«Εκρηκτική» η πρώτη Ανάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα Κω

13
16801

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολύς ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το εντυπωσιακό έθιμο με τη ρίψη βαρελότων και εκρηκτικών έξω από τον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Κω, μετά το στάματημα του εθίμου που γινόταν στην πλατεία Ελευθερίας Κω.
Το έθιμο αυτό καθιερώθηκε από τον Αντώνη Θαλασσινό και τους κατοίκους της περιοχής πέριξ της πλ. Διαγόρα από το 1972 και επαναλαμβάνεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα κάθε Μεγάλο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, χτυπώντας τις καμπάνες στο γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Παντελεήμονα Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr/nea/topika/29371-vronteri-i-proti-anastasi-ston-agio-panteleimona

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε δήμαρχε κανενα δρόμο θα φτιάξεις μεσα στην πολη που είναι ολοι γεματο χαντακια και λακούβες??? 4 χρονια βαραγες μύγες…παρκινγκ 4 χρόνια και δεν έφυαξες ουτε 10 τετραγωνικά? ρε τη αχρηστια ειναι αυτη?

  2. Δήμαρχε ξέχασες να πάρεις πόζα,!Ο καμπανοχτυπητις τού Καθεδρικού των Παρισίων! Μεταξύ μας! Έργα θελωμαι!Και όχι επίδειξη! Καλό Πάσχα γειά όλους!

  3. Βαρελότα μέσα σε αρχαιολογικό χώρο πάνω σε ξερόχορτα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου παρουσία τοπικών Αρχών – συγχαρητήρια και Καλή Ανάσταση !

  4. δήμαρχε που είνε’ η υπόλοιπη αντιδήμαρχοι σας γιατί είνε’ όλη εξαφανισμένοι από φωτογραφίες δημοσιότητας ?εκτός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ