«Έφυγε» από τη ζωή ο επί σειρά ετών Πρωτοψάλτης στον Ασώματο Γεώργιος Βαρβούνης

10
5669

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Γεωργίου Βαρβούνη σε ηλικία 90 ετών.

Επί σειρά ετών Πρωτοψάλτης με την ομάδα-χορωδία του (τους αείμνηστους αδελφούς Δημήτρη και Παντελή Τριπολίτη τον Μιχάλη Γερασκλή κ.α.) στον Ασώματο περισσότερο, αλλά και σε όλες τις απομακρυσμένες ενορίες του νησιού μας που αντιμετώπιζαν ελλείψεις ιεροψαλτών.

Ως ιεροψάλτης ήταν άριστος γνώστης του τυπικού και ξεχώριζε για το ύφος, την κατάνυξη και την βυζαντινή μεγαλοπρέπεια με την οποία απέδιδε τους ύμνους.

Θήτευσε κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη Παπάλη όταν ήταν Ιεροκήρυκας στην ΙΜ Σάμου.

Είχε υπηρετήσει για χρόνια στο δημόσιο ταμείο Κω, του οποίου διετέλεσε και Προϊστάμενος.

Ευγενής, σοβαρότατος, ευσυνείδητος, ευπροσήγορος, καλοσυνάτος, άνθρωπος του καθήκοντος, θυμόσοφος, ψυχή της παρέας (είχε πιστούς φίλους που τον ακολουθούσαν όπου κι αν πήγαινε).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο αλλά αγάπησε την Κω ως δεύτερη πατρίδα του.

Δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια ως άριστος σύζυγος της αγαπητής συμπολίτισσάς μας Αρτεμισίας Τριπολίτου, πατέρας δύο πολύ αξιόλογων κοριτσιών της Σεβαστής και της Μαρίας (εκπαιδευτικών) και παππούς.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο 15/2/22 στην Αγία Αικατερίνη στις 14:00. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο παλαιό κοιμητήριο Κω.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπητή οικογένειά του. Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, η ψυχή του να υμνεί τον Τριαδικό Θεό μετά των αγγέλων.

*Θερμή παράκληση από την οικογένεια να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται για την πανδημία.

Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κω.

 

 

Τον συνέδεε μεγάλη φιλία με τον πρώην Έπαρχο Βασίλη Ξυπολιτά, με τον οποίο «έφυγαν» με διαφορά ολίγων ημερών

ΒΙΝΤΕΟ Η συγκινητική εκδήλωση στον Ασώματο προς τιμήν των Ιεροψαλτών Γ. Βαρβούνη & Δ. Τριπολίτη

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σήμερα έφυγε από τούτη τη ζωή ένας αγαπημένος θείος, ο Γεώργιος Βαρβούνης
    Αγαπητή μου θεία , αγαπητές Σούλα και Μαρία, λυπήθηκα πολύ για το αιώνιο ταξίδι του συντρόφου και πατέρα σας. Ο Θείος Γιώργος θα είναι για εμένα ένας ευγενής , χαμογελαστός και δοτικός άνθρωπος. Το γάργαρο γέλιο του και η στεντόρια φωνή του ηχούν στις ωραιότερες μνήμες, τότε που είμασταν όλοι μαζί . Τώρα όπως λέει και η μανούλα σας, θα ψέλνουν μαζί με τους φίλους του, μαζί και με τον πατέρα μου, στην αγκαλιά των αγγέλων.
    Να είναι γαλήνιο το ταξίδι της ψυχής του. Σας στελνω μεγάλη αγκαλιά. Μπορεί να ήταν πλήρης ημερών, όμως για εμάς, ο κύκλος της οικογένειας μικραίνει, και αυτό πονάει πολύ!
    Θερμά συλλυπητήρια από όλη μου την οικογένεια και ιδιαιτέρως από τον Κωστή
    Διονυσία Τριπολίτου
    Υ.γ. Το κατευόδιο από την Aegeanews.gr είναι συγκινητικό .

  2. Θερμά Συλλυπητήρια στην εκλεκτή οικογένειά του και ιδιαίτερα στην καλοσυνάτη σύζυγό του Αρτεμισία! Γιώργο μου ήσουν πάντα καλόκαρδος, προσινής,χαμογελαστός και σπουδαίος άνθρωπος και οικογενειάρχης! Σε γνώριζα από την παιδική μου ηλικία όταν ερχόσουν στο δημοτικό να δείς και να καμαρώσεις τον εγγονό σου τον Γιώργο με τον οποίο υπήρξαμε συμμαθητές και πολύ καλοί φίλοι.Καλό σου Ταξίδι!!!

  3. Καλό παράδεισο κ.Γιωργο,σ’ευχαριστούμε θερμά για την τεράστια προσφορά σου στον Ασωματο μας.Καλη ανάπαυση να έχει η ψυχούλα σου και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

  4. Στο μακρινό ταξίδι κ Γιώργο που πάτε εμείς εδώ θα σας θυμόμαστε και στα αυτιά μας θα είναι η ωραία ψαλμωδία σας . Αν βρεθείτε με τον κ Δημιτρη και τον κ Παντελή πείτε ους ότι εμείς εδώ στον Ασώματο τους θυμόμαστε και δεν τους ξεχνάμε. Καλό παράδεισο αγαπητέ κ. Γιωργο . Θερμά συλλυπητήρια στην κ. Αρτεμισια και στην οικογένεια.

  5. ΚΑΛΌ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ Κ.ΓΙΩΡΓΟ.ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΎΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΆ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΩΜΑΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΤΕ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΊΝΗΣΗ ΠΟΥ ΈΝΙΩΣΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΗ.ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΊΝΤΕΌ ΤΗΣ AGEANEWS ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΆΤΑ ΔΆΚΡΥΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΔΗΜΗΤΡΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΈΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ