Ελεύθερος με όρους 34χρονος στην Κω κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

0
1494
Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης ενός 35χρονου κατοίκου της Κω, που συνελήφθη δυνάμει εντάλματος προσωρινής κράτησης του Ανακριτή της Κω ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας το έτος 2012, με περιοριστικούς όρους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.
Το δικαστικό συμβούλιο έκανε συγκεκριμένα τυπικά δεκτή και απέρριψε κατ’ ουσία την έφεση του κατηγορούμενου κατά του βουλεύματος του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου, με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.
Η έρευνα εις βάρος του κινήθηκε το Νοέμβριο του 2012 μετά την υποβολή σχετικής δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία λόγω τοπικής αρμοδιότητας την διαβίβασε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.
Σε έρευνα που είχε διενεργηθεί στην οικία του στην Κω είχαν κατασχεθεί 3 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο εξωτερικοί, δύο φορητοί υπολογιστές και δύο usb.
Στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης ο κατηγορούμενος δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και εκδόθηκε εις βάρος του τον Αύγουστο του 2017 ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη στην Βόρειο Ελλάδα.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ειδικότερα στο διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου του 2012 να προμηθεύτηκε και να κατείχε 30 αρχεία βίντεο που σχετίζονται με πορνογραφία ανηλίκων αποθηκευμένα σε 3 σκληρούς δίσκους, εκ των οποίων τα 24 αποκτήθηκαν διά του προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων μέσω διαδικτύου (peertopeer) «LIMEWIRE», ενώ τα λοιπά ήταν αγνώστου προέλευσης.
Τα αρχεία βίντεο φέρονται να αποτύπωναν ανήλικα άτομα, ιδίως αγόρια, γυμνά ή ημίγυμνα, σε άσεμνες στάσεις και ασελγείς πράξεις.
Ο ίδιος στην έφεση του προέβαλε ότι η διαδικασία που κινήθηκε εις βάρος του είναι άκυρη καθώς η διαμονή του ήταν γνωστή και είχε μόνιμη εργασία.
Φέρεται να αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι ήταν μια επιπόλαιη και απερίσκεπτη ενέργεια από μέρος του στο παρελθόν.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γρηγόρης Μοράρης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ