Η εορτή των νεοφανών και θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Άγιο Νεκτάριο Κω | Προχείριση σε Αναγνώστη του Νικολάου Κυριάκου

4
14344


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των νεοφανών Αγίων  και Θαυματουργών Μεγαλομαρτύρων της εκκλησίας μας Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία με λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Μεγαλομαρτύρων, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Χάσικο και τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά, συμπροσευχουμένης της Ηγουμένης γερόντισσας Ευπραξίας και των αδελφών της Ιεράς Μονής και αρκετών ευλαβών προσκυνητών.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου έγινε η προχείριση σε Αναγνώστης του ευλαβούς νέου Νικολάου Κυριάκου ο οποίος διακονεί από μικρός στο ιερό.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ Νίκος Μανούσης, ο καθηγητής χειρουργικής Γιώργος Πέρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών και Απογόνων Ματθαίος Καζαμίας και πολλοί προσκυνητές.

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης-καθηγητής Γιώργος Σακέλλης και οι Μιχάλης Ανδρέου, Νίκος Παπαθωμάς, Μιχάλης Ζώης και Γιάννης Κιάρης.

Κατά την διάρκεια της λιτάνευσης των Αγίων λειψάνων τελέστηκε και το καθιερωμένο Τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο για τον μακαριστό Μητροπολίτη και κτήτορα της Ιεράς Μονής κυρό Ναθαναήλ.

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη: Νεοφανείς και θαυματουργοί Άγιοι (αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι με θαυμαστό τρόπο σε ευλαβείς κατοίκους της Λέσβου) και μάλιστα από εκείνους που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η μνήμη τους τιμάται κάθε χρόνο την Τρίτη της Διακαινησίμου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ραφαήλ και Ραφαηλία.

Ο Εσπερινός της εορτής των νεοφανών θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στην ιερά μονή Αγ. Νεκταρίου Κω

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά να τα βλέπουν οι τουρκόφιλοι που κάνουν τα στραβά μάτια.

    Το τι έχει τραβήξει η ΕΛΛΑΔΑ μας από τους απέναντι Μογγόλους επί αιωνων και συνεχίζουν να προκαλούν, για κάποιους πέρα βρέχει.
    Για κάτι εορτές ‘φιλίας’ και τής…πλακας τα εννιάμερα, κάποιοι έπρεπε να ντρέπονται.
    Η ΧΑΡΙΣ των μαρτυρισαντων αγίων να μας οδηγεί στην ζωή μας και να βλέπουμε τα πράγματα όπως όντως είναι και όχι όπως κάποιοι επιτήδειοι μας οδηγούν σε εθελοτυφλισμό που στο τελος δεν θα μας βγει σε καλό.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδέλφια χριστιανοι.

    • Άνοιξε και νέο τζαμί της Μονής Χώρας.
      Εναλλακτικά είναι και το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς μας που σας περιμένουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ