις του!
    Τα ολόψυχα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους δικούς του.
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!

    Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου
    Υπεύθυνος ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»
    Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού

  7. Αυτά τα βλέπουν δεξιοί, αριστεροί και κάθε είδους προστάτες ή απατεώνες των ΜΚΟ; Ή νοιάζονται μόνο για τους αλλοδαπούς
    Προσποιητές ψηφοκλέφτες όλων των κομμάτων! Για διαβάστε εδώ
    κύριοι ηθικοί αυτουργοί.
    https://www.protothema.gr/greece/article/1339279/amaliada-pethane-o-93hronos-pou-zouse-me-tin-kori-tou-se-autokinito/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ