Ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου στο Πυλί & της Αγάπης με το Ευαγγέλιο σε ξένες γλώσσες

0
10960


Τη Δευτέρα του Πάσχα έχει καθιερωθεί να μετατίθεται η εορτή του Αγίου Γεωργίου όταν το Πάσχα τύχει να είναι μετά τις 23 Απριλίου, όπως φέτος.

Έτσι, απόψε εψάλη ο Εσπερινός της εορτής που είναι ταυτόχρονα και ο Εσπερινός της Αγάπης με το ντύσιμο του Δεσπότη, τους αναστάσιμους ύμνους και το Ευαγγέλιο της Ανάστασης του Κυρίου σε ξένες γλώσσες.

Προεξήρχε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, (ο οποίος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προεξάρχει αύριο στη Θ. Λειτουργία της εορτής), συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς π. Ηρακλή Ζωγραφάκη εφημέριο του ιερού ναού, π. Περικλή Κιάρη, π. Κωνσταντίνο Κουκούλα και π. Ιωάννη Καραγιάννη

Τους ύμνους απέδωσαν ο πρωτοψάλτης Μιχάλης Ανδρέου και οι Ιεροψάλτες του ιερού ναού Εμμανουήλ Κυπραίος,  Αριστείδης  Χαραμαράς, Γιώργος Κουτσουδάκης και Γιάννης Κιάρης.

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου είναι συνδεδεμένη με το μακραίωνο έθιμο των ιπποδρομιών που  αύριο θα πραγματοποιηθεί και πάλι  με κάθε επισημότητα.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Παύλος Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Κασσιώτη και Ματίνα Βουκελάτου, η Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος Διονυσία Γιαννούλη, η Ιωάννα Ρούφα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου Νεκτάριος Χατζησεβαστός και αρκετοί προσκυνητές.

Με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στην ολοζώντανη πίστη μας, και στα πολυάριθμα θαύματα του Αγίου.

Ο π. Ηρακλής φρόντισε και στην εικόνα του υπήρχε λειψανοθήκη με Ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ἐχθροὺς ὁ τέμνων Γεώργιος ἐν μάχαις,
Ἑκὼν παρ’ ἐχθρῶν τέμνεται διὰ ξίφους.
Ἦρε Γεωργίου τρίτῃ εἰκάδι αὐχένα χαλκός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ