Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία Στην Κω ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος | Ολιγόλεπτη στάση στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης...

Στην Κω ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος | Ολιγόλεπτη στάση στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης κατά την διάρκεια του ταξιδιού του για Κύπρο

5
20848

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μια ολιγόλεπτη στάση στην Κω έκανε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την Κύπρο και συγκεκριμένα την Λευκωσία όπου βρίσκεται προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν θερμά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Άγκυρας κ. Ιερεμίας, κληρικοί, η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγ. Νεκταρίου Κω γερ. Ευπραξία, εκ μέρους του Δημάρχου που απουσιάζει στην Αθήνα (στο συνέδριο της ΠΕΔ) παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης, Σέβη Βλάχου και Γιάννης Καλλούδηςμ οι πρ. Δήμαρχοι Γιώργος Κυρίτσης και Θεοδόσης Βαρκάς, ο πρ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, οι στρατηγοί του στρατού και της αστυνομίας κ.κ. Σπυρίδων Κογιάννης και Λουκάς Θάνος, ο Ιμάμης Κω κ. Ιρφάν Τράμπα, εκπρόσωποι  των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, το μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ Νίκος Πουλιού, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ Νίκος Χατζηνικολάου, οι Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, Αντιμάχειας Νίκος Φραζής, Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Μανώλης Χατζηάμαλλος, ο εκπρόσωπος του ΔΙΙΚ και του ιατρικού συλλόγου Γιώργος Τάλλαρος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και πιστοί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά από 400 χρόνια στη Κύπρο

Σημειώνεται ότι η κάθοδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κύπρο θεωρείται ιστορική και με πολυσήμαντα μηνύματα, 400 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί.

Τόσο λόγω της άφιξης του Οικουμενικού Πατριάρχη όσο και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλων επισήμων για να παραστούν στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ από την Αστυνομία, η οποία ετοίμασε ειδικό σχέδιο δράσης και λειτουργεί Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεων, λαμβάνει μέτρα τροχαίας και μέτρα ασφαλείας, ενώ σε διάφορα σημεία θα γίνει χρήση τεχνολογικών μέσων.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε στις 10:45 στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας με ναυλωμένο τζετ από Κωνσταντινούπολη μέσω της Κω και μετέβη στη Λευκωσία όπου προΐσταται της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β, που θα τελείται στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Γεώργιος Χριστοδούλου και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδιωτικό αεροσκάφος. Νόμιζα πως μόνο οι εκκατομυριούχοι έχουν να πληρώσουν lear jets. Η μήπως είναι και ο παναγιώτατας ?

    • Ακολουθεί πιστά τον βίο του Κυρίου που κυκλοφορούσε με το γαϊδουράκι του.!!!!
      Α ρεεεε υποκριτές χριστιανοαπατεώνες !!!!
      Αλλά ο σανοφάγος λαός θαμπώνεται από την εξουσία γιατί είναι γέννημα θρέμμα
      αμμόρφωτος προσκυνημένος σκλάβος .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ