Ποινή φυλάκισης 3 ετών σε 35χρονο Θεσσαλονικιό που διέμενε στην Κω, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

0
2584
Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ροδου σε έναν 35χρονο κάτοικο Θεσσαλονίκης, που διέμενε στην Κω, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ του αναγνωρίστηκαν και δύο ελαφρυντικά.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί δυνάμει εντάλματος προσωρινής κράτησης του Ανακριτή της Κω ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας το έτος 2012 και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου.
Το δικαστικό συμβούλιο έκανε συγκεκριμένα τυπικά δεκτή και απέρριψε κατ’ ουσία την έφεση του κατηγορούμενου κατά του βουλεύματος του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου, με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.
Η έρευνα εις βάρος του κινήθηκε το Νοέμβριο του 2012 μετά την υποβολή σχετικής δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία λόγω τοπικής αρμοδιότητας την διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω. Σε έρευνα που είχε διενεργηθεί στην οικία του στην Κω είχαν κατασχεθεί 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο εξωτερικοί, δύο φορητοί υπολογιστές και δύο usb.
Στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης ο κατηγορούμενος δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και εκδόθηκε εις βάρος του τον Αύγουστο του 2017 ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη στην Βόρειο Ελλάδα.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα, στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου του 2012 να προμηθεύτηκε και να κατείχε 30 αρχεία βίντεο που σχετίζονται με πορνογραφία ανηλίκων αποθηκευμένα σε 3 σκληρούς δίσκους, εκ των οποίων τα 24 αποκτήθηκαν διά του προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων μέσω διαδικτύου (peertopeer) «LIMEWIRE», ενώ τα λοιπά ήταν αγνώστου προέλευσης.
Τα αρχεία βίντεο φέρονται να αποτύπωναν ανήλικα άτομα, ιδίως αγόρια, γυμνά ή ημίγυμνα, σε άσεμνες στάσεις και ασελγείς πράξεις.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε αστυνομικός, στέλεχος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τονίζοντας ότι από την έρευνα που έγινε στα πειστήρια προέκυψε ότι 12 αρχεία είχαν κατέβει στον υπολογιστή του το έτος 2007 με την χρήση του προγράμματος emule το οποίο όμως δεν βρέθηκε στον δίσκο του και ακόμη 12 είχαν κατέβει με το πρόγραμμα που προαναφέραμε. Τόνισε ότι ακόμη 6 αρχεία είχαν σβηστεί από τον υπολογιστή του και δεν είχε πρόσβαση σ’ αυτά.
Η αστυνομικός υποστήριξε ότι η ηλικία των παιδιών που απεικονίζονται στα βίντεο ήταν 7 ετών περίπου.
Στην δίκη κατέθεσε και μια ψυχολόγος η οποία από το έτος 2012 συνδράμει τον κατηγορούμενο τονίζοντας ότι δεν φέρει στοιχεία σεξουαλικής διαταραχής ή διαταραχής της προσωπικότητάς του επισημαίνοντας παραπέρα ότι ο 34χρονος «παγιδεύτηκε» σε μια υπόθεση εξαιτίας της περιέργειας και της απερισκεψίας του.
Κατέθεσε επίσης συνάδελφός του που μίλησε για την προσωπικότητά του και το ακέραιο του χαρακτήρα του αλλά και ένας θείος και ο πατέρας του.
Ο ίδιος απολογούμενος τόνισε ότι βρισκόταν στην Κω και αισθανόταν μοναξιά έχοντας ως συντροφιά του τον υπολογιστή του με τον οποίο κατέβαζε μουσική, ταινίες και παιχνίδια.
Ενώ κατέβαζε και ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο στην λίστα των αρχείων που του εμφανίστηκαν υπήρχαν και ορισμένα με ανηλίκους τα οποία κατέβασε από περιέργεια και ξέχασε στον δίσκο του.
Κατέστησε σαφές ότι δεν διαμοίρασε τα συγκεκριμένα αρχεία και ούτε ποτέ πλήρωσε για να τα αποκτήσει.
Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο κατοχής πορνογραφικού υλικού με ανήλικους καθ’ έξιν με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά από την πράξη που του αποδίδεται.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης κ.κ. Ν. Χατζηνικολάου και Αδάμ Παπαδαμάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ