ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εστίαση στην Κω αρχές Ιουλίου: Πρακτικά ανεφάρμοστο μέτρο η διαλογή της πελατείας-Αγώνας για επιβίωση

61
5167

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Ο κλάδος της εστίασης είναι από τους πλέον αδικημένους και ταλαιπωρημένους απ’ όλη την περιπέτεια της πανδημίας που βιώνουμε όλοι εδώ κι ενάμιση χρόνο.

Η κίνηση αρχές Ιουλίου στην τουριστική Κω παραμένει απογοητευτική.

Παρόλα αυτά οι επαγγελματίες του χώρου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να προσφέρουν το καλύτερο στους πελάτες τους και να αντεπεξέλθουν στα κατά καιρούς αλλοπρόσαλλα μέτρα που λαμβάνονται…

Πρακτικά ανεφάρμοστο μέτρο η διαλογή της πελατείας

Η εφαρμογή του μέτρου προκαλεί πονοκέφαλο στους καταστηματάρχες καθώς θα πρέπει να αποκλείσουν ένα κομμάτι της πελατείας τους αν διαλέξουν το κατάστημά τους να ανήκει στην κατηγορία που θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους ενώ ταυτόχρονα συγκλίνουν στην άποψη πως ο διαχωρισμός σε δύο ταχύτητες -εμβολιασμένοι και μη- είναι ένα πρακτικά ανεφάρμοστο μέτρο.

Πάντως το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου καλούνται να επιλέξουν άμεσα καθώς το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από 15 Ιουλίου, οδηγεί τους περισσότερους να εκφράζουν την πρόθεση να δηλώσουν ως μεικτά τα καταστήματα εστίασης και αυτό γιατί θα μπορούν να απευθυνθούν σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών, καθώς αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμένοι είναι το 1/3 του πληθυσμού αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο αντιδράσεις φαίνεται να υπάρχουν και για το γεγονός ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες καλούνται να παίξουν ρόλο «χωροφύλακα» και ελεγκτή του μέτρου, ενώ αρκετοί διατυπώνουν απορίες γιατί επιλέγεται η εστίαση ως μοχλός πίεσης για αύξηση των εμβολιασμών.

Παράλληλα μία παράμετρο που θέτουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι ότι ουσιαστικά καλούνται να αυξήσουν το προσωπικό τους για να μπορούν να ανταποκριθούν στον ελεγκτικό ρόλο που τους αναθέτει η Πολιτεία.

61 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρατσιστικό το μέτρο και εξηγω .αν κάποιος έχει σοβαρό πρόβλημα καρδιολογικο. πνευμονικό κλπ και δεν του επιτρέπουν το εμβόλιο αλλά τηρεί αποστάσεις μάσκα και άλλα μέτρα θα του στερουν το δικαίωμα στην εστίαση; θα παραβιάζουν το ιατρικό απόρρητο και θα πρέπει ο κάθε ασθενής να εκθέτει τον ιατρικό του φάκελο σχεδόν δημοσίως; ας το ξανά σκεφτούν πριν το εφαρμόσουν.

    • Θα πρέπει να κάνει τεστ με κάποιο κόστος. Από την στιγμή που κάνει το τεστ για 72 ώρες μπορεί να μπει σε όποιο μαγαζί θέλει χωρίς να δείξει τον ιατρικό του φάκελο. Αλλά και οι εμβολιασμένοι δεν δείχνουν παρά μόνο το QR code που είτε είναι γνήσιο και ο εμβολιασμένος μπαίνει στο μαγαζί είτε όχι.

      • Ναι;;; Και όλα αυτά γιατί ο ανεμβολίαστος είναι επικίνδυνος από 15 Ιουλίου. Στις 14 Ιουλίου μέχρι 23:49 μπορεί να φάει να υποθέσω!!!!

    • Κοίτα, ως τώρα είχαμε 12.722 νεκρούς από κοβιντ, με λοκνταουν και αλλεπάλληλα μέτρα.
      Με τις μεταλλάξεις ν απειλούν την εστίαση με οριστικό κλείσιμο και όλους μας σε εποχές κατοχής, μιλά για ρατσισμό.
      Κοίτα πόσα κρούσματα D μετάλλαξης έχει το Ηράκλειο και διάβασε λίγο Κritinews.
      Ο ρατσισμός έχει σχέση με την άρνηση της αλήθειας,όπως ένας λευκός δείχνει με το δάκτυλο τον μαύρο,τον γκέι κ.λ.π., έτσι δείχνουν οι βολεμένοι τους εξαθλιωμένους.
      Γιατί αν κάποιοι μάγκες ξέμειναν από δουλειά και λεφτά ,να δεις τι θα έλεγαν .
      Ο επιτάφιος να περάσει τα Χριστούγεννα απ τά καταστήματα,ακολουθούμενος απ το 65% των βολεμένων, που θα ραντίζουν τους πτωχευμένους.

    • και επιβιώνουν,με το μεγαλύτερο την βλακεία..αλλά το εμβόλιο τους μάρανε.
      Η θεωρία του Δαρβίνου και η φυσική εξέλιξη.. Επιβιώνει ο βλακότερος οικονομικά.

    • Κυρία Αγρελλη σε προηγούμενη ανάρτησης σας γράψατε ότι έχετε μερική ανοσία και θα περιμενεται για να κανετε το εμβολιο . Ξέρετε ότι αυτο δεν ισχύει η νοσησαται και έρχεται ανοσία η δεν νοσησαται και πρέπει να εμβολιαστητε όλα τα αλλά ειναι για να λεμε και να γραφουμε

    • Μάλλον έχει παρεξηγηθεί η έννοια της δημοκρατίας. Ποιος είπε ότι δημοκρατία είναι η ελευθερία κάποιου να πάρει ένα πιστόλι, να βγει στον δρόμο, ν’ αρχίσει να πυροβολεί κι όποιον πάρει ο χάρος; Διότι αυτής της κατηγορίας είναι όσοι αρνούνται να κάνουν τεστ και εμβόλιο. Σκορπίζουν αρρώστια και θάνατο, θεωρώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα.

  2. Παρακαλώ μια κράτηση για 8 άτομα θα ήθελα.
    Είμαστε 2 εμβολιασμένοι μη καπνίζοντες, 2 μη εμβολιασμένοι καπνίζοντες. Ένας εμβολιασμένος που καπνίζει, ένας μη εμβολιασμένος που δεν καπνίζει και 2 παιδιά.
    Τι εννοείτε παραιτήθηκε ο μέτρ?

    • Αυτοί που καπνίζουν Φοβουντε να κάνουν το εμβόλιο μην πεθάνουν;Αυτοί που δεν κάνουν το εμβόλιο Φοβουντε μην τους βάλουν τσιπάκι;Οι εμβολιασμένοι είναι πρόβατα.;Πες μας λεπτομέρειες μα ξέρουμε που θα σας βάλουμε να καίγεστε;

  3. Άμα δείτε να ψηφίζουνε οι κυβερνήσεις παλαβούς νόμους είμαστε κοντά στα γεγονότα. Με οικουμενική θα ξεκινήσουν όλα..

    • Καλα το ξέρει ο Παΐσιος ότι κανείς σχόλια στο Ίντερνετ;Αυτά είναι πράγματα του διαόλου και τα χρεισιμοποιεις; Αμαρτωλε δεν σε βλέπω να πηγαίνεις στο παράδεισο.

    • Ούτε στο Δρομοκαΐτειο δεν είχε τέτοια πρωτόκολλα για τους ασθενείς. Τρελά πράγματα.😂😂😂 Στο λεωφορείο κανονικά όλοι με μάσκα χωρίς τέστ. Στο Ασκληπιείο που είναι ανοιχτός αρχαιολογικός χώρος με rapid ή pcr test. Στην ιερόδουλη με μονή μάσκα και μονό προφυλακτικό στο εργαλείο, ενώ στην εκκλησία με διπλή μια υφασμάτινη και μια χειρουργική ή με μία Ν95 ασφαλείας που θεωρητικά ξέρουμε ότι είναι ιερός αγιασμένος χώρος. Α ξέχασα και τον Πάνο Κιάμο εκεί εκτός από PCR θέλει και κανά 200€ το μπουκάλι. Ρε σεις θα μας τρελάνετε. Γελάει και το παρδαλο κατσίκι στα βράχια πάνω απ’τα μπάνια (θερμά).

      • Τυχερέ έξυπνε.Κάνε ότι θες,απλά μακριά από εμάς.Εσυ ακόμα είσαι στο ότι ο ιός είναι Ελληνικός του Μητσοτακη και του Τσίπρα.Άντε στη σειρά να σου δώσει τα λεφτά ο Σωρρος να ξοφλήσεις και να κρύβεσαι όταν περνάνε αεροπλάνα.Το έχει πει ο Παΐσιος.Το κακό είναι ότι με αυτά δεν γελάνε ούτε τα κατσίκια στα θερμά και στο Ασκληπιείο.Λυπουντε γιατί κάποια αλλά ζώα έχουν 2 πόδια και όχι 4 όπως αυτα

  4. Ώρες ώρες… «παρακαλούμε» να ξεκινήσουν τα γεγονότα που περιέγραψε ο άγιος Παΐσιος, μόνο και μόνο για να γλυτώσουμε από αυτούς που κυβερνούν και λεηλατούν αυτόν τον τόπο.

    • Δε νομίζω ότι οι κυβερνώντες είναι το βασικό σου πρόβλημα. Έχεις καλή ζωή και δίκαιη; Οι απλοί άνθρωποι γύρω σου είναι ελεήμονες και βουτηγμένοι στις αγαθοεργίες ; Δε νομίζω να έρθει κανένας πολιτικός να σε κακοποιήσει σωματικά η να μπει την ώρα που κοιμάσαι σπίτι σου… Άνοιξε λίγο την εικόνα.

  5. Ότι γίνεται σε όλο το κόσμο θα γίνει και εδώ.Να εξαργυρώσει ο Σωρρος την επιταγή περιμένετε;Σοβαρευτητε σε οδικές συνθήκες που ζούμε χρειάζονται ειδικά μέτρα.Μαγκιές χαβαλές κλπ αργότερα

  6. Το κάπνισμα πως ρε έλεγχαν; Είχαν προσλάβει έξτρα άτομα;Έλεος αντί μα είναι οι πρώτοι που θα θέλουν μέτρα να έρθει ο κόσμος χωρίς να γίνατε λένε ιστορίες.Το προσωπικό τους εμβολιάστηκε;Αυτό να προβάλουν να έρθουν επισκέπτες .

  7. …….αν έταζε στους αρνητές μια θέση στο Δημόσιο, όλοι θα σχημάτιζαν ουρές ,όπως τον Οκτώβριο στον ΟΑΕΔ.Ευλογησον.

  8. ΔΗΛ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΘΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ; -ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ- ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ- ΦΙΛΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣ ΧΟΝΤΡΗ -ΕΤΣΙ ΕΚΡΙΝΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ- Ο,ΤΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ- ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ -ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗ- ΜΑΥΡΗ -ΑΣΠΡΗ- ΚΙΤΡΙΝΗ- ΧΟΝΤΡΗ -ΑΔΥΝΑΤΗ -ΚΛΠ.

    • είναι να μην σου βγαίνουν τα κουκιά για να δώσεις στο παιδί να πάρει σάντουιτς στο διάλειμμα ,και να κάνουν έρανο οι υπόλοιποι γονείς για να μην λιποθυμήσει το μικρό,να μην βγαίνουν τα κουκιά να του πάρεις παπούτσια αφού τα περσινά δεν του κάνουν..άφησε τα μπουζούκια και τα άστοχα παραδείγματα για τις Ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν εποχές φτώχειας και έκλειναν πάντα με σπασίματα ..πιάτων.
      Εγώ προσωπικά δεν έχω όρεξη ούτε για καφέ με την κατάσταση που περνούν ή θα περάσουν συμπολίτες μου.

    • Δεν νοείται νέος άνθρωπος με τροχαίο ή γυναίκα πχ με εκλαμψια να μην βρίσκει Μεθ επειδή θα είναι γεμάτες με τους «εμένα δεν θα μου αλλάξουν το DNA»
      Όσους πεισαμε, πείσαμε. Κάναμε ειλικρινά ό, τι μπορούσαμε. Η επιστημονική κοινότητα βρήκε εξαιρετικά εμβόλια με αποτελεσματικότητα στη βαριά νόσο πάνω από 95 % και έχουμε βγάλει τα σωθικά μας για να πείσουμε τους πάντες. Έχει βραχνιασει και η φωνή μου στο ιατρείο να πείσω παππούδες, γιαγιάδες πατεράδες μανάδες, νονούς, νονες.
      Έως εδώ. Basta.
      Οι υπόλοιποι πρέπει να συνεχίσουμε τις ζωές μας.

    • Ρατσισμός επίσης είναι να μη κόβουμε αποδείξεις όποτε να μην αποδίδουμε ΦΠΑ και μετά να λεμε ότι οι εισπρακτέες είναι λίγες για τις επιχειρήσεις ενώ στο Βέλγιο τις βοηθάνε τις επιχειρήσεις.

      • Η πολυεθνική που ούτε μπορεί να ελεγχθεί , επειδή δεν διατηρεί τα κεντρικά της στο εσωτερικό ,δεν μπορεί να συγκριθεί με το λιανεμπόριο και τον περιπτερά που το ίδιο το κράτος θέλει να είναι πολύτεκνος,να πληρώνει για το στρατιωτικό του,για την δωρεάν παιδεία τα φροντιστήρια του,για την υγεία του τα φακελάκια.. άστα ,αφού δεν το κατέχεις ,βγάλε τον σκασμό,μην προκαλείς..Η πιο διεφθαρμένη χώρα είμαστε και οι πολιτικοί μιλάνε για τον τυροπιτά.
        Και αν είσαι μάγκας,πες μια χώρα που ο μαθητής πρέπει να πληρώνει 1000 ευρώ μηνιαίως για να περάσει σε ανώτερη ή ανώτατη γιατί έφυγαν οι Ευρωπαίοι από την Κω;τόση έκταση διαφθοράς μόνο σε υποσαχάρια θα βρεις.Να πιάσουμε τις εταιρείες παροχών κινητής;ποια χώρα δεν μπορεί να ελέγχει τα mb ενώ έχει το ακριβότερο ίντερνετ;σε ποια ευρωπαϊκή χώρα το καμένο δάσος,αναδασόνεται με άδεια του ίδιου του κράτους;

  9. Αν είμασταν όλοι ενωμένοι κανεις δε θα μας έβαζε σε ένα πλαίσιο διάκρισης. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν καταλάβει ποσο μόνοι ΔΕΝ είμαστε διότι ανήκουμε στη μεγαλύτερη οικογένεια την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
    Τα σέβη μου.

  10. Και οι Ναζί διαχωριζαν τους ανθρώπους. Σε αυτούς που είχαν αστέρι και σε αυτούς που δεν είχαν. Σε Εβραίους και σε μη Εβραίους. Αν συνεχίσουν να μας κυβερνούν αυτά τα φασισταρια του κ………… που έχουμε για κυβέρνηση θα δείτε σύντομα τι θα γίνει.

  11. μα σοβαρα τωρα θα κριτηκαρουμε την αγγλια με την ελλαδα και ειδικα με την κω η καθε νησι τις ελλαδος..
    κ. ξανθιππη ειναι απλα τα πραγματα ουτε ουρες εχουμε βγαλει ουτε και τιποτα αλλο με το εμβολιο αρα απο την ωρα που δεν θελουμε να δουμε παραπανω θανατους η προβληματα στο νοσοκομειο μας για αυτο το θεμα καλυτερα δεν ειναι να κανουμε ολλοι το εμβολιο και να ειμαστε και ποιο ασφαλεις και σε μας και στους γυρο μας.. και αντε εχετε δικιο καποιος συνανθρωποι μας για τον α.β.γ λογο δεν μπορουν να το κανουν το εμβολιο για λογους υγειας, γυρισε κανεις και ειπε οτι ειναι ρατσισμος, μην τα ισοπεδονουμε ολα… ξανα παμε απο την αρχη τι θελουμε ποιος ειναι ο στοχος μας..? πως θα πιασουμε τον στοχος μας ολλοι μαζι, τι βημματα πρεπει να γινουν και γιατι πρεπει να γινουν αυτα τα βημματα για να παισουμε το στοχος μας.. την ιδια στιγμη μαζι με τους πελατες/φιλους/επισκεπτες του νησιου κανεις σχεδων δεν φοραει μασκα στους δρομους και εας ερχονται σε επαφη λιγοτερου τους 1 μετρου, αρα για τι ακριβως μιλαμε οταν λετε ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ γιατι πραγματικα δεν το καταλαβαινω..!

  12. Βρε παιδια τι δεν καταλαβαινετε? Σε ενα μηνα θα μας ξανακλεισουν γιατι θαχομε 10.000 κρουσματα την ημερα. Τα υπολοιπα ειναι λογια…

    • Γιατί και να μας κλείσουν πάλι ανοιχτά θα είναι στην Κω τα καφενεία και καφετέριες ξέρεις στην ζούλα

  13. Μια ζωή τα ίδια…σήψη..Τελικά σας το έχουν περάσει στο DNA αμέσως να δημιουργήσετε διχόνοια με το οτιδήποτε αντί να κοιτάξετε το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον…Γι’αυτό δεν θα πάει ποτέ μπροστά αυτός ο τόπος.. Άξιοι της μοίρας σας

  14. «Πανέξυπνε» για παρακολούθησε τι λένε δημόσια οι καθηγητές ιατρικής και μετά αποφάσισε πόσο ΤΟΥΒΛΟ είσαι.. Τείχος βλακείας προσπαθεί να χτίσει ο Μητσοτάκης και όχι ανοσίας που δεν χτίζεται έτσι κι αλλιώς με τα συγκεκριμένα πειραματικά και εντελώς αποτελεσματικά «εμβόλια»

    Καθηγητής Παυλάκης: «Είναι πολλοί οι θάνατοι εμβολιασμένων, οι εμβολιασμένοι δεν τελείωσαν με τον ιο»
    http://aegeanews.gr/news/greece-society/394127/kathigitis-pavlakis-einai-polloi-thanatoi-emvoliasmenon-emvoliasmenoi-den-teleiosan-ton/

    Βρετανία: Το 43% όσων πέθαναν από τη μετάλλαξη Δ είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου! Καθηγητής Ραούλ: Ίδια η θνητότητα σε εμβολιασμένους και μη!
    http://aegeanews.gr/news/fimes/394150/vretania-43-oson-pethanan-apo-metallaksi-eichan-kanei-kai-tis-dyo-doseis-tou-emvoliou-02-07-2021-1845-teleftaia-enimerosi-03-07-2021-0858-diethnis-politiki-vretania-43-oson-pethanan-apo-metalla/

    Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: «50% των νέων κρουσμάτων παραλλαγής Δέλτα είναι εμβολιασμένοι»
    http://aegeanews.gr/news/fimes/392530/aksiomatouchos-ygeias-israil-50-ton-neon-krousmaton-parallagis-delta-einai-emvoliasmenoi/

    • Ο καθηγητής συγκεκριμένα είπε πως ένα 10% των πλήρως εμβολιασμένων ναι μπορεί να νοσήσει ελαφριά κι ένα άλλο μπορεί να διασωληνωθεί ειδικά οι ανοσοκατεσταλμένοι. Ποτε δεν ειπώθηκε ότι τα εμβόλια προστατεύουν 100% και θα χρειαστεί επανάληψη όπως της γρίπης που αλλάζει στέλεχος ο ιός. Άρα και οι εμβολιασμένοι που υπερέχουν με αντισώματα προσοχή. Εδώ τα λέει.
      https://www.tanea.gr/2021/06/28/greece/paylakis-gia-metallaksi-delta-molis-10-i-pithanotita-na-kindyneysei-enas-emvoliasmenos/
      Εν συνέχεια το δεύτερο link που παραθέσαμε για θανάτους εμβολιασμένων στην Αγγλία , πληροφορία από PHE, ενημερωθείτε εδώ πιο σωστα (την αλήθεια θελουμε όλοι)
      https://fullfact.org/online/fully-vaccinated-deaths-daily-expose/
      Τέλος όσον αφορά στο Ισραήλ που έχει πετάξει Μασκες από 15/6 δεδομένου ότι η Δέλτα τρέχει και μολύνει τους πάντες σχεδόν (ανάλογα με τα αντισώματα που έχει αναπτύξει ο καθένας)
      καλύτερα ενημερωθείτε από την πρωτογενή πηγή κι όχι από χαλασμένο τηλέφωνο. Το θέμα είναι ένα. Χωρίς αντισώματα είναι θέμα χρόνου… Με αντισώματα παίζει και να τη γλιτώσεις.
      Φιλικά.

      • Φίλε μου η συντριπτική πλειοψηφία (99% +) των ασθενών περνάει την συγκεκριμένη ασθένεια σαν ένα απλό κρύωμα. Προφανώς αναφέρομαι σε όσους δεν έχουν αντισώματα. Δυστυχώς κάποιοι ελάχιστοι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας με κάποια υποκείμενα νοσήματα καταλήγουν να έχουν σοβαρότερα συμπτώματα και μερικοί από αυτούς (δυστυχώς) καταλήγουν. Εδώ είναι που χρειαζόντουσαν τα φάρμακα που για «ανεξήγητους» λόγους εξακολουθούν να μη χορηγούνται. Επειδή η στατιστική υπηρεσία της Μ. Βρετανίας δεν έχει «χειραγωγηθεί» ακόμη (όπως εδώ) προβάλει τα πραγματικά στοιχεία των θανάτων και φανερώνει εάν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ή όχι αυτοί που τελικά κατέληξαν. Ρίξε μία ματιά στο παρακάτω άρθρο από το The Guardian με τίτλο «Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι που τώρα πεθαίνουν με τον Covid στην Αγγλία είχαν εμβολιαστεί»:

        (27 Ιουνίου 2021) Why most people who now die with Covid in England have had a vaccination
        https://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

        • (25/06/2021) Επίσημη έκθεση για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Αγγλία

          Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η 17η Τεχνική Έκθεση για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Αγγλία. Για ρίξε μία ματιά στην προβολή των στοιχείων από τον καρδιολόγο Δημήτρη Γάκη πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ. Ακριβώς από κάτω μπορείς να δεις και το επίσημο κρατικό έγγραφο.

          Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία των Βρετανών:
          1) Η συνολική Θνητότητα της Ινδικής μετάλλαξης (Δέλτα) είναι 0,1%. Δηλαδή παρόμοιο ποσοστό με της Γρίπης.
          2) Κάτω των 50 ετών η συνολική θνητότητα είναι 0,001%.
          3) Το 58% του πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο.
          4) Οι ανεμβολίαστοι έχουν 9 φορές μικρότερη θνητότητα από αυτούς που έκαναν δύο δόσεις.
          http://makpress.blogspot.com/2021/06/9.html

          https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/997418/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_17.pdf

  15. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ …..ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΠΑΡΑΜΥΘΙΣΙΟΥ, ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ…
    ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ..ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ…
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΖΩΑ…

    • πιστευε οτι θες , κανε εμβολιο ή μην κανεις ,,,ενα πραγμα μόνο: ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ. Για εμένα και για πολλούς άλλους ειναι σημαντικο!

  16. Κοιτάξτε κάτι σουργελα τύπου Παγώνη που βγαίνουν και τρομοκρατούν την κοινωνία. Μέχρι και στην Αννίτα πήγε. Για την νόσο της πείνας όμως, δεν μιλάει κανένας. Δείτε όλοι εσείς τις δηλώσεις του γιατρού κ. Δημητρίου Αντωνίου χειρουργού / ογκολόγου και θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για το εμβόλιο και όλα αυτά που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο γιατί είναι χαμηλό το ποσοστό.

  17. Σας παρακαλώ να αφήσετε την παραφιλολογια για ρατσισμό κλπ
    Τι είναι αυτα τα πράγματα;;;;;
    Όλοι ξέρουμε ότι αν είχαμε εμβολιαστεί… Δεν θα τπηρχε πρόβλημα… Το έχω ξαναπεί!!!!!
    Τρέξτε να εμβολιαστειτε…. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα….. Ούτε αρρώστιες ουτε ποτα… Όλα αυτά είναι δικαιολογίες…. Ήρθε το καλοκαίρι και εμείς το χαβά μας…
    Για ότι ακολουθήσει θα είμαστε υπεύθυνοι Μόνο εμείς!!!!!

  18. Όποιος θέλει μπορεί να μείνει ανεμβολίαστος … ας τους επιβάλει το κράτος 1 φορά την εβδομάδα με δικά τους έξοδα να παρουσιάζουν μοριακό τεστ … και όλα καλά … η εστίαση θα βγάλει πάλι το φίδι από την τρύπα ;

  19. Μαγαζιά μόνο για εμβολιασμενους!!!! Μακριά από τους ψωριαρηδες ψεκασμενους!!! Εμείς που προσέχουμε να έχουμε προνόμια και εσείς οι ξερολες στην απέξω και μακριά από μας. Όποιος είναι ανεμβολιαστος χωρίς ιατρικό λόγο, καλύτερα να αντιμετωπίσει την θεωρία της εξέλιξης! Οξω γύφτοι ψωραλεοι που θα μας κολλήσετε!

  20. «Το λέμε ενημερωτικά για όσους νομίζουν ότι μας εκβιάζουν… Δε μας νοιάζουν καθόλου τα μέτρα σας… Σε αυτόν τον κόσμο που δοκιμάζετε να φτιάξετε εμείς δεν θα συμμετέχουμε…

    Δεν θα μπαίνουμε πουθενά που θα χρειάζεται να επιδεικνύουμε το παραμικρό… Ούτε χαρτιά, ούτε ταυτότητες, ούτε πιστοποιητικά, ούτε τεστ, ούτε QR code και λοιπές αηδίες..

    Πάντα θα βρίσκουμε τα δικά μας στέκια, με ωραίους ελεύθερους ανθρώπους και θα γελάμε με την κατάντια του κόσμου.

    Αν χρειαστεί έχουμε και ωραιότατες βεράντες να μαζευόμαστε.

    Δε θα μας αφήνετε να αλλάξουμε νομό;

    Θα μένουμε στον ίδιο…ή θα βρίσκουμε παραδρόμους και θα σας ξεγελάμε…

    Δε θα μας αφήνετε να πάμε σε νησιά;;;

    Δεν πειράζει… Έχουμε ξαναπάει….

    Και θα ξαναπάμε όταν μπείτε φυλακή…

    Γενικώς, σας έχουμε παντελώς γραμμένους!

    Δεν βάζουμε ΤΙΠΟΤΑ πάνω απ’ την ελευθερία μας και ΔΕ ΦΟΒΌΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Η διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε ΖΩΉ.

    Έχουμε μια ΩΡΑΊΑ ΖΩΉ.

    Η ζωή μας δεν εξαρτάται από αυτά τα εξωτερικά τόσο πολύ όσο νομίζετε…

    Δεν είμαστε σαν κι εσάς!

    Εσείς έχετε μόνο εξουσία και χρήμα…

    • Άσχετο με το χρήμα. Φτωχαδάκια πάνε κι εμβολιάζονται. Όσο για το δε με νοιάζει, είναι επιλογή μου και κάτι τέτοιες πολυτέλειες την ώρα που ΥΠΑΡΧΕΙ πανδημία μου θυμίζει κάτι μαγκάκια Ιταλούς που μετά κλαίγανε. Χωρίς ίχνος υπερβολής και ειρωνίας. Απλή πραγματικότητα.

  21. γιατι συγκεκριμενα μοοοονο στην Κω ειναι.. πρακτικα αδυνατον να εφαρμοστει το νεο μετρο?
    εμεις ειμαστε αλλο κρατος?
    δλδ στα αλλα μερη τι ειναι?
    ‘η οι εμεις νομιζουμε οτι τα μετρα θα ισχυουν παντου αλλα …οχι εδω?

    • γιατι πολυ απλα βλαμμενε ειναι αντισυνταγματικο και κανενα οργανο της ταξης που θα πρεπει να βαλει την υπογραφη του στην συλληψη δεν θα το κανει,γιατι δεν το παιρνανε σε νομοσχεδιο με υπογραφες των τομαριων αλλα το ριχνουν στους επιχειρηματιες; ; αυτο το σκεφτηκες; ; μπαααα

  22. Διαβάζω τα σχόλια και δυστυχώς απορώ με τι βλήματα περιτριγυρίζομαι στην ωραία Κω!Δεν θελουμε ρε να εμβολιαστούμε .Εσείς λοιπόν οι εμβολιασμένοι να έχετε τα προνόμια του καφέ του φαγητού του ταξιδιού.Του μυαλού δεν έχετε δυστυχώς !Εμεις κινδυνεύουμε από εσάς όχι μόνο
    για τον κορονωιο αλλά και για την ηλιθιότητα που κουβαλάτε!

    • Κανονικά σε όλους τους αρνητές έπρεπε να σας κοπει ο ΕΟΠΥ. Να κολαγατε και να σας λέγαμε τα νοσηλεια από την τσέπη σας ή στο ΑΦΜ σας. Αλλά μια ζωή μάγκες με αλλουνου λεφτά

  23. Γιατί ρε χουιτια εσυ πληρώνεις του κοσμάκη που αρρωσταίνει;Δεν πληρώνουν εισφορές δεν δικαιούνται ιατρική περίθαλψη.Δεν είπα εγώ ότι περιτριγυριζόμαστε από βλήματα .;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ