Δήμος Κω: Το λιμάνι της Κεφάλου αλλάζει όψη-Ποια έργα περιλαμβάνει η μελέτη από το Λιμ. Ταμείο (φωτό)

20
3798

 

ΘΕΜΑ : ‘’ Το λιμάνι της Κεφάλου αλλάζει όψη-Ποια έργα περιλαμβάνει η μελέτη που είναι στη διαδικασία κατακύρωσης του διαγωνισμού από το Λιμενικό Ταμείο.’’

Έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη της Κεφάλου και της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου δικτύου λιμένων στην Κω, θεωρείται η μελέτη που είναι στη φάση κατακύρωσης του διαγωνισμού και εξέτασε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Λιμενικό Ταμείο .

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που υπήρξε προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής, το λιμάνι της Κεφάλου αλλάζει όψη, αποκτά σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης σε δήλωσή του τονίζει:

‘’ Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, με την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για την ανάθεση της μελέτης.

Προσπαθούμε να υπερβούμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του δημοσίου, ελπίζουμε να μην υπάρξουν και νέες ενστάσεις και να προχωρήσουμε γρήγορα.’’

Συγκεκριμένα στη μελέτη περιλαμβάνονται τα εξής έργα:

-Η επέκταση του ανατολικού μετώπου κατά 15,0 μέτρα προς ανατολικά, για όλο το μήκος των 40,00 μέτρων.

-Η επέκταση του προσήνεμου μόλου για άλλα 60,0 μέτρα προς βόρεια, πλάτους 10,00 μέτρων.
-Η ενίσχυση της υφιστάμενης θωράκισης του προσήνεμου μόλου, την επέκταση του στηθαίου κατά 30,50μ.

-Η κατασκευή νέου μόλου με φυσικούς ογκολίθους μήκους 40,00 μέτρων στην επέκταση του προβλήτα.

-Η κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων μήκους 110,00 μέτρων μεταξύ του προσήνεμου και νέου υπήνεμου μόλου. Ο χερσαίος χώρος που σχηματίζεται πίσω από αυτά προβλέπεται να έχει πλάτος μεταξύ 20,0 έως 25,0 μέτρα.

-Η επέκταση και διαμόρφωση της υφιστάμενης γλίστρας.

-Η κατασκευή νέου υπήνεμου μόλου, συνολικού μήκους 80,00 μέτρων και πλάτους 5,00 μέτρων.
-Η δημιουργία των απαιτούμενων Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών εγκαταστάσεων για το χερσαίο χώρο του λιμένα, Συγκεκριμένα προβλέπεται ο ηλεκτροφωτισμός, η υδροδότηση και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, πυρόσβεσης, συλλογής και απομάκρυνσης λυμάτων για 30 σκάφη.

-Η εκβάθυνση του λιμανιού, ανατολικά των παραλιακών κρηπιδωμάτων σε βάθος –2,50 μέτρα από τη μέση στάθμη της θάλασσας, η αναγκαία έκταση της οποίας θα προκύψει μετά από την βυθομετρική αποτύπωση.

Τα έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου, θα διεκδικήσουμε όμως και από Ευρωπαϊκά προγράμματα αν και όποτε αυτά ανοίξουν.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Η Νέα Δημοτική Αρχή το αποδεικνύει , καθημερινά, στην πράξη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

meleti-lim-kefalou01

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια μεγαλωνοντας την προβλητα κατα 180 μετρα προς την πολεμικη σκαλα να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΕΡΟ ΚΑΛΥΜΝΟ ΧΙΟ ΣΑΜΟ ΜΥΤΗΛΗΝΗ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΥΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.

  2. Πόσο ηλήθιος πρέπει να είσαι όταν ζητάς από έναν ανίκανο ψεύτη να κάνει βάση της Ryan Air στην Κω όταν μόνο πρόσφυγες θέλει να έρχονται;;;

    Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ μόνο στρατόπεδο δεύτερο στον ΛΙΝΟΠΟΤΗ είναι ικανός να κάνει βλάκα που φαγώθηκες για βάση.

  3. < <έσπασες>> και εσύ και άλλοι με τις βάσεις ryanair.. Θα έχεις λύσει την βιωσιμότητα του νησιού; των πολιτών ; των τουριστών; ή μόνο τα νούμερα σε ενδιαφέρουν ; Εάν όλοι οι τομείς βελτιωθούν, οδικό δίκτυο, συγκοινωνία, υγεία , έλεγχος ποιοτικός και εμφάνισης σε μαγαζιά (πχ 1 ταμπέλα ανά μαγαζί όπως είπε και ο κύριος Κανταρζής) , μεγαλύτερη παραγωγή & διαφήμιση αλλά και να τα τιμάτε οι ίδιοι , τοπικών προιόντων (κρασί, ελιά, τομάτα, κτλπ) , θρησκευτικός τουρισμός ανάδειξη των Ιερών Ναών και εξωκκλησίων που είναι ΠΑΡΑ πολλά , και επιδιόρθωση των δρόμων που οδηγούν σ’ αυτά (και όχι να χρειάζεσαι σκληροτράχηλο τζιπ για να τους διαβεί!!) , Συντήρηση δημόσιων κτηρίων : κουφώματα , βάψιμο (δεν μπορώ να βλέπω μούχλες, και σάπια κουφώματα) Συντήρηση και βάψιμο (με δανειοδότηση με ευνοϊκους όρους) σπιτιών που είναι σε κεντρικούς δρόμους, και συμφώνηση ανά δρόμο να βάφονται ένα χρώμα κατά το δυνατόν (και όχι σαν την Ιπποκράτους ο καθένας ότι θέλει) , Αυστηρός έλεγχος διπλωμάτων τουριστών , και τήρηση ασφάλειας (κράνος / ζώνη) και όχι να δίνονται ενοικιάσεις σε τουρίστες χωρίς δίπλωμα .. το κόστος να τους περιθάλψεις είναι μεγαλύτερο , αλκοτέστ συχνά σε ΑΠΑΝΤΕΣ , καλύτερος ηλεκτροφωτισμός στον επαρχιακό .. Μόνιμη προβλήτα για κρουαζιερόπλοια ώστε να μην αναγκάζεται να φεύγει , ή πολύ χειρότερα να μην έρχεται καθόλου, όταν έρχεται πλοιο της γραμμής όταν πρώτα ο Θεός γίνουν αυτά .. ο τουρίστας θα βρίσκει τρόπο να έρθει στο νησί .. και όχι εκλιπαρώντας για φθηνά εισιτήρια .. Σιχάθηκα να διαβάζω άρθρα που μετράτε μόνο αριθμό εισιτηρίων ..

  4. Ποτε επιτελους θα ωριμασουν τα σχεδια των οικισμων Καμαριου-Καμπου και Ωνιας που ξεκινησαν απο τον αειμνηστο Γιαννακακο γυρω στο 1970.Μηπως να περιμενουμε την Β φαση των σεισμοπληκτων. ακολουθει μαντιναδα [οσο κι αν πονει ο ανθρωπος παντα υπαρχει ελπιδα ημουν νιος και γερασα και σχεδιο δεν ειδα ]

  5. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ;Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ Ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΡΟΜΑ.ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

  6. Ο ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ Ο ΚΑΜΜΑΤΕΡΟΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ

    ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ.ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  7. ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΑΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  8. Χρειαζεται και λιγη σοβαροτητα και πολλη λογικη και στις μερες δυστυχως απουσιαζει η Κεφαλος για να αναπτυχθει το μονο που χρειαζεται ειναι η αμεση ολοκληρωση του σχεδιου των οικισμων Καμαρι=Καμπος=Ωνια.Γιατι τοσα χρονια τιμωρειται τους Κεφαλιανους ολοι σας γιατι τους κοροιδευετε γιατι τους αναγκασατε να επεκτεινουν το χωριο προς τις ανεμογεννητριες του ΡΟΚΑ. Η απαντηση ειναι απλη δεν τους υπολογιζετε γιατι ποτε μα ποτε δεν ηταν ενωμενοι ποτε δεν απαιτησαν κατι με επιχειρηματα φωναζουν στιγμιαια και μετα ξεχνιουνται γιατι ολο και καποιο πανηγυρι τους αποσπα την προσοχη τους[με 50=60 κατσικες], ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ αγαπητοι Κεφαλιανοι αν θελετε ο τοπος σας να παει μπροστα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ