Δεν υπάρχει χώρος ελλιμενισμού για τα θαλαμηγά στο εσωτερικό λιμάνι Μανδρακίου Κω | Προωθούνται σε άλλα νησιά…

19
12456

Ήταν αναμενόμενο αυτό που συμβαίνει στο Μανδράκι του λιμένα Κω. Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις του ελλιμενισμού στο νησί ασφυκτικά, ειδικότερα στο λιμάνι Μανδρακίου. Έχουν δοθεί υπερβολικές θέσεις ημερόπλοιων στο Μανδράκι, αυξήθηκε ο όγκος των ημερόπλοιων, επίσης τα παροπλισμένα έχουν δεσμεύσει την καλύτερη θέση στο κάστρο, τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα οποία θα προκαλέσουν ρύπανση του λιμανιού και θα αναγκαστούμε να κλείσουμε το λιμάνι.

Αποτέλεσμα αυτών ήδη από το Μάϊο δεν υπάρχει χώρος ελλιμενισμού για τα θαλαμηγά. Αναγκαζόμαστε να τα προωθούμε σε άλλα γειτονικά νησιά στα οποία οι τοπικές αρχές έχουν δώσει πολύ μεγάλη βάση για τον ελλιμενισμό και εξυπηρέτηση των θαλαμηγών, διότι συνεισφέρουν οικονομικά και ποιοτικά στην  τοπική κοινωνία του κάθε νησιού.

Θα πρέπει οι τοπικές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα, διαφορετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε αλλά θα είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ο ελλιμενισμός για τα θαλαμηγά το λιμάνι Μανδρακίου Κω.

Ναυτικός Πράκτορας

Μουράτ Μπουρινάκης

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κάποτε τα ημεροπλοια έδεναν από άκρη σε άκρη σε όλο το λιμάνι, μετά το μισό το κάνατε μαρίνα και έχετε ένα σωρό θέσεις συν τη προβλήτα του πολεμικού συν την κανονική μαρίνα και θέλετε κι αλλο. Εμένα δεν μου είπε κανείς να πάρω το γραφείο μου από κει που είναι…. Κανονίστε γιατί όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα…..

  2. Είχαμε Μαρίνα στολίδι ,ήρθε ο Νικηταράς μα τους άσχετους και τα διέλυσε όλα.Υπομονή κάποιοι μήνες μείνανε,πόσες φωτογραφίες θα βγάλουν ακόμα;

  3. Τα ημεροπλοια θα πρέπει να φύγουν μέσα από το λιμάνι. Να πάνε πισω απο το κάστρο και να δημιουργηθεί μια νεα πιάτσα για τους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί η στην Τουρκία. Όλες οι κρατήσεις εισιτηρίων μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά. Στο λιμάνι μέσα θα πρέπει να ερθουν μονο γιωτ.

  4. Χρόνιο πρόβλημα ανεπάρκειας υποδομών, χρειαζόμαστε και μεγαλύτερη μαρίνα, μόλο για κρουαζιερόπλοια και να αποσυρθούν τα κατεσχεμενα πλοία. Να μην πιάσουμε και το πρόβλημα της Σένγκεν και της αδυναμίας διέλευσης φορτηγών μέσα από την πόλη

    • Όντως τωρα ειδα την αναρτηση του,μαλλον τωρα την καταλαβα. Με δυο λεξεις πετσοκοψε αυτους που ξέρουν. Πάντα σεμνός!

  5. ///////Να οικονομάτε εσείς….και να φύγουν οι ψαράδες και τόσες οικογένειες που ζουν από το λιμάνι.Και άμα θέλετε να το κάνετε μαρίνα θέλει πυρασφάλεια,φύλαξη με κάγκελα και εγκαταστάσεις με μπάνια.Μηπως σας ενοχλεί το κάστρο να το ρίξουμε?Πριν ανοίξετε το στόμα να σκέφτεστε

  6. Σταματήστε να κλαίγεστε, μιά χαρά οικονομάτε όλοι οι πράκτορες του λιμανιού. Άντε μπράβο για να μην πω άλλο χαρακτηρισμό γιατί θα τον κόψει η aegeanews.

  7. Προς σχολιαστές.Ασχετα με τα οικονομικά απλά σαν πολίτες που θέλουν να κάνουν μια βόλτα περιμετρικά στο λιμάνι μας.Σας αρέσει αυτό το μπάχαλο με τα κιόσκια και τους πωλητές ,καμάκια που πετάγονται μπροστά σας ξαφνικά να πουλήσουν εκδρομές;Τι είμαστε ένα μεγάλο παζάρι;Ας οργανωθούν να πουλάνε οργανωμένα τις εκδρομές στο Ίντερνετ σε sites ας αναρτήσουν τα προγράμματα και τις τιμές τους.Αλήθεια δουλεύουν βάζοντας μπροστά από το καΐκι έναν ομορφο η όμορφη ;Εγώ ξέρω εκατοντάδες κάθε χρόνο που πάνε αυτές τις εκδρομές από το ξενοδοχείο μας και δεν έχουν πατήσει πρην στο λιμάνι.Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.

  8. Όλοι αχόρταγοι…ποιος βγάλει πιο πολλά…. όλοι θ βγάζετε περισσότερα αν υπήρχαν σωστές υποδομές στο νησί…τ νησί βρίσκεται σε επίπεδο δεκαετίας 80…. ποτέ κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για να γίνει κάτι… αλλά με τη πάροδο των ετών και την αυξανόμενη αύξηση του φτηνού τουρισμού ( φθηνό τουρισμό έλκει η Κως, διότι δεν έχει και κάτι τ αξιόλογο) πέσατε όλοι ν πείτε τ παράπονο σας γ φάτε πιο πολλά….δεν είδα την ίδια ευαισθησία για το κέντρο υγείας που έχουμε… διότι νοσοκομείο δε τ λες…. αλλά οι φατρίες που διοικούν νοσοκομείο και άλλες αρχές είναι βολεμενοι… έτσι συμβαίνει και με τη μαρίνα κ λιμάνι κλπ….. θέλετε μ τα ψέματα και τις μέτριας ποιότητας παροχές ν Μ φέρετε κρουαζιερόπλοια και θαλαμηγούς…. τρομάρα σας….

  9. ΚΥΡΙΕ ΝΑΥΤΙΚΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ,ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,ΓΡΑΦΕΙΑ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΝΑΥΤΙΚΟΙ,ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.ΝΑΤ,ΕΦΟΡΙΑ,ΔΗΜΟΣ ΚΩ,ΚΛΠ.!!!ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΕΣΑΝ…ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..!!!ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ…ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΩΤ,ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ,,,ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ…ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ…ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ..!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ