56χρονος από Κω κατηγορείται για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

3
1663

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου θα δικαστεί την προσεχή Δευτέρα, 56χρονος κάτοικος Κω ο οποίος κατηγορείται για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 56χρονος φέρονται να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009.

Έτσι ο 56χρονος θα βρεθεί  στις 9 Ιανουαρίου 2017 στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου κατηγορούμενος για την κατά εξακολούθηση και κατά συνήθεια προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού πορνογραφίας ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτύου με τη χρησιμοποίηση για την παραγωγή του υλικού, ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Αναζητούνταν και στην Κύπρο
Ο 56χρονος εκτός από τη χώρα μας κατηγορούνταν και από τις Κυπριακές αρχές για δέκα κακουργήματα, τα οποία αφορούσαν τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου και της παιδικής πορνογραφίας, είχε συλληφθεί με ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στις 9 Οκτωβρίου 2012 το πρωί στην Κω όπου διέμενε, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί από τις Κυπριακές Αρχές για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ενός παιδιού ηλικίας 12 ετών, ενώ κατηγορείται και για παιδική πορνογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος στην υπόθεση στην οποία κατηγορούνταν ότι εκμεταλλεύτηκε ανήλικο παιδί σεξουαλικά και στη συνέχεια να το εκφόβιζε και να το εκβίαζε κάνοντας χρήση φωτογραφίες που είχε βγάλει.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και σε βάρος του 56χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις Κυπριακές Αρχές με το οποίο συνελήφθη, ενώ τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται φέρονται να διαπράχθηκαν το 2009.
Μετά τη σύλληψή του η υπόθεσή του εκδικάστηκε στις 15 Οκτωβρίου 2012 από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου το οποίο και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του 56χρονου.

Το δικαστήριο εξετάζοντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, αποφάσισε να εκδοθεί ο 56χρονος στην Κύπρο, μόνο όμως για δύο από τις δέκα πράξεις που κατηγορείται και συγκεκριμένα, για αυτές της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της παιδικής πορνογραφίας. Για τις υπόλοιπες το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε βάρος του 56χρονου στην Κύπρο, να επιστρέψει στη χώρα μας όπου και θα του απαγγελθούν ποινικές διώξεις και θα δικαστεί με τη νόμιμη διαδικασία στην Ελλάδα.

Κατά της απόφασης αυτής από τον δικηγόρο του 56χρονου κ. Αλκιβιάδη Χατζαντώνη ασκήθηκε αναίρεση στον Άρειο Πάγο το Συμβούλιο του οποίου συνεδρίασε το Δεκέμβριο του 2012. Κατά την εξέταση της υποθέσεως  ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κονταξής πρότεινε να γίνει δεκτή η έφεση του 56χρονου (μοναδική πρόταση κατά την εκδόσεως στις 12 υποθέσεις που είχαν εισαχθεί ) και έτσι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ της εφέσεως του 56χρονου και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν επέτρεψε την έκδοση του στην Κύπρο.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου κ. Αλκιβιάδης Χατζαντώνης, δικηγόρος Κω και Σταύρος Τόγιας , δικηγόρος Αθηνών, εστίασαν την υπερασπιστική γραμμή τους στο γεγονός ότι οι Κυπριακές αρχές απέτυχαν να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο αποδεικτικό της κατηγορίας αλλά και στο γεγονός ότι τα αδικήματα φέρονται να έχουν τελεστεί εν όλω ή εν μέρει στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο ίδιος είχε απασχολήσει και το 2006 τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς είχε συλληφθεί, ως «διαδικτυακός παιδεραστής», από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, σε έφοδο που έκαναν στο σπίτι του στην Κω, έπειτα από καταγγελίες που είχαν από γονείς ανήλικων παιδιών. Για αυτήν την υπόθεση ο 56χρονος αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το 2008.

3 ΣΧΟΛΙΑ

    • Βιαστηκέ δικαστή μου.Ηδη εχουν πέσει όλα αν διάβασες καλά.Μόνο για κατόχη πορνογραφικού υλικού τον δικάζουν και μάλιστα ήταν να γινει πρην 2 μήνες αλλά δεν έγινε γιατί μετά απο 9 χρόνια οι Κύπριοι δεν είχαν στείλει καμια φωτογράφια.Έχουμε γίνει σεισμολόγοι,κατάσκοποι,αστυνομικοί,δικαστές,ολα τα ξέρουμε πια εδώ στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ