Η. Σιφάκης προς Πρόεδρο ΔΣ: Η συνεδρίαση είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί… Ζητούμε αναβολή και επαναπρογραμματισμό

2
8802

Κως, 08.01.2024

 

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

 

ΘΕΜΑ:       «Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 9.1.24»

Αξιότιμη Κα. Πρόεδρε,

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 λάβαμε πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024.

Μέχρι σήμερα 8 Ιανουαρίου όμως και ώρα 17:00 δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση και καμία εισήγηση για την πλειοψηφία των 26 συνολικά θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ, ακόμη και η αποστολή των εισηγήσεων των μόλις 8 θεμάτων που λάβαμε, έγινε το πρωί και το μεσημέρι της 8ης Ιανουαρίου 2024. Δηλαδή μόλις μία ημέρα πριν την συνεδρίαση.

Σύμφωνα όμως με τον νόμο 5056/2023, άρθρο 6 Παράγραφο 4 προβλέπεται η υποχρεωτική ελάχιστη προθεσμία δύο (2) ημερών για την αποστολή των εισηγήσεων. (Σας παραθέτω την σχετική νομοθεσία).

Η τυχόν οποιαδήποτε αναφορά στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου που ψηφίστηκε το 2015, προφανώς και δεν θα είχε νομική βάση δεδομένου ότι η οποιαδήποτε ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δύναται να είναι υπεράνω της Ελληνικής Νομοθεσίας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατό να αναθεωρηθεί και εκσυγχρονιστεί.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η συνεδρίαση είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί και για τον λόγο αυτό ζητούμε την αναβολή και επαναπρογραμματισμό της προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την εισήγηση και την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Ηλίας Δ. Σιφάκης

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας

Δύναμης Αλλαγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ