Η 1η συνάντηση των 20 ιδρυτικών μελών του υπό σύσταση «Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση»

21
9325

Αγαπητοί φίλοι,

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η πρώτη συνάντηση των είκοσι ιδρυτικών μελών του υπό σύσταση «Ομίλου για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση» με σκοπό την ιδρυτική πράξη της σύστασης, την έγκριση του καταστατικού και τον ορισμό του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου όπως καθορίζει ο Αστικός Κώδικας.

Στην συνάντηση που έγινε στην δημοτική αίθουσα στο Χάνι επιβεβαιώθηκαν οι κανόνες που διέπουν τον όμιλο και σχετίζονται με τον σεβασμό της ελεύθερης επιλογής των μελών σε Κόμματα και παρατάξεις.

Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η προσωρινή διοίκηση να προετοιμάσει σε συνεννόηση με τα μέλη την πρώτη επίσημη συνέλευση των ιδρυτικών μελών με την παρουσία των τοπικών μέσων ενημέρωσης, που θα γίνει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές,  κατά την οποία θα προσδιοριστούν α) η διαδικασία εγγραφής νέων μελών β) η μεθοδολογία των διαύλων επικοινωνίας του Ομίλου με την κοινωνία μέσω των τοπικών ΜΜΕ και γ) τα πρώτα βήματα ανάπτυξης των θέσεων του Ομίλου.

Στον γόνιμο διάλογο που υπήρξε αναφέρθηκε η άμεση αναγκαιότητα της πλήρους γνώσης των Συνταγματικών περιθωρίων και δικαιωμάτων που υπάρχουν για την αποκέντρωση στους Δήμους αρμοδιοτήτων και πόρων και η αντίστοιχη εμπειρία που υπάρχει στα κράτη του νότου της Ευρώπης. Προς τούτο δεσμεύτηκε η προσωρινή διοίκηση να καταθέσει προτάσεις.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι επιλέξαμε να περιοριστούμε στα είκοσι ιδρυτικά μέλη που προβλέπει η νομοθεσία, παρά την επιθυμία και πολλών άλλων συμπατριωτών μας να συμμετάσχουν και ας μας το συγχωρήσουν, επειδή θεωρούμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί πρώτα το πλαίσιο δράσης ώστε τα πρώτα βήματα ενός δύσκολου εγχειρήματος να έχουν επιτυχία. Άλλωστε δέσμευση όλων μας που επαναβεβαιώθηκε στην συνάντηση  είναι ο όμιλος να γίνει κτήμα όλων των συμπατριωτών μας.

Ήδη το καταστατικό και τα συναφή με αυτό έγγραφα θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο για την νομιμοποίηση του Ομίλου.

Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την συνεργασία, θεωρώντας ότι είστε και εσείς αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που απαιτεί  την ανάταση και την πρόοδο.

Για το Δ.Σ ο Γραμματέας Μιλτιάδης Φάκκος.

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα ιδια σ…είπαμε να αλλαξουμε….παμε 16 χρόνια πίσω να ερθουν αυτοί που τα ,,,,, τότε κ έγιναν άνθρωποι να τα ξανα….. κ τώρα ..

    • ΒΡΕεεεεέ, Ο ΚΑΦΕΝΕΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΌΜΙΛΟΣ ΠΙΚΡΑΜΈΝΩΝ και ΞΕΚ......

      Τραβάνε τζοβανότοι για μεζεδάκια στο καφενείο της παρακμής για καφεδάκια, τσίπουρα με μεζεδάκια και παρατάτε την Κωακή κοινωνία που ξεζουμίσατε.

  2. Δείτε καλά την φωτό και αναρωτηθείτε, τί ψηφίζατε τόσα χρόνια; Τί πρόσφεραν στον τόπο μας τόσα χρόνια; Ερχονται τώρα λες και δεν έχουν ευθύνη για ότι συμβαίνει , για ότι θα έπρεπε να είχε φτιαχτεί.Ακολουθουν τον μέντορα τους και περιμένουν να σας προτείνουν τί θα ψηφίσετε.Αν μη τί άλλο, από ΝΤΡΟΠΗ.Ελεος πια, ξυπνήστε,μην τρώτε σανό.Φτανει πια η χειραγώγηση.Εως πότε θα ξεπληρωνετε γραμμάτια; Ξυπνήστε ρεεεερε….. Ειδάλλως είστε άξιοι της μοίρας σας.

    • Σοβαρά μιλάς τι ψήφιζαν τόσα χρόνια και το λες και το πιστεύεις ότι υπάρχει αυτή τι στιγμη αυτοί οι 4 τα έκαναν μπορεί για μερικούς να είναι λίγα αλλά αυτοί τουλαχιστον κατι έκαναν οι υπόλοιποι που πέρασαν άφησαν ένα μηδενικό..
      Και μην αρχίσετε την καραμέλα με το υπήρχαν τότε λεφτά γιατί και τώρα έχει ο δήμος αλλά από έργα μηδεςν

  3. Τα υλικα κατεδαφισμενης πολυκατοικιας δεν νομιζω οτι ειναι καταλληλα για να χτίσεις καινούργια.

  4. Προβλεπω να γινει επεκταση του γηροκομειου.
    Που θα χωρεσουν ολοι που γραφτηκαν?
    δεν βλεπουν οτι ξεπεραστηκαν για παντα!!!

  5. Αλήθεια εσείς όλοι εκεί δεν υποστηριξατε τον Νικηταρά στις προηγούμενες εκλογές;Καμθα αυτοκριτική δεν είδα.Γιατί;Είχατε δίκιο και τότε και τώρα;Τέλος ξεχνάτε κάτι βασικό.Δεν φύγατε μόνοι σας από τα πράγματα.Ο κόσμος σας εστηλε σπίτια σας.Αρκετά είχατε δεκαετίες να φτιάξετε ότι θέλατε και κριθήκατε από την ιστορία.Αφήστε το νησί μας να προωθήσει στο μέλλον .Ένα μέλλον στο οποίο δεν θα είσαστε.

  6. Όμιλος ανέργων αναδρομικά ονειροπόλων βιοπαλεστών

    Και εάν ξαναγεννιομουνα πάλι ο ιδιος θα ´μουνα

    Δυστυχία για το νησί μας Λυπηρό Θέαμα

    Ο Εβραίος αν φτωχίνει τα παλιά τετευρια ψάχνει

  7. Α καλά !!! Καλά σας είναι πιο αστέ να βγουν νέοι μπας κ γίνει κάτι εσείς όλοι είστε στη συντάξει δεν είναι τυχαίο που λένε σύνταξη λόγο γήρατος ! Φτάνει αρκετά σας φάγαμε στη μάπα

  8. Τιμημένα νιάτα λέμε τώρα,,,αλλά και άχρηστες παρατάξεις οι άλλες οι παππούδες θα τους βάλουν τα γυαλιά

  9. ΒΡΕ ΠΑΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΣΕΥΤΕ ΛΙΓΗ ΚΑΠΑΡΗ……….
    …….
    ΑΠΟΛΟΓΕΙΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…………..
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ…………

  10. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες 1.463.337,36€ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ! 745.000 ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΝΟΥ ! 635.000 για τον κομβο! ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 50.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  11. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ Η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΑΣ ……………..
    ΒΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ

  12. Όλοι οι πικρόχολοι έχουν να πουν και μια κατηγορία. Πολλοί από αυτούς τους ψήφιζαν τότε ή οι οικογένειές τους, αλλιώς δεν θα δημαρχούσαν τόσα χρόνια. Κριτική πλούσια, όμως οι ίδιοι απόντες από το προσκήνιο. Μηδενιστές για το θεαθήναι μόνο. Κατεβείτε λοιπόν στην πολιτική αρένα και να δούμε το ειδικό σας βάρος. Τουλάχιστον οι πρώην, είχαν την θέληση και το κουράγιο να καταθέσουν την πρότασή τους. ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;

  13. Δυο τρεις φορές να βγουν στο γυαλί ακόμα και θα σας στείλουν εσάς τους ανώνυμους στη Λέρο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ